7 forandringer, der vil få dit badeværelse til at fremstå som nyt

Bad

Det kan virke som en uoverskuelig og omkostningsfuld opgave at forny badeværelset. Men med disse 7 nemme tricks er det muligt at friske rummet op hurtigt og billigt. 

Med få tricks kan dit badeværelse få et helt nyt udtryk.
Med få tricks kan dit badeværelse få et helt nyt udtryk. Foto: iStock

Badeværelset er ofte et lidt kedeligt og standardiseret rum, som kan være svært at gøre hyggeligt og personligt. Men med bare få ændringer kan du pifte dit badeværelse op, så det får et helt nyt udtryk.

1. Nye greb

Nye greb til opbevaringsmøblet, håndklæderne og badekåben kan virke som en lille ting, som blot skal være funktionel.

Grebene har dog større indflydelse for rummets helhed, end man lige tror. Nye greb kan være med til at understrege det overordnede udtryk, uanset om du er til stram og enkel minimalisme, nordisk natur eller den romantiske stil.

2. Farve på!

En klat maling kan gøre underværker for rummet. Er du modig, kan du male dine vægge i en farve, hvilket vil gøre dit badeværelse mere personligt. 

Er dine badeværelsesvægge flisebelagte, kan du også sagtens male dem. Se her hvordan du gør.

Prøv for eksempel at male med de flotte støvede og douchede farver, der giver et roligt udtryk, som kan give en wellness-følelse.

Læs også:

Sådan skal du ifølge eksperterne placere knive og gafler i opvaskemaskinen

Det er den slags, der kan splitte familier ad: skal knive, gafler og skeer placeres med spidsen eller tænderne nedad i bestikbakken,...

Men husk! Maler du væggene i badeværelset, er det en god ide at bruge vådrumsmaling.

Har du ikke mod på at kaste dig ud i et male-projekt, kan du opnå samme hyggelige og indbydende atmosfære ved at tilføje enkelte farverige elementer.

Det kan eksempelvis være en ny sæbedispenser, kurve, bademåtte eller en flot bakke til for eksempel at lægge smykker eller ure på. 

3. Nye håndklæder

Skift de gamle, nussede og forvaskede håndklæder ud med nye.

Skab en helhedsoplevelse og vælg håndklæder i en farve, der komplementere de øvrige ting i rummet. 

4. Grøn oase

Planter kan være med til at understrege den afslappende følelse, som badeværelset gerne skal udstråle. Desuden har nogle planter en luftrensende evne, der kan have gavnlige effekter på indeklimaet. 

Skab den frodige oase ved at hænge planterne op i loftet, eller stille potterne på bordet eller i vindueskarmen.   

Læs også:

Vinduespudsning uden striber – sådan gør du

De fleste, der ser en professionel vinduespudser arbejde, tænker: “Hvor ser det let ud”. Det bliver det også for dig, når du har læst...

Når du indretter dit badeværelse med planter, er det vigtigt, at du vælger planter, der passer til vækstbetingelserne.

Der findes faktisk flere planter, der kan klare de skyggefulde forhold og den høje luftfugtighed i badeværelset. Eksempelvis er fredslinjen og hængefigen, ligesom sukkulenter og kaktus, gode bud på planter, som kan tåle mosten i vådrummet.

5. Badeforhæng

Det rigtige badeforhæng kan være med til at sætte stemningen i rummet.

Vælger du et hvidt badeforhæng, vil det være med til at skabe renhed og ro, hvorimod et badeforhæng med mere knald på, vil skabe mere liv til badeværelset – valget er dit!

6. Atmosfære med lys

Belysningen på badeværelset skal først og fremmest være funktionel – vi vil gerne kunne se ordentligt i det ellers mørke rum.

Men den rette lampe kan også sætte den ønskede stemning og udtryk. Der findes et væld af lamper med forskellige stiludtryk, der kan være med til at skabe en indbydende atmosfære.

Læs også:

Hæng billeder perfekt op med en gaffel

Med dette supernemme gaffeltrick vil du aldrig mere have problemer med at hænge billeder op.

Du kan supplere med levende lys, som giver en mere afdæmpet og rolig stemning.

7. Dekorative spejle

Et spejl er ofte fast inventar i badeværelset. Vi skal kunne kigge os selv i spejlet.

Spejle kan dog mere end det.

Spejle er effektive, når det kommer til at simulere en fornemmelse af et større rum. Badeværelser er ofte små og mørke, så spejle kan virkelig gøre en forskel her. 

Desuden har spejle en dekorativ effekt.

Du kan vælge at hænge et enkelt spejl op eller mikse forskellige på væggen for at skabe et mere dynamisk udtryk. Mulighederne er mange – leg med det!

10. august 2017
Mere om Bad

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Bad Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

Sådan vælger du det perfekte badekar

Bad Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5...

DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Guide: Derfor skal dit toilet være væghængt

Bad Der er mange fordele ved et væghængt toilet. Er du i tvivl om, hvad der er det rigtige valg til dit badeværelse? Her får du 3 gode grunde...

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Bad Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badeværelseslys.

Sådan får du mest muligt ud af pladsen på dit lille badeværelse

Bad Det gælder om at udnytte kvadratmeterne optimalt, når det lille badeværelse skal indrettes. Vi har samlet 8 tips til, hvordan du kan få det...

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

Bad De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

Nyt badeværelse: Det må du gøre selv og det må du ikke

Bad Det er ikke altid nemt at finde rundt i byggereglerne – hvad må du selv og hvad skal du have en autoriseret til at lave?

Dette er grunden til, at badeforhænget bliver suget ind til kroppen...

Bad Hvorfor kan badeforhænget ikke bare blive på sin plads i brusekabinen? Hvorfor skal det absolut klistre sig fast på dine lår og ryg? Det...

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Bad Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste...

Disse ting på badeværelset er levende bakteriebomber

Bad Det giver god mening, at mange af vores badeværelsesartikler er grobund for en masse bakterier. Dog vil der altid være nogle ting, som har en større spredningsrisiko af bakterier end andre. 

Brug det lille skyl på toilettet korrekt

Bad Alle vil gerne spare penge på vandregningen, men nogle gange skal man bare holde fingrene fra knappen med det lille skyl på toilettet.

Genialt trick til at holde fugerne rene på badeværelset - med...

Bad Dette trick til at holde fuger i badeværelset rene er så forrygende enkelt, at vi grinede, da vi så det. Men det virker!

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Bad Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl, der giver villaejere kæmpe streger i regningen.

Nyt tilbehør til badet

Bad Ved at tilføje nyt tilbebør til badeværelset kan du forvandle rummet med få midler. Her finder du masser af inspiration.

Lynkursus: Fjern selv fuger i badet

Bad Du behøver ikke være håndværker for at udskifte de grimme og ødelagte fuger i badeværelset. Følg Gør Det Selv's guide her.