DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Guide: Derfor skal dit toilet være væghængt

Bad

Der er mange fordele ved et væghængt toilet. Er du i tvivl om, hvad der er det rigtige valg til dit badeværelse? Her får du 3 gode grunde til at vælge et væghængt toilet frem for et gulvstående.

Foto: Geberit/Ifö

Overvejer du at udskifte dit toilet, men er i tvivl om, hvad du skal vælge? Der er mange forskellige modeller på markedet, og det kan være svært at finde det helt rigtige, der passer til netop dit badeværelse, din indretningsstil og dine behov.

Læs guiden her, og bliv lidt klogere på, om et væghængt toilet er den rigtige løsning for dig.

 

1. Designet letter rengøringen 

De ydre fordele ved et væghængt toilet er åbenlyse. Vandrør, afløb og cisterne placeres inde i væggen, hvilket gør toilettet meget lettere at holde rent, fordi skidt og snavs har færre steder at gemme sig. 

Men det er ikke kun på ydersiden, der er rengøringsfordele at hente ved et væghængt toilet. Ifös væghængte Spira Art er det nyeste og mest revolutionerende inden for toiletter. Skålen er helt uden skyllekant, så der ikke kan samle sig smuds og bakterier på toilettets inderside. 

Det er også lettere at gøre rent under et væghængt toilet, fordi du nemt kan komme til på gulvet under toilettet.

Læs også:

Dit sengetøj skal ikke vaskes så tit, som du tror!

Ved du egentlig hvor tit, du bør vaske dit sengetøj? Mange danskere vasker deres sengetøj alt for ofte – se her om du er én af dem.

Det væghængte Ifö Spira Art er uden den traditionelle skyllekant og er desuden fremstillet med Ifö Clean rengøringsvenlig glasur. Ydersiden af toilettet er uden sammenføjninger, så toilettet har et smukt, stilrent design og er meget rengøringsvenligt.

 

2. Flot stil på badeværelset

Et væghængt toilet frigør gulvplads og får badeværelset til at virke større. Hvis du vælger en toiletskål i flot design, vil det give dig en gennemført stil på badeværelset.

Designer Knud Holscher står bag toilettet Ifö Spira Art, hvor han har ladet sig inspirere af naturen i Skandinavien. I designet ser du kontrasten mellem blødt og hårdt, som også findes i vores smukke og barske natur.

Ifö har dybe rødder i den skandinaviske designtradition og har fremstillet porcelæn i Bromölla i Sverige i langt over 100 år.

Knud Holscher dimitterede i 1957 fra Arkitektskolen, nu Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor han læste med designlegenden Arne Jacobsen, som han senere arbejdede sammen med. Knud Holscher har vundet et utal af internationale priser for sit arbejde, og står blandt andet bag Syddansk Universitet i Odense, Københavns busstoppesteder, metroens informationssøjler og en masse livstilprodukter for blandt andre Stelton, Paustian og Georg Jensen.

Med et væghængt toilet kan du også selv tilpasse designet på betjeningspladen, som placeres på væggen. I dag findes trykknapperne i mange forskellige designs, så du kan finde en, der passer lige til stilen på dit badeværelse. Læs mere her.

Læs også:

12 krydderurter du kan dyrke året rundt kun ved at bruge vand

Disse 12 krydderurter kan du dyrke uden at have grønne fingre. Det kræver minimal tid og du skal ikke have fingrene i jord.

 

3. Nemt at montere

Det behøver ikke være besværligt eller kræve store ombygninger på badeværelset at skifte fra et gulvstående toilet til en væghængt model. 

Den overordnede idé ved et væghængt toilet er, at alt andet end selve toiletskålen er skjult bag væggen, hvor toilettets wc-modul skjules, som oftest er en stærk metalkonstruktion. En håndværker kan hjælpe dig med at finde den perfekte løsning til netop dit badeværelse. 

Hvis du ikke har mod på at lave større arbejde på badeværelset, kan du også vælge at montere dit væghængte toilet på et modul som Geberit Monolith. Det er en smart løsning, hvis du skifter fra et gulvstående til et væghængt toilet.

Du kan montere dit væghængte toilet på Geberit Monolith indbygningsmoduler, der findes i flere farver, så du kan vælge et design, der passer til dit badeværelse. Læs mere her.

Læs også:

Få en ny boligstil med klinker og fliser

Trænger du til fornyelse, er fliser til væg eller gulv i høj kurs. Løsningen kan ændre udtrykket i køkken, bad eller stue radikalt. De...

 

Læs mere om Ifö og bliv inspireret til indretning på dit badeværelse på www.ifo.dk

09 oktober 2017
Mere om Bad

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Bad Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

Sådan vælger du det perfekte badekar

Bad Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5...

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Bad Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badevæ...

Sådan får du mest muligt ud af pladsen på dit lille badeværelse

Bad Det gælder om at udnytte kvadratmeterne optimalt, når det lille badeværelse skal indrettes. Vi har samlet 8 tips til, hvordan du kan få det lille rum til at syne større. 

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

Bad De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

Nyt badeværelse: Det må du gøre selv og det må du ikke

Bad Det er ikke altid nemt at finde rundt i byggereglerne – hvad må du selv og hvad skal du have en autoriseret til at lave?

Dette er grunden til, at badeforhænget bliver suget ind til kroppen...

Bad Hvorfor kan badeforhænget ikke bare blive på sin plads i brusekabinen? Hvorfor skal det absolut klistre sig fast på dine lår og ryg? Det kan du endeligt få det endegyldige svar på her.

Disse ting på badeværelset er levende bakteriebomber

Bad Det giver god mening, at mange af vores badeværelsesartikler er grobund for en masse bakterier. Dog vil der altid være nogle ting, som har...

Brug det lille skyl på toilettet korrekt

Bad Alle vil gerne spare penge på vandregningen, men nogle gange skal man bare holde fingrene fra knappen med det lille skyl på toilettet.

6 måder du mishandler dine håndklæder på

Bad Kender du 3-dages-reglen? Nej, vel? Det er på tide at behandle dine håndklæder lidt bedre.

Ret hårene på tandbørsten ud med en skål vand

Bad Almindelig børnelærdom siger, at tandbørsten skal smides ud, så snart hårene begynder at stritte. STOP EN HALV! Med dette enkle trick kan...

Genialt trick til at holde fugerne rene på badeværelset - med...

Bad Dette trick til at holde fuger i badeværelset rene er så forrygende enkelt, at vi grinede, da vi så det. Men det virker!

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Bad Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl, der giver villaejere kæmpe streger i regningen.

Nyt tilbehør til badet

Bad Ved at tilføje nyt tilbebør til badeværelset kan du forvandle rummet med få midler. Her finder du masser af inspiration.

Lynkursus: Fjern selv fuger i badet

Bad Du behøver ikke være håndværker for at udskifte de grimme og ødelagte fuger i badeværelset. Følg Gør Det Selv's guide her.