Sådan får du mest muligt ud af pladsen på dit lille badeværelse

Bad

Det gælder om at udnytte kvadratmeterne optimalt, når det lille badeværelse skal indrettes. Vi har samlet 8 tips til, hvordan du kan få det lille rum til at syne større. 

Med 8 tricks kan du indrette dit lille badeværelse større.
Med 8 tricks kan du indrette dit lille badeværelse større. Foto: iStock

Udnyt hver en krog!

Har du et lille badeværelse, eller måske et gæstetoilet på få kvadratmeter, så kender du sikkert til udfordringen med at få indrettet det på optimal vis. Det handler om at skabe et funktionelt rum, trods de få kvadratmeter. Kreativiteten bliver derfor ofte sat på prøve, når det lille badeværelse skal indrettes.

Vi guider dig til de bedste løsninger, som udnytter hver en kvadratmeter.

8 tips til optimal indretning

1. Indret med lyse farver

Lyse farver giver fornemmelsen af et større rum. Derfor kan det være en god ide at indrette med lyse nuancer – både hvad angår vægmaling og elementer. Ønsker du at skabe lidt personlighed i det neutrale rum, kan du indrette med farverige sprøjt i form af håndklæder, sæbedispenser og lignende. 

Du kan læse mere om indretning med farver her. 

2. Sænk loftet med maling

Hvis du har et smalt badeværelse med højt til loftet, kan det lade sig gøre at sænke loftet visuelt med maling. Gå imod ovennævnte tip om lyse farver; det gælder om at undgå hvid og male loftet i en dyb, fyldig, varm farve. Det vil visuelt sænke loftet og derfor give en illusion af, at væggene flyttes længere ud, så rummet virker større.

3. Vægophængte elementer

Hæng elementerne op på væggen – det vil skabe mere luft i rummet, så det virker mindre bombastisk. Som bonus vil det også ofte være nemmere at gøre rent, når gulvet er frit.   

Du kan med fordel hænge badeværelseselementerne op på væggen, og lige såvel toilettet.

Læs også:

Vinduespudsning uden striber – sådan gør du

De fleste, der ser en professionel vinduespudser arbejde, tænker: “Hvor ser det let ud”. Det bliver det også for dig, når du har læst...

4. Kompakte og multifunktionelle løsninger

Funktionalitet er altafgørende på et lille badeværelse. Hvis du tænker over det, bruger du sikkert mere tid på badeværelset end du lige regnede med. Derfor stiller netop dette rum store krav til funktionalitet, så hverdagen kan gå sin gang uden besvær.

For at imødekomme dette, kan du med fordel indrette med smarte, kompakte og multifunktionelle løsninger. Der findes et hav af sådanne løsninger. Eksempelvis kan hjørnerne i rummet ofte virke ubrugbare, men du kan med fordel indrette et hjørne med en hjørnevask, som udnytter denne plads optimalt. Det vil efterlade mere plads på langsiden som vil få rummet til at synes større.

Noget andet der kan tage meget plads, er en brusevæg. Det er måske ofte noget der er muret op, men der findes brusevægge, som kan foldes ind til væggen, når badet ikke bruges. Sådan en løsning vil efterlade mere plads i rummet.

5. Undgå fliser i hele rummet

Et totalt flisebelagt badeværelse fra loft til gulv, er en ren kvadratmetersluger. Selv om fliser er praktiske i forhold til rengøring og vandpjaskeri, bør du undgå fliser, hvis du vil skabe et illusion af en større rum.

Det kan derfor være en god ide, at holde fliserne til brusebadet og gulvet, hvor det er yderst praktisk – og næsten uundværligt.  

6. Oplys rummet

Et lyst rum giver en følelse af større rummelighed. Er du så privilegeret at have et vindue på dit badeværelse, bør du sikre, at så meget lys som muligt kommer ind i rummet.

Oplys også det lille rum med lyskilder. Du kan læse mere om god badeværelsesbelysning her.

Læs også:

Japansk 'kattetrøje' er et kæmpe hit

Et japansk firma har opfundet en virkelig hyggelig trøje, som giver dig mulighed for at bære din kat på maven.

