Så mange penge sparer du på at installere en sparebruser

Bad

Tænker du over, hvor mange penge du bogstaveligt talt skyller ud i afløbet hver dag? Med en sparebruser bruger du mindre vand og skåner både pengepungen og miljøet. Læs med og find ud af hvor mange penge, du egentlig kan spare. 

En almindelig bruser forbruger mellem 10-20 liter vand i minuttet.
En almindelig bruser forbruger mellem 10-20 liter vand i minuttet. Foto: iStock

Hvad er en sparebruser?

Hvor en normal bruser frit lader vandet passere ud gennem brusehovedet, tilfører en sparebruser luft til vandet på samme måde, som en perlator på en vandhane gør. På denne måde føles det som om, at der kommer lige så meget vand ud af brusehovedet som i en almindelig bruser, men faktisk nedsættes gennemstrømningen af vand markant.

Derfor skal du vælge en sparebruser

Vejen Forsyning vurderer at en almindelig person til hverdag bruger mellem 80-150 liter vand, afhængig af hvilken type bruser, der bades med – samt hvor ofte der bades. Hvis der bruges en sparebruser kan vandforbruges for en almindelig person cirka fordeles på følgende made:

Personlig hygiejne

(Bad med sparebruser): 

ca. 39 liter pr. døgn

Læs også:

Sådan får du mest muligt ud af pladsen på dit lille badeværelse

Det gælder om at udnytte kvadratmeterne optimalt, når det lille badeværelse skal indrettes. Vi har samlet 8 tips til, hvordan du kan få...

Toiletskyl:

ca. 28 liter pr. døgn

Tøjvask: 

ca. 14 liter pr. døgn

Læs også:

Grøn arbejdsplads

Naturen er smuk, så byd den endelig indenfor i hjemmet. Hvad siger du til en botanisk arbejdsplads?

Rengøring: 

ca. 16 liter pr. døgn

Mad/drikke: 

ca. 10 liter pr. døgn

Læs også:

Perlehyacinter – de nemme og smukke forårsbebudere

Perlehyacinter er modstandsdygtige og nemme at dyrke. Det vigtigste er at vide, hvornår løgene skal lægges, og hvornår de engang imellem...

Øvrigt:  

ca. 8 liter pr døgn

Ved at installere en sparebruser kan du nedsætte dit vandforbrug på personlig hygiejne markant og dermed skåner du miljøet og pengepungen.

Så mange liter vand bruger du på et bad

Hvor en almindelig bruser forbruger mellem 10-20 liter vand i minuttet, bruger en sparebruser mellem 6-10 liter vand i minuttet, afhængig af hvilken sparebruser du vælger. Det vil altså sige, at hvis du hver dag tager et bad på 10 minutter med en almindelig bruser, kan du bruge helt op til 200 liter vand bare på et enkelt bad. Dette er faktisk mere end hvad en almindelig person i gennemsnit bruger i totalt vandforbrug på en hel dag.

Så mange penge sparer du på at bruge en sparebruser

Men hvor mange penge er der egentlig tale om? Man siger normalt at en sparebruser halverer vandforbruget, i forhold til hvad du bruger med en almindelig bruser, når du går i bad.

Det vil altså sige, at tager du til dagligt et bad på 10 minutter med en almindelig bruser, bruger du omkring 4.500-5.000 kroner på at gå i bad om året, afhængigt af hvor dyrt vandet er, der hvor du bor.

Bruger du i stedet en sparebruser kan du årligt spare omkring 2.000 kroner på at gå i bad.

Invester i en ordentlig sparebruser

Sparebrusere varierer i kvalitet og dermed også hvor meget de reducerer dit vandforbrug. Det er derfor en god idé at investere i en sparebruser af høj kvalitet. På denne måde får du mest ud af dine brusebade og tjener hurtigt de penge ind som du har brugt på sparebruseren. 

23. januar 2018
Mere om Bad

Alt hvad du behøver at vide om dit toilet

Bad Selvom det måske ikke er det mest spændende emne, så er vedligeholdelse af dit toilet noget du ikke bør tage for givet. Læs med og find ud af hvor meget du egentlig ved om dit toilet, og hvad det kræver at vedligeholde det bedst muligt.

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Bad Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

Sådan vælger du det perfekte badekar

Bad Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5...

DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Guide: Derfor skal dit toilet være væghængt

Bad Der er mange fordele ved et væghængt toilet. Er du i tvivl om, hvad der er det rigtige valg til dit badeværelse? Her får du 3 gode grunde til at vælge et væghængt toilet frem for et gulvstående.

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Bad Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badevæ...

Sådan får du mest muligt ud af pladsen på dit lille badeværelse

Bad Det gælder om at udnytte kvadratmeterne optimalt, når det lille badeværelse skal indrettes. Vi har samlet 8 tips til, hvordan du kan få det...

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

Bad De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok hurtigt efter forklaringerne her. 

Nyt badeværelse: Det må du gøre selv og det må du ikke

Bad Det er ikke altid nemt at finde rundt i byggereglerne – hvad må du selv og hvad skal du have en autoriseret til at lave?

Dette er grunden til, at badeforhænget bliver suget ind til kroppen...

Bad Hvorfor kan badeforhænget ikke bare blive på sin plads i brusekabinen? Hvorfor skal det absolut klistre sig fast på dine lår og ryg? Det...

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Bad Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste armaturer der enten er grebsløse eller kan aktiveres med få greb. 

Disse ting på badeværelset er levende bakteriebomber

Bad Det giver god mening, at mange af vores badeværelsesartikler er grobund for en masse bakterier. Dog vil der altid være nogle ting, som har...

Genialt trick til at holde fugerne rene på badeværelset - med...

Bad Dette trick til at holde fuger i badeværelset rene er så forrygende enkelt, at vi grinede, da vi så det. Men det virker!

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Bad Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl, der giver villaejere kæmpe streger i regningen.

Nyt tilbehør til badet

Bad Ved at tilføje nyt tilbebør til badeværelset kan du forvandle rummet med få midler. Her finder du masser af inspiration.

Lynkursus: Fjern selv fuger i badet

Bad Du behøver ikke være håndværker for at udskifte de grimme og ødelagte fuger i badeværelset. Følg Gør Det Selv's guide her.