Denne artikel er sponsoreret

Indret badeværelset, så det er nemt at rengøre

Bad

Med disse 5 lette tips bliver rengøringen en leg på badeværelset.

Foto: Geberit/Ifö

De færreste af os synes, at det ligefrem er sjovt at gøre rent på badeværelset. Derfor skal du gøre dig selv den tjeneste, at tænke over, hvordan du har indrettet dit badeværelse.

Det bliver nemlig lettere at holde badeværelset rent, hvis du vælger godt design, der er designet ekstra rengøringsvenligt. Vi har samlet fem indretningstips, der vil gøre en stor forskel for rengøringsvenligheden på dit badeværelse.

 

1. Vælg det rigtige toilet

De væghængte toiletter er meget populære på danskernes badeværelser, fordi de både er pladsbesparende og meget rengøringsvenlige. Du kan let komme til at gøre rent under toilettet, fordi cisternen er indbygget i væggen, og selve toiletskålen monteres direkte på væggen.

 

 

Gør dit badeværelse ekstra let at holde rent med et gulvstående eller væghængt toilet fra serien Ifö Spira Art.

Læs også:

12 geniale ting på din iPhone, som du (måske) ikke kendte til

En iPhone er på alle mulige måder en smart telefon. Den kan også fungere som vaterpas, forstørrelsesglas, barnepige og mange andre ting....

Du kan nu også få et traditionelt gulvstående toilet i et super rengøringsvenligt design. Ifö Spira Art er et unikt gulvstående toilet i klassisk skandinavisk design inspireret af den nordiske natur, som omgiver Ifös fabrikker i Sverige. Dér fremstiller de kvalitetsdesign til badeværelset, og har gjort det i over 100 år.

Toilettet har en glat yderside, der gør, at bakterier og snavs ikke har nogen steder at gemme sig, og toilettet derfor er nemt at holde rent udvendigt. Ifö har desuden udviklet den specielle glasur Ifö Clean, der gør overfladen i porcelænet jævnere og hårdere, så det er lettere at holde rent – samtidig med at overfladen er ekstra modstandsdygtig for slitage. 

Et af de steder, der traditionelt set er sværest at holde rent og pænt på et toilet, er indersiden af skålen. Toiletterne i Ifo Spira og Ifö Spira Art serien er som noget helt nyt designet uden den traditionelle skyllekant, så der heller ikke dér er et gemmested for bakterier. 

Du har også mulighed for at placere en lille Fresh WC-stick under skylleknappen, som fordeler en lille mængde frisk duft og rengøringsmiddel ved hvert skyl.

Læs alt om Ifö Spira Art, og find din favorit her.

 

Læs også:

Så meget CO2 må der være i luften i dit hjem

Der er en grænseværdi for, hvor meget CO2 der må være i din bolig. Lever dit hjem op til de kriterier? Se her, hvordan du måler kuldioxide...

Tip: Sådan rengør du bedst dit toilet

For at glasuren på dit toilet bliver ved med at være rent og blankt, anbefaler Geberit, at du rengør toilettet én gang ugentligt. Brug et rengøringsmiddel med syre som fx eddike eller citronsyre. Den type rengøringsmidler har en pH-værdi fra 2-3. Påfør rengøringsmidlet på tør overflade på toilettet for at opnå det bedste resultat, og lad det virke et par minutter, hvorefter du rengør med en børste eller svamp. Er der opstået kraftige kalkbelægninger og misfarvninger på toilettet, kan det være nødvendigt at lade rengøringsmidlet virke i længere tid eller gentage behandlingen flere gange. Igen er det vigtigt at overfladen er tør, når du påfører rengøringsmidlet.

 

2. Moderne afløb i badet

Afløbet i brusenichen er måske ikke det, der bliver lagt flest tanker i, når vi indretter badeværelset. Men i dag findes der afløbsrender, der på flotteste vis integreres i gulve og som er meget rengøringsvenlige. 

Geberit CleanLine har et smukt og moderne design, der er let at integrere i badet. Modsat mange traditionelle afløbsrender, kan snavs og bakterier ikke samle sig i yderkanterne, da alt vandet samles midtpå, hvor der tilmed er en integreret hårsi. 

 

3. Hold håndvasken ren

Det er lettest at holde håndvasken ren, hvis du vælger en vask, der er nedsænket i bordpladen eller som er støbt ud i ét, så der ikke er uhensigtsmæssige sammenføjninger, hvor snavset kan samle sig.

Læs også:

Vil du selv lægge fliser – læs her, hvordan du gør

Du kan sagtens selv lægge fliserne i indkørslen, på terrassen eller gangstien rundt om dit hus, men det er hårdt arbejde, og du skal have...

Gør din håndvask endnu mere rengøringsvenlig ved at vælge et design, hvor vasken er støbt ud i ét som denne fra Ifö Sense-serien med tilhørende underskab, spejlskab og opbevaring. Toilettet er Ifö Spira Art i væghængt design.

