Denne artikel er sponsoreret

Sådan får du et velduftende badeværelse

Bad

Med disse smarte tips er det let at få et indbydende og rent badeværelse.

Foto: Ifö

1. Nemt at holde toilettet rent

Det giver sig selv, at udgangspunktet for et velduftende badeværelse er god rengøring. Men det bliver lettere at holde badeværelset rent, hvis du vælger godt design, der er skabt ekstra rengøringsvenligt. Toilettet Ifö Spira Art er designet, så cisternen er støbt i et stykke porcelæn. De få sammenføjninger i overfladen gør, at der er færre steder hvor snavs og bakterier kan sætte sig. Desuden er kummen som noget helt nyt designet uden den traditionelle skyllekant, så der heller ikke dér er et gemmested for bakterier.

Ifö har desuden udviklet den specielle glasur Ifö Clean, der gør overfladen i porcelænet på toilet og håndvask jævnere og hårdere, så det er lettere at holde rent – samtidig med at overfladen er ekstra modstandsdygtig for slitage. Du har også mulighed for at placere en lille Fresh WC-stick under skylleknappen, som fordeler en lille mængde frisk duft og rengøringsmiddel ved hvert skyl. 

Toilettet Ifö Spira er designet uden den traditionelle skyllekant, som gør det mere rengøringsvenligt, og med Fresh WC Stick i skylleknappen. 

2. Luft ud, og sørg for god ventilation på badeværelset

Hver dag bliver badeværelset fyldt med fugt, når du og familien går i bad. Men hvis fugten bliver holdt inde i rummet, kan det give en ubehagelig lugt og i værste fald føre til skimmelsvamp. Husk at lufte grundigt ud, hvis du har mulighed for et åbne et vindue i rummet, efter du har været i bad. Ellers skal du sørge for, at der er god ventilation via en udluftningskanal.

Sørg også for at våde håndklæder bliver hængt op, så de kan tørre hurtigt, og du kan med fordel trække bruseforhænget lidt for, så det hurtigt kan tørre efter badet og ikke bliver jordslået.

3. Vask badeforhænget

Du skifter sikkert jævnligt håndlæder og vasker bademåtten, men mange af os glemmer at give badeforhænget en tur. Det kan du med fordel gøre en gang hver anden eller tredje måned. Det holder forhænget fri for sæberester og bakterier, og du undgår, at det bliver jordslået.

Hvis du har problemer med mange kalkaflejringer eller misfarvninger på badeforhænget, kan du lægge det i blød i husholdningseddike i et par timer. Eddiken opløser kalken på en skånsom måde, så du undgår at bruge skrappe kemikalier. Tjek vaskeanvisningen på dit badeforhæng for at se, om det tåler en tur i vaskemaskinen – det er den letteste løsning, men du kan også skrubbe det i hånden med en blød børste og lidt rengøringsmiddel.

Læs også: Vind over skvalderkål

 

Ifö har udviklet den specielle glasur Ifö Clean, der gør overfladen i porcelænet på toilet og håndvask jævnere og hårdere, så det er lettere at holde rent – samtidig med at overfladen er ekstra modstandsdygtig for slitage.  

4. Rens afløbet nemt, og undgå kloaklugt

Dit afløb i badet eller til håndvasken kan begynde at lugte, fordi der samler sig fedt og bakterier i rørene. Du kan afhjælpe det løbende ved hver 14. dag at hælde en liter kogende vand og evt. lidt opvaskemiddel ned i afløbet. Det dræber bakterierne og fjerner fedtaflejringer.

Hvis kloaklugten hænger ved, kan du prøve med en opløsning af bagepulver og eddike, som du hælder ned i afløbet, da dette opløser propper og tager kloaklugten. Husk også, at det altid er en god ide at rense afløbet regelmæssigt. 

5. Spred god duft i badeværelset

Prøv med naturlige duftkilder i rummet som blomster – friske eller tørrede. Lavendel er især god og giver en blød og afslappende duft. Eucalyptus-græne er også meget populære i hjemmet, fordi de er dekorative og har en mild duft. Hvis du hænger 3-4 kviste i en snor i et tørt hjørne af din brusekabine, vil vanddampene fra badet fremhæve den friske duft fra eucaluptus-grenene og sprede den i rummet. En frisk citron eller appelsin skåret ud i skiver i en lille skål kan også give en øjeblikkelig frisk duft.

Skab god stemning med et duftlys eller prøv de meget populært duftpinde i træ, der står i en lille beholder med duftolie og fører duften ud i rummet.

 

Læs mere og bliv inspireret til smukt og rengøringsvenligt design til badeværelset på www.ifö.dk/spira

Læs også: Syrener findes i mange sorter og i mange andre farver end lilla

23 februar 2017
0

Sådan maler du fliserne på badeværelset

Du kan let give fliserne på dit badeværelse et "makeover" med en god gang maling. Vi fortæller dig her, hvordan du gør - både på den lette...

0

Brug det lille skyl på toilettet korrekt

Alle vil gerne spare penge på vandregningen, men nogle gange skal man bare holde fingrene fra knappen med det lille skyl på toilettet.

0

Spar på vandet med de smukkeste vand-mønstre fra hanen

Designer Simin Qiu har kreeret denne fantastiske vandhane, som skaber fortryllende mønstre og sparer på vandet i samme ombæring. Se de...

0

Disse ting på badeværelset er levende bakteriebomber

Det giver god mening, at mange af vores badeværelsesartikler er grobund for en masse bakterier. Dog vil der altid være nogle ting, som har...

0

8 ting, du ikke bør opbevare på badeværelset - men som du sikkert...

Det fugtige miljø på badeværelset gør, at dette ofte ikke er et ideelt opbevaringssted for mange af de ting, som de fleste af os bruger det...

0

Herrebad – med egen stjernehimmel

Det skulle være vild luksus og helt specielt. Det blev det. Det spektakulære bad koster 50.000 kr. pr kvadratmeter.

0

Du kan selv reparere det løbende toilet

Lær at fikse dit eget løbende toilet og spar en masse penge. Guiden her viser hvordan.

Denne artikel er sponsoreret

Sådan får du dit badeværelse til at virke større

Se, hvordan du udnytter pladsen optimalt og snyder dig til følelsen af flere kvadratmeter.

0

6 måder du mishandler dine håndklæder på

Kender du 3-dages-reglen? Nej, vel? Det er på tide at behandle dine håndklæder lidt bedre.

0

Ret hårene på tandbørsten ud med en skål vand

Almindelig børnelærdom siger, at tandbørsten skal smides ud, så snart hårene begynder at stritte. STOP EN HALV! Med dette enkle trick kan...

1

Tjek jævnligt badeværelsets fuger

Langt de fleste skader i forbindelse med badeværelser sker som følge af revnede fuger. For at badeværelsets flisebelagte overflader skal...

2

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl,...

0

Nyt tilbehør til badet

Ved at tilføje nyt tilbebør til badeværelset kan du forvandle rummet med få midler. Her finder du masser af inspiration.

2

Lynkursus: Fjern selv fuger i badet

Du behøver ikke være håndværker for at udskifte de grimme og ødelagte fuger i badeværelset. Følg Gør Det Selv's guide her.

1

Badet - dit nye opholdsrum

I en tid, hvor alting går stærkt, søger travle danskere efter nye måder at få sig et tiltrængt pusterum – i fred og ro. Her er badeværelset...