6 mirakler stueplanter kan udrette

Blomster og dekorationer

Grønne planter kan meget mere, end vi tror. Hvis du omgiver dig med masser af bregner og andre stueplanter, forbedrer dit indemiljø og humør sig.

Foto: iStock

6 grunde til at have masser indendørs planter

1. Planters skønhed giver øget energi

Forskere har påvist, at menneskers energiniveau øges betragteligt, når vi betragter noget ekstra smukt, for eksempel en afrikansk viol, som i øvrigt er en robust stueplante. Der sker simpelt hen det, at adrenalinen i vores krop stiger, og vi bliver friskere.

2. Tør indeluft tilføjes fugt

Mange stueplanter er kendt for at tilføje indemiljøet naturlig fugt via bladenes transpiration. Især om vinteren er det tiltrængt i vores opvarmede boliger. Bregner er én af de plantegrupper, som er særligt gode til at sprede fugt i et rum.

3. Planter suger allergifrembringende og giftige stoffer til sig

Mange planter er kendt for at kunne opsuge allergifremmende partikler, for eksempel støv, til sig. Der er lavet undersøgelser, som viser, at skadelige stoffer i luften begrænses med op til 90 procent takket være indendørs planter.
Forskere fra NASA har ligefrem bevist, at nogle planter kan fjerne meget giftige stoffer, som fx formaldehyd, fra luften.

4. Farver giver os mere skaberkraft

Farverige blade gør os mere kreative i følge Goodhousekeeping, som har allieret sig med en haveekspert, der opfordrer os til at købe planter med farvet løv.'

Læs også:

Disse farver bør du male hjemmets forskellige rum i

De fleste danske hjem er kendetegnet ved en minimalistisk indretning med sparsomme farver. Men måske vi bør genoverveje dette. En mere...

5. Planter redder dig fra at falde i søvn på jobbet

Et halvmørkt kontormiljø kan få selv den bedste til at hænge med hovedet. Planter giver energi til et rum, men de færreste kan leve med så lidt lys. Det gælder dog ikke bambus, der er oplagt som Fengshui-planter på arbejdspladsen og i skoler.

6. Røde blomser og blade stimulerer

Synet af den røde farve har en gavnlig effekt på menneskets psyke. Vi bliver ganske enkelt mere vågne og energiske af den. Placér for eksempel en rød plante på badeværelset til at give dig et ekstra spark om morgenen.

6. januar 2017
Mere om Blomster og dekorationer

5 mærkelige, men smukke planter til hjemmet

Blomster og dekorationer Hvis dit hjem er fyldt med planter, der ser ens ud, skal du måske overveje at pifte indretningen op med en af disse 5 mærkelige, men utrolig smukke planter til hjemmet.

Sådan får du succes med julekaktusser

Blomster og dekorationer Det kræver ikke en speciel pasning, hvis du vil have en blomstrende julekaktus, blot korrekt vedligeholdelse. Få guiden her.

6 gode råd til pleje af indendørs planter

Blomster og dekorationer Det er ikke nødvendigvis helt nemt at få sine stueplanter til at leve længe, men med disse 6 råd kan du hjælpe dine planter godt på vej –...

6 kaktusser, der er gode i hjemmet

Blomster og dekorationer Kaktusser er flotte og nemme at holde, men hvilke egner sig til at have derhjemme?

Sådan får du din amaryllis til at holde længere

Blomster og dekorationer Amaryllissen har smukke blomster, men de kan komme til at hænge lidt. Det er der dog heldigvis råd for, så nu skal det være slut med triste,...

7 planter, der gør dit humør bedre om vinteren

Blomster og dekorationer Mange stueplanter har en gavnlig effekt på indemiljøet, men vidste du, at de også kan gøre dit måske lidt slidte vinterhumør væsentligt...

Sådan dyrker du stiklinger af pengeplanten

Blomster og dekorationer Pengeplanten, Pilea, er en af de mest populære stueplanter, og blomsterbutikkerne må ind i mellem melde om udsolgt. Men hvorfor ikke oprette en lille pengeplanteskole derhjemme?

4 planter, der ikke behøver sollys

Blomster og dekorationer Der er også håb for dig uden plads i vindueskarmen.

Sådan forvandler du din gamle sukkulent til en ny

Blomster og dekorationer At dine sukkulenter er ved at dø hen, er ikke ensbetydende med at de skal kasseres. Her får du en guide til, hvordan de kan spire på ny.

Krans af georginer

Blomster og dekorationer Brug de smukke blomster fra haven og lav den smukkeste krans med georginer i smukke farver.

Sådan binder du en sommerbuket direkte fra haven

Blomster og dekorationer Florist Lars Jon har udgivet en flot bog om buketbinderi, som giver dig mulighed for at skabe blomsterdekorationer med alt det smukke fra...

Isterninge-tricket, der kan redde dine planter

Blomster og dekorationer Det kan være svært at ramme det rette mål, når man skal vande planterne. Vil du sikre dig, at dine planter aldrig mere svømmer over i vand...

Pynt op til konfirmation

Blomster og dekorationer En pink og piget dekoration til konfirmationen. Se her, hvor nemt og enkelt det kan gøres.

Forårs dekoration med smukke freesia

Blomster og dekorationer Se med på filmen og se hvordan du laver denne smukke forårsdekoration.

Leg med sommerens farvestrålende blomster

Blomster og dekorationer Nogen kalder hende for blomsterhviskeren, andre hylder hendes geni – amerikanske Georgianna kan uden tvivl noget magisk med blomster.