 

4. Rengøringsvenlig bruseniche

Når du vælger bruseniche, så gå efter et design, der er udviklet specielt, så det er let at holde rent. Ifö Space brusenicherne er enkle at montere, justere og holde rene. Du kan endda installere dem på meget små badeværelser, da der i serien findes brusenicher i mange former og størrelser, og dørene slutter tæt uanset vinkel. Se hele udvalget her.

Hængslerne løfter døren på brusenichen 7 cm op fra gulvet, når du åbner og lukker, hvilket gør det nemmere at rengøre gulvet. Brusedørene har glatte overflader, hvor smuds har svært ved at gemme sig.

Ifö har desuden udviklet en speciel behandling af glasset, som de kalder Timeless. Det er en forseglet overflade på glasset, som du ikke kan se med det blotte øje, men som gør overfladen mere jævn, og du undgår kalkaflejringer og grimme striber.

De rene linjer i brusenicherne fra Ifö Space er inspireret af den skandinaviske natur og findes i mange designs. Det gør det nemt for dig at finde præcis den variant, der passer til dit badeværelse.

 

5. God opbevaring

Du kan slå to fluer med et smæk, hvis du sætter skabe op på badeværelset dér, hvor der også er rør. Fx ved håndvasken, hvor det er optimalt med et skab, der giver dig masser af opbevaringsplads og samtidig dækker rørene, så der ikke samler sig så meget støv og skidt.

Tænk i væghængte skabsløsninger, så det er let for dig at gøre rent på gulvet. Vælg også et spejlskab over vasken, hvor du kan gemme alle dine produkter til personlig pleje væk. Derved er overfladerne på badeværelset lette at komme til, uden du skal flytte for meget rundt på ting, når du skal gøre rent.

 

Læs mere og bliv inspireret til smukt og rengøringsvenligt design til badeværelset på Ifo.dk.

10. juli 2017
Mere om Bad

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Bad Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badeværelseslys.

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

Bad De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

Lav dine egne bath bombs til et dejligt karbad

Bad Opgradér det traditionelle karbad med lækre badebomber i forskellige farver og med forskellige dufte. Du kan let lave dem selv - se bare...

Dette er grunden til, at badeforhænget bliver suget ind til kroppen...

Bad Hvorfor kan badeforhænget ikke bare blive på sin plads i brusekabinen? Hvorfor skal det absolut klistre sig fast på dine lår og ryg? Det kan du endeligt få det endegyldige svar på her.

Få gennemført og funktionelt design til badeværelset med toilettet Ifö Spira Art monteret på modulet Geberit Monolith Plus, der fungerer som cisterne med indbygget lugtudsugning og touchfree skylleknap.
Denne artikel er sponsoreret

Sådan vælger du det rigtige toilet

Bad Hvad skal du tænke over, når du skal have nyt toilet, og hvordan sikrer du, at du finder det helt rigtige? Læs guiden her.

Ret hårene på tandbørsten ud med en skål vand

Bad Almindelig børnelærdom siger, at tandbørsten skal smides ud, så snart hårene begynder at stritte. STOP EN HALV! Med dette enkle trick kan...

Fra en stor badsal til to gode badeværelser

Bad Det er ikke altid lykken at have et stort badeværelse, hvis man er mange om at dele det. Ofte kan et ekstra bad løse morgentravlheden – præcis som det er sket i dette hus.

Indret badeværelset personligt og enkelt

Bad Indret dit badeværelse, så det er trendy og smart, uden at du hurtigt bliver træt af det igen. Uanset om du skal lave små eller store ændrin...

Brug vådrumstapet, maling eller vinyl på badeværelset

Bad Badeværelset kan sagtens indrettes med andet end fliser og klinker på gulv og vægge. Så længe du har en fagmand med på råd, er der masser...

Sørg for ventilation og lys på badeværelset uden vinduer

Bad Et badeværelse kan sagtens indrettes uden vinduer, så længe du sørger for to ting: tilstrækkelig ventilation og kunstigt lys, der gengiver farver lige så godt som dagslys. Det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvor kraftig ventilatoren er i forhold til rummets størrelse.

Få en ny boligstil med klinker og fliser

Bad Trænger du til fornyelse, er fliser til væg eller gulv i høj kurs. Løsningen kan ændre udtrykket i køkken, bad eller stue radikalt. De nye...

Herrebad – med egen stjernehimmel

Bad Det skulle være vild luksus og helt specielt. Det blev det. Det spektakulære bad koster 50.000 kr. pr kvadratmeter.

Genialt trick til at holde fugerne rene på badeværelset - med...

Bad Dette trick til at holde fuger i badeværelset rene er så forrygende enkelt, at vi grinede, da vi så det. Men det virker!

Badeværelsesskabet er nemt at sætte op på flisevæggen

Bad Med det rette bor er det en smal sag at montere et skab på væggen i badeværelset. Kan det lade sig gøre, så er den bedste løsning at bore i...

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Bad Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl,...