Sådan får du mest muligt ud af pladsen på dit lille badeværelse

Bad

Det gælder om at udnytte kvadratmeterne optimalt, når det lille badeværelse skal indrettes. Vi har samlet 8 tips til, hvordan du kan få det lille rum til at syne større. 

Med 8 tricks kan du indrette dit lille badeværelse større.
Med 8 tricks kan du indrette dit lille badeværelse større. Foto: iStock

Udnyt hver en krog!

Har du et lille badeværelse, eller måske et gæstetoilet på få kvadratmeter, så kender du sikkert til udfordringen med at få indrettet det på optimal vis. Det handler om at skabe et funktionelt rum, trods de få kvadratmeter. Kreativiteten bliver derfor ofte sat på prøve, når det lille badeværelse skal indrettes.

Vi guider dig til de bedste løsninger, som udnytter hver en kvadratmeter.

8 tips til optimal indretning

1. Indret med lyse farver

Lyse farver giver fornemmelsen af et større rum. Derfor kan det være en god ide at indrette med lyse nuancer – både hvad angår vægmaling og elementer. Ønsker du at skabe lidt personlighed i det neutrale rum, kan du indrette med farverige sprøjt i form af håndklæder, sæbedispenser og lignende. 

Du kan læse mere om indretning med farver her. 

2. Sænk loftet med maling

Hvis du har et smalt badeværelse med højt til loftet, kan det lade sig gøre at sænke loftet visuelt med maling. Gå imod ovennævnte tip om lyse farver; det gælder om at undgå hvid og male loftet i en dyb, fyldig, varm farve. Det vil visuelt sænke loftet og derfor give en illusion af, at væggene flyttes længere ud, så rummet virker større.

3. Vægophængte elementer

Hæng elementerne op på væggen – det vil skabe mere luft i rummet, så det virker mindre bombastisk. Som bonus vil det også ofte være nemmere at gøre rent, når gulvet er frit.   

Du kan med fordel hænge badeværelseselementerne op på væggen, og lige såvel toilettet.

Læs også:

Er det giftigt for fugle at spise ris?

Bryllupssæsonen står for døren og der skal kastes ris på de mange nygifte par. Flere vælger dog i stedet at kaste fuglefrø på brudeparret,...

4. Kompakte og multifunktionelle løsninger

Funktionalitet er altafgørende på et lille badeværelse. Hvis du tænker over det, bruger du sikkert mere tid på badeværelset end du lige regnede med. Derfor stiller netop dette rum store krav til funktionalitet, så hverdagen kan gå sin gang uden besvær.

For at imødekomme dette, kan du med fordel indrette med smarte, kompakte og multifunktionelle løsninger. Der findes et hav af sådanne løsninger. Eksempelvis kan hjørnerne i rummet ofte virke ubrugbare, men du kan med fordel indrette et hjørne med en hjørnevask, som udnytter denne plads optimalt. Det vil efterlade mere plads på langsiden som vil få rummet til at synes større.

Noget andet der kan tage meget plads, er en brusevæg. Det er måske ofte noget der er muret op, men der findes brusevægge, som kan foldes ind til væggen, når badet ikke bruges. Sådan en løsning vil efterlade mere plads i rummet.

5. Undgå fliser i hele rummet

Et totalt flisebelagt badeværelse fra loft til gulv, er en ren kvadratmetersluger. Selv om fliser er praktiske i forhold til rengøring og vandpjaskeri, bør du undgå fliser, hvis du vil skabe et illusion af en større rum.

Det kan derfor være en god ide, at holde fliserne til brusebadet og gulvet, hvor det er yderst praktisk – og næsten uundværligt.  

6. Oplys rummet

Et lyst rum giver en følelse af større rummelighed. Er du så privilegeret at have et vindue på dit badeværelse, bør du sikre, at så meget lys som muligt kommer ind i rummet.

Oplys også det lille rum med lyskilder. Du kan læse mere om god badeværelsesbelysning her.

Læs også:

Pift gæstetoilettet op for 5.000 kr.

Selvfølgelig fortjener dine gæster den bedste behandling, også når det gælder toiletbesøg. Men det er ofte, at vi vælger at prioritere...

7. Store spejl på væggen der

Der er noget magisk over hvordan spejle kan fremtrylle et større rum. Spejlbilledet vil skabe en illusion, der forstørre rummet betydeligt. Du kan vælge at hænge et stort spejl op eller hænge flere mindre op.

Lige meget hvad er spejle både funktionelle i hverdagen og funktionelle i indretningen af et større rum.

8. Loftshylder og over toilettet

Ligesom hjørner kan være svære at indrette og derfor ofte står tomme, er der også ofte uudnyttet plads over toilettet. Du kan bruge pladsen til opbevaring i form af åbne hylder, som udover en praktisk funktion også har et luftigt og dekorativt udtryk i det lille rum. Og kan man ikke altid bruge mere opbevaringsplads? De åbne hylder er også ideelle til at udstille nogle af dine fine ting, planter eller plakater.

Valgte du derimod at hænge et lukket skab op, ville det have et meget tungere udtryk. 

26. september 2017
Mere om Bad

Derfor må du ALDRIG dele håndklæder med andre

Bad “Hvad er dog det værste der kan ske?” tænker du sikkert, hvis du lige låner en andens håndklæde efter du har været i bad. Faktisk er der mange ret grunde til, at du hellere burde finde et nyt og rent håndklæde frem.

Alt hvad du behøver at vide om dit toilet

Bad Selvom det måske ikke er det mest spændende emne, så er vedligeholdelse af dit toilet noget du ikke bør tage for givet. Læs med og find ud...

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Bad Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

Sådan vælger du det perfekte badekar

Bad Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5 forskellige typer badekar, du kan lade dig inspirere af.

DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Guide: Derfor skal dit toilet være væghængt

Bad Der er mange fordele ved et væghængt toilet. Er du i tvivl om, hvad der er det rigtige valg til dit badeværelse? Her får du 3 gode grunde...

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Bad Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badevæ...

Så mange penge sparer du på at installere en sparebruser

Bad Tænker du over, hvor mange penge du bogstaveligt talt skyller ud i afløbet hver dag? Med en sparebruser bruger du mindre vand og skåner både pengepungen og miljøet. Læs med og find ud af hvor mange penge, du egentlig kan spare.

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

Bad De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

Nyt badeværelse: Det må du gøre selv og det må du ikke

Bad Det er ikke altid nemt at finde rundt i byggereglerne – hvad må du selv og hvad skal du have en autoriseret til at lave?

Dette er grunden til, at badeforhænget bliver suget ind til kroppen...

Bad Hvorfor kan badeforhænget ikke bare blive på sin plads i brusekabinen? Hvorfor skal det absolut klistre sig fast på dine lår og ryg? Det kan du endeligt få det endegyldige svar på her.

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Bad Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste...

Genialt trick til at holde fugerne rene på badeværelset - med...

Bad Dette trick til at holde fuger i badeværelset rene er så forrygende enkelt, at vi grinede, da vi så det. Men det virker!

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Bad Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl, der giver villaejere kæmpe streger i regningen.

Nyt tilbehør til badet

Bad Ved at tilføje nyt tilbebør til badeværelset kan du forvandle rummet med få midler. Her finder du masser af inspiration.

Lynkursus: Fjern selv fuger i badet

Bad Du behøver ikke være håndværker for at udskifte de grimme og ødelagte fuger i badeværelset. Følg Gør Det Selv's guide her.