7. Store spejl på væggen der

Der er noget magisk over hvordan spejle kan fremtrylle et større rum. Spejlbilledet vil skabe en illusion, der forstørre rummet betydeligt. Du kan vælge at hænge et stort spejl op eller hænge flere mindre op.

Lige meget hvad er spejle både funktionelle i hverdagen og funktionelle i indretningen af et større rum.

8. Loftshylder og over toilettet

Ligesom hjørner kan være svære at indrette og derfor ofte står tomme, er der også ofte uudnyttet plads over toilettet. Du kan bruge pladsen til opbevaring i form af åbne hylder, som udover en praktisk funktion også har et luftigt og dekorativt udtryk i det lille rum. Og kan man ikke altid bruge mere opbevaringsplads? De åbne hylder er også ideelle til at udstille nogle af dine fine ting, planter eller plakater.

Valgte du derimod at hænge et lukket skab op, ville det have et meget tungere udtryk. 

26. september 2017
Mere om Bad

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Bad Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badeværelseslys.

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

Bad De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

Lav dine egne bath bombs til et dejligt karbad

Bad Opgradér det traditionelle karbad med lækre badebomber i forskellige farver og med forskellige dufte. Du kan let lave dem selv - se bare...

Dette er grunden til, at badeforhænget bliver suget ind til kroppen...

Bad Hvorfor kan badeforhænget ikke bare blive på sin plads i brusekabinen? Hvorfor skal det absolut klistre sig fast på dine lår og ryg? Det kan du endeligt få det endegyldige svar på her.

Få gennemført og funktionelt design til badeværelset med toilettet Ifö Spira Art monteret på modulet Geberit Monolith Plus, der fungerer som cisterne med indbygget lugtudsugning og touchfree skylleknap.
Denne artikel er sponsoreret

Sådan vælger du det rigtige toilet

Bad Hvad skal du tænke over, når du skal have nyt toilet, og hvordan sikrer du, at du finder det helt rigtige? Læs guiden her.

Ret hårene på tandbørsten ud med en skål vand

Bad Almindelig børnelærdom siger, at tandbørsten skal smides ud, så snart hårene begynder at stritte. STOP EN HALV! Med dette enkle trick kan...

Fra en stor badsal til to gode badeværelser

Bad Det er ikke altid lykken at have et stort badeværelse, hvis man er mange om at dele det. Ofte kan et ekstra bad løse morgentravlheden – præcis som det er sket i dette hus.

Indret badeværelset personligt og enkelt

Bad Indret dit badeværelse, så det er trendy og smart, uden at du hurtigt bliver træt af det igen. Uanset om du skal lave små eller store ændrin...

Brug vådrumstapet, maling eller vinyl på badeværelset

Bad Badeværelset kan sagtens indrettes med andet end fliser og klinker på gulv og vægge. Så længe du har en fagmand med på råd, er der masser...

Sørg for ventilation og lys på badeværelset uden vinduer

Bad Et badeværelse kan sagtens indrettes uden vinduer, så længe du sørger for to ting: tilstrækkelig ventilation og kunstigt lys, der gengiver farver lige så godt som dagslys. Det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvor kraftig ventilatoren er i forhold til rummets størrelse.

Få en ny boligstil med klinker og fliser

Bad Trænger du til fornyelse, er fliser til væg eller gulv i høj kurs. Løsningen kan ændre udtrykket i køkken, bad eller stue radikalt. De nye...

Herrebad – med egen stjernehimmel

Bad Det skulle være vild luksus og helt specielt. Det blev det. Det spektakulære bad koster 50.000 kr. pr kvadratmeter.

Genialt trick til at holde fugerne rene på badeværelset - med...

Bad Dette trick til at holde fuger i badeværelset rene er så forrygende enkelt, at vi grinede, da vi så det. Men det virker!

Badeværelsesskabet er nemt at sætte op på flisevæggen

Bad Med det rette bor er det en smal sag at montere et skab på væggen i badeværelset. Kan det lade sig gøre, så er den bedste løsning at bore i...

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Bad Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl,...