Denne artikel er sponsoreret

Sådan vælger du det rigtige toilet

Bad

Hvad skal du tænke over, når du skal have nyt toilet, og hvordan sikrer du, at du finder det helt rigtige? Læs guiden her.

Få gennemført og funktionelt design til badeværelset med toilettet Ifö Spira Art monteret på modulet Geberit Monolith Plus, der fungerer som cisterne med indbygget lugtudsugning og touchfree skylleknap.
Få gennemført og funktionelt design til badeværelset med toilettet Ifö Spira Art monteret på modulet Geberit Monolith Plus, der fungerer som cisterne med indbygget lugtudsugning og touchfree skylleknap. Foto: Geberit/Ifö

Et toilet holder i mange år, så derfor er det vigtigt, at du vælger rigtigt. Men i dag findes der rigtig mange forskellige toiletter i alle prisklasser og til alle behov. De mest moderne toiletter på markedet har super gennemført design og moderne funktioner, der gør hverdagen ekstra lækker.

Væghængt eller gulvstående

Når du skal købe nyt toilet, skal du først finde ud af, om du vil have et gulvstående eller væghængt toilet.

De klassiske valg er et gulvstående toilet, som ofte er et billigere valg end det væghængte og lettere at montere, fordi der på de fleste badeværelser allerede er gjort klar til montering af et gulvstående toilet.

I dag findes der gulvstående toiletter i gennemført design, der også er meget rengøringsvenlige.

Ifö Spira Art er et unikt gulvstående toilet i klassisk skandinavisk design inspireret af den nordiske natur. Toilettet har en glat yderside og skålens inderside er helt uden skyllerand. Det gør, at bakterier og snavs ikke har nogen steder at gemme sig og toilettet er nemt at holde rent og hygiejnisk. Læs alt om Ifö Spira art her og find din favorit.

 

Læs også:

Sådan får du succes med julekaktusser

Det kræver ikke en speciel pasning, hvis du vil have en blomstrende julekaktus, blot korrekt vedligeholdelse. Få guiden her.

De væghængte toiletter er meget populære, fordi de både er pladsbesparende og meget rengøringsvenlige, fordi du let kan komme til at gøre rent under toilettet. Cisternen i et indbygget toilet er indbygget i væggen, og selve toiletskålen monteres direkte på væggen. Visuelt giver det et lettere udtryk i rummet, fordi rørene til toilettet er gemt væk i væggen.

Det væghængte toilet Ifö Spira Art forener klassisk, skandinavisk design og nytænkning. Designet af toilettet er enkelt og inspireret af den skandinaviske natur, så du får et flot udtryk på badeværelset. Skålen er helt uden skyllerand, så der ikke kan samle sig smuds og bakterier i selve toiletkummen. Skålens udvendige sider er desuden helt glatte, og monteringsbeslagene er skjulte, så ydersiden af toilettet er meget rengøringsvenligt. 

 

Det kræver normalt et hulrum på cirka 20 cm. bag det væghængte toilet til en indbygget cisterne. Hvis du ikke har plads til en indbygget cisterne, vælger de fleste at bygge en lille kasse ud fra væggen til cisternen. Men i dag findes der også smartere løsninger på det.

Modulerne Geberit Monolith monteres udenpå væggen og fungerer som cisterne til dit væghængte toilet. Derved slipper du for at skulle lave store ændringer på badeværelset og får det strømlinede look og rengøringsfordelene ved et væghængt toilet. Modulerne har desuden flere smarte funktioner som lugtudsugning og indbyggede skylleknapper.

Skab et smukt og sammenhængende udtryk på badeværelset med modulerne Geberit Monolith, der har indbygget cisterne til dit væghængte toilet. Få et gennemført look ved også at montere håndvasken på Geberit Monolith, så du også dér kan gemme rørene væk og få et rengøringsvenligt og gennemført badeværelse. Læs alt om de smarte funktioner her.

Læs også:

5 fantastiske julekranse du selv kan lave

En julekrans sætter den helt rigtige julestemning, lige fra du går ind ad hoveddøren. Se disse 5 forskellige julekranse, du selv kan lave.

 

Betjeningspaneler til det væghængte toilet

Til det væghængte toilet findes der i dag mange forskellige betjeningspaneler, så du kan få et personligt design på dit badeværelse. Betjeningspladen er den eneste del af indbygningscisternen, man kan se. Der er stort set ingen grænser for realiseringen af dine egne personlige designønsker med hensyn til design, materialer, farver og overflader.

Du kan få betjeningsplader med berøringsfri aktivering af WC-skyl, en indsats til WC-tabletter, integreret lugtudsugning, elegante farver og muligheden for lave betjeningspladen plan med væggen.

Her er det væghængte Ifö Spira Art monteret med et betjeningspanel i chrom fra Geberit. Find ud af, hvad der passer til dit badeværelse på Geberit.dk.

 

Læs også:

Indret badeværelset, så det er nemt at rengøre

Med disse 5 lette tips bliver rengøringen en leg på badeværelset.

