Tjek jævnligt badeværelsets fuger

Bad

Langt de fleste skader i forbindelse med badeværelser sker som følge af revnede fuger. For at badeværelsets flisebelagte overflader skal holde tæt, skal fugerne også gøre det.

Foto: Colourbox

Cementfuger i gamle badeværelser

Har du et meget gammelt badeværelse, er der typisk cementfuger over det hele, både i hjørner og på flader. Det går også fint, når alle vægge er muret op, og gulvet er støbt, så er du helt fri for, at væggene eller gulvet giver sig. Når konstruktionen er stiv og stabil, udfylder cementfugen sin plads på sin egen 'stive' facon, og så kan konstruktionen ofte holde både 20 og 30 år.

Nye vægge

Det kan så være, at fliserne bliver løse, og overfladen af den grund bliver utæt, men det er en ganske anden historie. Men gamle badeværelser trænger med tiden ofte til istandsættelse og ombygning. Det medfører, at der skal bygges nye vægge op, som ikke altid er mursten eller lignende. 

Løbende vedligehold

Det anbefales at få udskiftet de elastiske fuger hvert 5. år for at undgå, at problemet opstår og medfører skader på vægge og gulve i tilstødende rum.

Væggene bevæger sig

Gips og mursten opfører sig ikke ens, de bevæger sig forskelligt og giver sig derfor i forhold til hinanden. En fuge i et hjørne mellem to forskellige materialer vil altid bevæge sig. Det kan cementfugen ikke klare – den vil revne og blive utæt. 

Elastiske fuger i indadgående hjørner

Derfor er der i dag krav om, at der skal være elastiske fuger i indadgående hjørner. Den elastiske fuge har nemlig den egenskab, at den kan give sig op til 50 pct. Dermed vil fugen bevare sin tæthed, også selv om der opstår små bevægelser de enkelte vægge og gulv imellem.

'Fordamper' med tiden

Grunden til, at den elastiske fuge er blød, er, at der er blødgørende stoffer i materialet. Disse vigtige blødgørende stoffer har det desværre med at 'fordampe' med tiden.

To uheldige ting

Det har to uheldige følger: Den ene er, at den bløde fugemasse bliver hård og revner, fordi den ikke længere er fleksibel. Og den anden følge er, at fugen skrumper og dermed bliver mindre og med tiden ikke længere fylder sin plads ud.

Tjek med en skruetrækker

For at være sikker på, at dine fuger derhjemme ikke har problemer, er du nødt til at komme ned på alle fire. Frem med en lygte og en lille skruetrækker, og så er det med at undersøge, om fugerne er begyndt at revne. Vigtigst er det i områder med meget vand, typisk i brusenichen og ved badekarret.
20 februar 2015
0

Sådan maler du fliserne på badeværelset

Du kan let give fliserne på dit badeværelse et "makeover" med en god gang maling. Vi fortæller dig her, hvordan du gør - både på den lette...

0

Brug det lille skyl på toilettet korrekt

Alle vil gerne spare penge på vandregningen, men nogle gange skal man bare holde fingrene fra knappen med det lille skyl på toilettet.

0

Spar på vandet med de smukkeste vand-mønstre fra hanen

Designer Simin Qiu har kreeret denne fantastiske vandhane, som skaber fortryllende mønstre og sparer på vandet i samme ombæring. Se de...

0

Disse ting på badeværelset er levende bakteriebomber

Det giver god mening, at mange af vores badeværelsesartikler er grobund for en masse bakterier. Dog vil der altid være nogle ting, som har...

0

8 ting, du ikke bør opbevare på badeværelset - men som du sikkert...

Det fugtige miljø på badeværelset gør, at dette ofte ikke er et ideelt opbevaringssted for mange af de ting, som de fleste af os bruger det...

0

Herrebad – med egen stjernehimmel

Det skulle være vild luksus og helt specielt. Det blev det. Det spektakulære bad koster 50.000 kr. pr kvadratmeter.

0

Du kan selv reparere det løbende toilet

Lær at fikse dit eget løbende toilet og spar en masse penge. Guiden her viser hvordan.

Denne artikel er sponsoreret

Sådan får du et velduftende badeværelse

Med disse smarte tips er det let at få et indbydende og rent badeværelse.

Denne artikel er sponsoreret

Sådan får du dit badeværelse til at virke større

Se, hvordan du udnytter pladsen optimalt og snyder dig til følelsen af flere kvadratmeter.

0

6 måder du mishandler dine håndklæder på

Kender du 3-dages-reglen? Nej, vel? Det er på tide at behandle dine håndklæder lidt bedre.

0

Ret hårene på tandbørsten ud med en skål vand

Almindelig børnelærdom siger, at tandbørsten skal smides ud, så snart hårene begynder at stritte. STOP EN HALV! Med dette enkle trick kan...

0

Genialt trick til at holde fugerne rene på badeværelset - med...

Dette trick til at holde fuger i badeværelset rene er så forrygende enkelt, at vi grinede, da vi så det. Men det virker!

2

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl,...

0

Nyt tilbehør til badet

Ved at tilføje nyt tilbebør til badeværelset kan du forvandle rummet med få midler. Her finder du masser af inspiration.

1

Badet - dit nye opholdsrum

I en tid, hvor alting går stærkt, søger travle danskere efter nye måder at få sig et tiltrængt pusterum – i fred og ro. Her er badeværelset...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.