Denne artikel er sponsoreret

Sådan får du et velduftende badeværelse

Bad

Med disse smarte tips er det let at få et indbydende og rent badeværelse.

Foto: Ifö

1. Nemt at holde toilettet rent

Det giver sig selv, at udgangspunktet for et velduftende badeværelse er god rengøring. Men det bliver lettere at holde badeværelset rent, hvis du vælger godt design, der er skabt ekstra rengøringsvenligt. Toilettet Ifö Spira Art er designet, så cisternen er støbt i et stykke porcelæn. De få sammenføjninger i overfladen gør, at der er færre steder hvor snavs og bakterier kan sætte sig. Desuden er kummen som noget helt nyt designet uden den traditionelle skyllekant, så der heller ikke dér er et gemmested for bakterier.

Ifö har desuden udviklet den specielle glasur Ifö Clean, der gør overfladen i porcelænet på toilet og håndvask jævnere og hårdere, så det er lettere at holde rent – samtidig med at overfladen er ekstra modstandsdygtig for slitage. Du har også mulighed for at placere en lille Fresh WC-stick under skylleknappen, som fordeler en lille mængde frisk duft og rengøringsmiddel ved hvert skyl. 

Toilettet Ifö Spira er designet uden den traditionelle skyllekant, som gør det mere rengøringsvenligt, og med Fresh WC Stick i skylleknappen. 

2. Luft ud, og sørg for god ventilation på badeværelset

Hver dag bliver badeværelset fyldt med fugt, når du og familien går i bad. Men hvis fugten bliver holdt inde i rummet, kan det give en ubehagelig lugt og i værste fald føre til skimmelsvamp. Husk at lufte grundigt ud, hvis du har mulighed for et åbne et vindue i rummet, efter du har været i bad. Ellers skal du sørge for, at der er god ventilation via en udluftningskanal.

Sørg også for at våde håndklæder bliver hængt op, så de kan tørre hurtigt, og du kan med fordel trække bruseforhænget lidt for, så det hurtigt kan tørre efter badet og ikke bliver jordslået.

3. Vask badeforhænget

Du skifter sikkert jævnligt håndlæder og vasker bademåtten, men mange af os glemmer at give badeforhænget en tur. Det kan du med fordel gøre en gang hver anden eller tredje måned. Det holder forhænget fri for sæberester og bakterier, og du undgår, at det bliver jordslået.

Hvis du har problemer med mange kalkaflejringer eller misfarvninger på badeforhænget, kan du lægge det i blød i husholdningseddike i et par timer. Eddiken opløser kalken på en skånsom måde, så du undgår at bruge skrappe kemikalier. Tjek vaskeanvisningen på dit badeforhæng for at se, om det tåler en tur i vaskemaskinen – det er den letteste løsning, men du kan også skrubbe det i hånden med en blød børste og lidt rengøringsmiddel.

Læs også:

Brændeovne skal tændes korrekt - kun hver fjerde dansker gør det rigtigt

Optænding i brændeovnen skal ske oppefra og ikke i bunden af brændet, som mange gør. Den rette optænding mindsker udledningen af sundhedss...

 

Ifö har udviklet den specielle glasur Ifö Clean, der gør overfladen i porcelænet på toilet og håndvask jævnere og hårdere, så det er lettere at holde rent – samtidig med at overfladen er ekstra modstandsdygtig for slitage.  

4. Rens afløbet nemt, og undgå kloaklugt

Dit afløb i badet eller til håndvasken kan begynde at lugte, fordi der samler sig fedt og bakterier i rørene. Du kan afhjælpe det løbende ved hver 14. dag at hælde en liter kogende vand og evt. lidt opvaskemiddel ned i afløbet. Det dræber bakterierne og fjerner fedtaflejringer.

Hvis kloaklugten hænger ved, kan du prøve med en opløsning af bagepulver og eddike, som du hælder ned i afløbet, da dette opløser propper og tager kloaklugten. Husk også, at det altid er en god ide at rense afløbet regelmæssigt. 

5. Spred god duft i badeværelset

Prøv med naturlige duftkilder i rummet som blomster – friske eller tørrede. Lavendel er især god og giver en blød og afslappende duft. Eucalyptus-græne er også meget populære i hjemmet, fordi de er dekorative og har en mild duft. Hvis du hænger 3-4 kviste i en snor i et tørt hjørne af din brusekabine, vil vanddampene fra badet fremhæve den friske duft fra eucaluptus-grenene og sprede den i rummet. En frisk citron eller appelsin skåret ud i skiver i en lille skål kan også give en øjeblikkelig frisk duft.

Skab god stemning med et duftlys eller prøv de meget populært duftpinde i træ, der står i en lille beholder med duftolie og fører duften ud i rummet.

 

Læs mere og bliv inspireret til smukt og rengøringsvenligt design til badeværelset på www.ifö.dk/spira

Læs også:

Få rene tæpper med disse 7 tricks

Tæpper passer ikke rigtig ind i vaskemaskine. Så hvad gør man, når uheldet er ude og pletten breder sig på tæppet?

23 februar 2017
Mere om Bad

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Bad Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

Sådan vælger du det perfekte badekar

Bad Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5...

DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Guide: Derfor skal dit toilet være væghængt

Bad Der er mange fordele ved et væghængt toilet. Er du i tvivl om, hvad der er det rigtige valg til dit badeværelse? Her får du 3 gode grunde...

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Bad Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badeværelseslys.

Sådan får du mest muligt ud af pladsen på dit lille badeværelse

Bad Det gælder om at udnytte kvadratmeterne optimalt, når det lille badeværelse skal indrettes. Vi har samlet 8 tips til, hvordan du kan få det...

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

Bad De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

Nyt badeværelse: Det må du gøre selv og det må du ikke

Bad Det er ikke altid nemt at finde rundt i byggereglerne – hvad må du selv og hvad skal du have en autoriseret til at lave?

Dette er grunden til, at badeforhænget bliver suget ind til kroppen...

Bad Hvorfor kan badeforhænget ikke bare blive på sin plads i brusekabinen? Hvorfor skal det absolut klistre sig fast på dine lår og ryg? Det...

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Bad Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste...

Disse ting på badeværelset er levende bakteriebomber

Bad Det giver god mening, at mange af vores badeværelsesartikler er grobund for en masse bakterier. Dog vil der altid være nogle ting, som har en større spredningsrisiko af bakterier end andre. 

Brug det lille skyl på toilettet korrekt

Bad Alle vil gerne spare penge på vandregningen, men nogle gange skal man bare holde fingrene fra knappen med det lille skyl på toilettet.

Genialt trick til at holde fugerne rene på badeværelset - med...

Bad Dette trick til at holde fuger i badeværelset rene er så forrygende enkelt, at vi grinede, da vi så det. Men det virker!

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Bad Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl, der giver villaejere kæmpe streger i regningen.

Nyt tilbehør til badet

Bad Ved at tilføje nyt tilbebør til badeværelset kan du forvandle rummet med få midler. Her finder du masser af inspiration.

Lynkursus: Fjern selv fuger i badet

Bad Du behøver ikke være håndværker for at udskifte de grimme og ødelagte fuger i badeværelset. Følg Gør Det Selv's guide her.