Denne artikel er sponsoreret

Guide: Giv badeværelset nyt liv med betonlook

Bad

Forny badeværelset på få timer ved at give dit gulv og vægge nyt liv med råt betonlook.

Foto: Conteco

Badeværelset er normalt et dyrt og besværligt rum at renovere, men med Conteco fleksibelt beton kan du på få timer få et smukt look i beton, der er ekstremt holdbart og rengøringsvenligt.

Du kan nemlig bruge Conteco oven på allerede eksisterende overflader, der er vådrumssikrede, som for eksempel dine klinker eller linoleum. Prøv Conteco på gulvet, vægge, i brusenichen eller på badeværelsesmøblerne og få et råt udtryk i beton til dit bad. Conteco smøres på i et tyndt lag, så hvis du vil bruge det på klinker, skal du først sørge for at overfladen er jævn ved for eksempel at spartle væggen op med en multihæftende spartel. 

Læs også: Sådan laver du en væg i betonlook på få timer

Du kan let få en rustik betonoverflade i dit eget hjem ved at bruge Conteco fleksibelt beton, der har samme udtryk og slidstyrke som beton, men som males, spartles eller sprayes på og blot er få millimeter tykt. Derfor kan du på få timer skabe et smukt betonlook i din bolig. Conteco er let at arbejde med, og du kan tilpasse farven og selv skabe strukturen i overfladen, så du får et udtryk, der passer netop til dit hjem.

Sådan gør du: Forny badeværelset med beton

  1. Sørg for, at overfladen er ensartet, inden du går i gang. Conteco bliver påført i et meget tyndt lag (på cirka 1,5 mm), så derfor vil ujævnheder skinne igennem. Hvis du bruger Conteco oven på klinker og vil have en helt jævn overflade, kan du først spartle klinkerne med en multihæftende mørtel.
  2. Afdæk med malertape og plastik, da det godt kan drysse lidt, når du påfører Conteco på lodrette overflader.
  3. Miks blandingen efter anvisning på produktet. Du skal bruge både Conteco Beton Basic, Medium og Fine. På badeværelset skal du altid lægge alle 3 lag af produktet.
  4. Du skal spartle Conteco på. Prøv dig frem, til du er helt tilfreds med udtrykket i betonen. Vil du have mere eller mindre struktur, arbejder du bare videre med overfladen i næste lag.
  5. Tørretiden er 30-60 minutter pr. lag ved stuetemperatur. Normalt får du et flot og slidstærkt resultat ved 3 lag.
  6. Inden næste lag påføres, fugtes overfladen med en forstøverflaske. Det sikrer, at betonen får optimal vedhæftning.
  7. I vådrum skal du forsegle overfladen med 2 lag af Conteco Beton Sealer, så den bliver modstandsdygtig over for vand, snavs og rengøringsmidler. Overfladen tåler derefter de fleste kemikalier og syrer/baser, så det bliver let at rengøre og fjerne kalkaflejringer i badet. 

Kom godt i gang

Du kan købe alle produkterne på Conteco.dk. Hvis du er i tvivl om, hvad der passer til dit hjem, eller hvordan du anvender Conteco, så hjælper Conteco dig også gerne med alt fra rådgivning til etablering i dit hjem.

Læs også: Sådan laver du et slidstærkt gulv i betonlook

Hvad hvis jeg fortryder?

Hvis du har brugt Conteco på eksisterende overflader i dit badeværelse, som for eksempel klinker, og fortryder, kan du ikke få klinkerne tilbage til deres oprindelige udgangspunkt. Tænk på Conteco, som var det maling, du havde brugt. Det anbefales derfor, at du banker klinkerne ned og starter forfra med det nye materiale, du ønsker at få på væggen eller på gulvet. Du kan sagtens slå igennem det tynde lag af Conteco, så du kan bryde overfladen ned. Hvis du vil, kan du også påføre det nye materiale som fx klinker eller maling ovenpå Conteco.

Læs også:

Vil du selv lægge fliser – læs her, hvordan du gør

Du kan sagtens selv lægge fliserne i indkørslen, på terrassen eller gangstien rundt om dit hus, men det er hårdt arbejde, og du skal have...

Slidstærk overflade i betonlook

Når du har lavet en overflade med Conteco og afslutter med at behandle med et lag af Conteco Beton Sealer, bliver overfladen enormt slidstærk og modstandsdygtigt overfor vand, snavs, fedstoffer og rengøringsmidler.

Sådan kan du få betonlook i dit hjem

Der er mange muligheder, hvis du drømmer om et råt betonlook i dit hjem. Conteco fleksibelt beton kan bruges på alle overflader, men de mest oplagte er gulve, vægge, møbler og badeværelset, hvor du kan lægge Conteco ovenpå dine eksisterende overflader – for eksempel træ, klinker og linoleum. 

27. marts 2017
Mere om Bad

Derfor må du ALDRIG dele håndklæder med andre

Bad “Hvad er dog det værste der kan ske?” tænker du sikkert, hvis du lige låner en andens håndklæde efter du har været i bad. Faktisk er der mange ret grunde til, at du hellere burde finde et nyt og rent håndklæde frem.

Alt hvad du behøver at vide om dit toilet

Bad Selvom det måske ikke er det mest spændende emne, så er vedligeholdelse af dit toilet noget du ikke bør tage for givet. Læs med og find ud...

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Bad Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

Sådan vælger du det perfekte badekar

Bad Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5 forskellige typer badekar, du kan lade dig inspirere af.

DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Guide: Derfor skal dit toilet være væghængt

Bad Der er mange fordele ved et væghængt toilet. Er du i tvivl om, hvad der er det rigtige valg til dit badeværelse? Her får du 3 gode grunde...

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Bad Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badevæ...

Så mange penge sparer du på at installere en sparebruser

Bad Tænker du over, hvor mange penge du bogstaveligt talt skyller ud i afløbet hver dag? Med en sparebruser bruger du mindre vand og skåner både pengepungen og miljøet. Læs med og find ud af hvor mange penge, du egentlig kan spare.

Sådan får du mest muligt ud af pladsen på dit lille badeværelse

Bad Det gælder om at udnytte kvadratmeterne optimalt, når det lille badeværelse skal indrettes. Vi har samlet 8 tips til, hvordan du kan få det...

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

Bad De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

Nyt badeværelse: Det må du gøre selv og det må du ikke

Bad Det er ikke altid nemt at finde rundt i byggereglerne – hvad må du selv og hvad skal du have en autoriseret til at lave?

Dette er grunden til, at badeforhænget bliver suget ind til kroppen...

Bad Hvorfor kan badeforhænget ikke bare blive på sin plads i brusekabinen? Hvorfor skal det absolut klistre sig fast på dine lår og ryg? Det...

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Bad Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste...

Genialt trick til at holde fugerne rene på badeværelset - med...

Bad Dette trick til at holde fuger i badeværelset rene er så forrygende enkelt, at vi grinede, da vi så det. Men det virker!

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Bad Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl,...

Nyt tilbehør til badet

Bad Ved at tilføje nyt tilbebør til badeværelset kan du forvandle rummet med få midler. Her finder du masser af inspiration.