Alt hvad du behøver at vide om dit toilet

Bad

Selvom det måske ikke er det mest spændende emne, så er vedligeholdelse af dit toilet noget du ikke bør tage for givet. Læs med og find ud af hvor meget du egentlig ved om dit toilet, og hvad det kræver at vedligeholde det bedst muligt.

Ved du, hvad du skal gøre, hvis dit toilet løber?
Ved du, hvad du skal gøre, hvis dit toilet løber? Foto: iStock

Vedligeholdelse af toilettet

Det er en af de ting vi anvender hver dag og som er helt uundværlige for os – alligevel skænker vi det meget lidt omtanke. Toilettet kræver ikke meget vedligeholdelse og holder som regel i op til 15 år – og endda endnu længere, hvis du passer godt på det.

Toilettet løber – sådan gør du

Der er to almindelige grunde til, at dit toilet løber:

  1. Et toilet, der løber, skyldes normalt snavs i membranen, dvs. den del der åbner og lukker for vandforsyningen. Tjek også om påfyldningsventilen er lukket til.
  2. Den anden grund kan være, at tætningen på skylleventilen er beskadiget, eller at snavs er kommet ind i mellem tætningen og sædet. Hvis dette er tilfælde, skal du lukke for vandet til toilettet og rengøre den del, der er ødelagt eller snavset, siger Sven-Olov Dahlgren, teknisk produktchef på Gustavsberg.

Stefan Svensson, der er administrerende direktør for Svedbergs, siger også, at det ofte handler om, at pakningerne i toilettet er kalket til, eller at de skal skiftes.

- Eftersom de fleste moderne toiletter har det samme design, er det ret nemt at reparere og montere nye dele på et toilet. Det er også nemt at finde reservedele. De lagerfører reservedele til 10-25 år gamle toiletter i diverse byggemarkeder og hos producenterne.

Læs også:

Begår du også denne fejl, når du steger bacon?

Få overraskende tips til, hvordan du steger bacon perfekt og sprødt – på panden og i ovnen. Og læs om den fejl, de fleste begår uden at...

Toiletter: Højere pris – højere kvalitet

Der findes sjove ting at bruge sine penge på, men når det er tid til at skifte toilet, kan det være klogt at investere i en høj kvalitet stol, som varer lang tid.

- Fra et bæredygtighedsperspektiv er porcelæn meget holdbar og behøver ikke at blive skiftet ud særlig ofte. Dog skal toiletsædet og ventilerne, dvs. dele af cisternen, udskiftes flere gange i løbet af porcelænets levetid. Sædvanligvis udskiftes et toilet af porcelæn hver 10-15 år, siger Sven-Olov.

19. januar 2018
Mere om Bad

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Bad Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

Sådan vælger du det perfekte badekar

Bad Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5...

DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Guide: Derfor skal dit toilet være væghængt

Bad Der er mange fordele ved et væghængt toilet. Er du i tvivl om, hvad der er det rigtige valg til dit badeværelse? Her får du 3 gode grunde...

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Bad Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badeværelseslys.

Sådan får du mest muligt ud af pladsen på dit lille badeværelse

Bad Det gælder om at udnytte kvadratmeterne optimalt, når det lille badeværelse skal indrettes. Vi har samlet 8 tips til, hvordan du kan få det...

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

Bad De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

Nyt badeværelse: Det må du gøre selv og det må du ikke

Bad Det er ikke altid nemt at finde rundt i byggereglerne – hvad må du selv og hvad skal du have en autoriseret til at lave?

Dette er grunden til, at badeforhænget bliver suget ind til kroppen...

Bad Hvorfor kan badeforhænget ikke bare blive på sin plads i brusekabinen? Hvorfor skal det absolut klistre sig fast på dine lår og ryg? Det...

Så mange penge sparer du på at installere en sparebruser

Bad Tænker du over, hvor mange penge du bogstaveligt talt skyller ud i afløbet hver dag? Med en sparebruser bruger du mindre vand og skåner...

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Bad Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste armaturer der enten er grebsløse eller kan aktiveres med få greb. 

Disse ting på badeværelset er levende bakteriebomber

Bad Det giver god mening, at mange af vores badeværelsesartikler er grobund for en masse bakterier. Dog vil der altid være nogle ting, som har...

Genialt trick til at holde fugerne rene på badeværelset - med...

Bad Dette trick til at holde fuger i badeværelset rene er så forrygende enkelt, at vi grinede, da vi så det. Men det virker!

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Bad Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl, der giver villaejere kæmpe streger i regningen.

Nyt tilbehør til badet

Bad Ved at tilføje nyt tilbebør til badeværelset kan du forvandle rummet med få midler. Her finder du masser af inspiration.

Lynkursus: Fjern selv fuger i badet

Bad Du behøver ikke være håndværker for at udskifte de grimme og ødelagte fuger i badeværelset. Følg Gør Det Selv's guide her.