Tip: Sådan rengør du bedst dit toilet

For at glasuren på dit toilet bliver ved med at være rent og blankt, anbefaler Geberit, at du rengør toilettet én gang ugentligt. Brug et rengøringsmiddel med syre, fx eddike eller citronsyre. Den type rengøringsmidler har en pH værdi fra 2 – 3.

Påfør rengøringsmidlet på toilettet og lad det virke et par minutter, hvorefter du rengør med en børste eller svamp. Er der opstået kraftige kalkbelægninger og misfarvninger på toilettet, kan det være nødvendigt at lade rengøringsmidlet virke i længere tid af gangen, eller gentage behandlingen flere gange.

Toilettets funktioner

I dag kan toilettet mere end du tror - og du kan let forene smukt design med intelligente og moderne funktioner.

Det bliver mere og mere populært med douchetoiletter, som rengør dig nænsomt med tempereret vand efter toiletbesøg.

Især i asien, er den type toilet populært, men flere og flere danskere vælger dem, når de indretter badeværelset. Også flere danske hoteller og virksomheder vælger nu et douchetoilet – Se her, hvordan Hotel d’Angleterre i København har indrettet deres badeværelser med douchetoiletter.

AquaClean Mera fra schweiziske Geberit er et gennemført douchetoilet i væghængt design. Den flotte krom-afdækning får toilettet til at fremstå nærmest svævende ud fra væggen. Under det flotte ydre gemmer der sig helt nye funktioner, der gør din hverdag lettere og lækrere. Toilettet vasker dig nænsomt med vand og tørrer dig med luft efter toiletbesøg. Det har sædevarme, lugtudsugning og orienteringslys i gulvet, som guider dig om natten.

 

Tip: Montering af toilettet

Hvor meget plads, skal du afsætte rundt omkring dit nye toilet, hvis du indretter nyt badeværelse? Selve toilettet fylder normalt 65-70 centimeter i dybden og cirka 35 centimeter i bredden, men det kan naturligvis variere lidt fra model til model. Derudover skal du beregne plads foran og rundt om toilettet, så der er plads til at komme omkring.

Som hovedregel skal der være 110 cm foran toilettet, men hvis pladsen er begrænset, kan du klare dig med mindre.

Få flere gode tips til at indrette det perfekte badeværelse på Ifö.dk

13 juni 2017
Mere om Bad

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Bad Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Bad Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badevæ...

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

Bad De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

Lav dine egne bath bombs til et dejligt karbad

Bad Opgradér det traditionelle karbad med lækre badebomber i forskellige farver og med forskellige dufte. Du kan let lave dem selv - se bare her.

Dette er grunden til, at badeforhænget bliver suget ind til kroppen...

Bad Hvorfor kan badeforhænget ikke bare blive på sin plads i brusekabinen? Hvorfor skal det absolut klistre sig fast på dine lår og ryg? Det...

Ret hårene på tandbørsten ud med en skål vand

Bad Almindelig børnelærdom siger, at tandbørsten skal smides ud, så snart hårene begynder at stritte. STOP EN HALV! Med dette enkle trick kan...

Fra en stor badsal til to gode badeværelser

Bad Det er ikke altid lykken at have et stort badeværelse, hvis man er mange om at dele det. Ofte kan et ekstra bad løse morgentravlheden – præcis som det er sket i dette hus.

Indret badeværelset personligt og enkelt

Bad Indret dit badeværelse, så det er trendy og smart, uden at du hurtigt bliver træt af det igen. Uanset om du skal lave små eller store ændrin...

Brug vådrumstapet, maling eller vinyl på badeværelset

Bad Badeværelset kan sagtens indrettes med andet end fliser og klinker på gulv og vægge. Så længe du har en fagmand med på råd, er der masser...

Sørg for ventilation og lys på badeværelset uden vinduer

Bad Et badeværelse kan sagtens indrettes uden vinduer, så længe du sørger for to ting: tilstrækkelig ventilation og kunstigt lys, der gengiver farver lige så godt som dagslys. Det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvor kraftig ventilatoren er i forhold til rummets størrelse.

Få en ny boligstil med klinker og fliser

Bad Trænger du til fornyelse, er fliser til væg eller gulv i høj kurs. Løsningen kan ændre udtrykket i køkken, bad eller stue radikalt. De nye...

Herrebad – med egen stjernehimmel

Bad Det skulle være vild luksus og helt specielt. Det blev det. Det spektakulære bad koster 50.000 kr. pr kvadratmeter.

Genialt trick til at holde fugerne rene på badeværelset - med...

Bad Dette trick til at holde fuger i badeværelset rene er så forrygende enkelt, at vi grinede, da vi så det. Men det virker!

Badeværelsesskabet er nemt at sætte op på flisevæggen

Bad Med det rette bor er det en smal sag at montere et skab på væggen i badeværelset. Kan det lade sig gøre, så er den bedste løsning at bore i...

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Bad Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl,...