Disse ting på badeværelset er levende bakteriebomber

Bad

Det giver god mening, at mange af vores badeværelsesartikler er grobund for en masse bakterier. Dog vil der altid være nogle ting, som har en større spredningsrisiko af bakterier end andre. 

Fugtigt miljø er et paradis for bakterier

Rengøring, rengøring og atter rengøring… Badeværelset er måske ikke favoritten, når det gælder hovedrengøring, men faktisk bør badeværelset samt køkkenet rengøres oftere end de resterende rum i hjemmet. Bakterierne lever nemlig i et sand paradis i det fugtige miljø.

Et problem, som ofte dukker frem i brusenichen eller vindueskarmen er skimmelsvamp. Det er ikke noget, der som sådan påvirker helbredet, men det er stadig vigtigt at holde et vågent øje med det, så det ikke bredder sig. Et lille tip er at lufte godt ud med jævne mellemrum. 

Pas på sygdomme

Elsebeth Tvenstrup Jensen fra Statens Serum Institut fortæller om to typiske bakterier. En, som allerede befinder sig på toilettet og en anden, som vi selv overfører. Her taler hun om tarm- og legionellabakterier. 

Tarmbakterierne er nogle vi selv bærer rundt på, om som selvsagt ender i toilettet. Men det stopper ikke der. Bakterierne kan nemlig sprede sig til andre rum i hjemmet.

Legionellabakterierne findes i de flestes vandrør og brusehoveder, og lever bedst i temperaturer mellem 20 og 45 grader samt varmt vand. Elsebeth Tvenstrup Jensen fortæller derfor, at man skal huske at lade vandet løbe lidt tid, inden man bevæger sig ind under bruseren; i tilfælde af at vandet har stået stille i længe. 

Os som bakteriespredere

Tre ting på badeværelset, som man skal være ekstra opmærksomme på, i forhold til spredning af bakterier er:

Læs også:

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige...

  • Vandhanen
  • Håndklædet
  • Knappen for toiletskyl

En af grundende til at det netop er disse som har størst spredningsrisiko, er fordi vi bruger vores hænder. Det er ikke ens betydende med, at du hverken skal skylle ud, vaske hænder eller tørre dem, men i stedet råder vi dig til at skifte håndklædet ud minimum en gang i ugen og derudover huske den gode hygiejne. Husk at rengøre vandhanen, dørhåndtag og knappen for toiletskyl flere gange ugentligt.

Kilde: samvirke.dk

11. november 2016
Mere om Bad

Alt hvad du behøver at vide om dit toilet

Bad Selvom det måske ikke er det mest spændende emne, så er vedligeholdelse af dit toilet noget du ikke bør tage for givet. Læs med og find ud af hvor meget du egentlig ved om dit toilet, og hvad det kræver at vedligeholde det bedst muligt.

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Bad Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

Sådan vælger du det perfekte badekar

Bad Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5...

DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Guide: Derfor skal dit toilet være væghængt

Bad Der er mange fordele ved et væghængt toilet. Er du i tvivl om, hvad der er det rigtige valg til dit badeværelse? Her får du 3 gode grunde til at vælge et væghængt toilet frem for et gulvstående.

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Bad Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badevæ...

Sådan får du mest muligt ud af pladsen på dit lille badeværelse

Bad Det gælder om at udnytte kvadratmeterne optimalt, når det lille badeværelse skal indrettes. Vi har samlet 8 tips til, hvordan du kan få det...

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

Bad De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok hurtigt efter forklaringerne her. 

Nyt badeværelse: Det må du gøre selv og det må du ikke

Bad Det er ikke altid nemt at finde rundt i byggereglerne – hvad må du selv og hvad skal du have en autoriseret til at lave?

Dette er grunden til, at badeforhænget bliver suget ind til kroppen...

Bad Hvorfor kan badeforhænget ikke bare blive på sin plads i brusekabinen? Hvorfor skal det absolut klistre sig fast på dine lår og ryg? Det...

Så mange penge sparer du på at installere en sparebruser

Bad Tænker du over, hvor mange penge du bogstaveligt talt skyller ud i afløbet hver dag? Med en sparebruser bruger du mindre vand og skåner både pengepungen og miljøet. Læs med og find ud af hvor mange penge, du egentlig kan spare. 

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Bad Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste...

Genialt trick til at holde fugerne rene på badeværelset - med...

Bad Dette trick til at holde fuger i badeværelset rene er så forrygende enkelt, at vi grinede, da vi så det. Men det virker!

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Bad Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl, der giver villaejere kæmpe streger i regningen.

Nyt tilbehør til badet

Bad Ved at tilføje nyt tilbebør til badeværelset kan du forvandle rummet med få midler. Her finder du masser af inspiration.

Lynkursus: Fjern selv fuger i badet

Bad Du behøver ikke være håndværker for at udskifte de grimme og ødelagte fuger i badeværelset. Følg Gør Det Selv's guide her.