Sådan vælger du det perfekte badekar

Bad

Vi guider dig til, hvordan du vælger det det perfekte badekar, der passer både dine behov, dit badeværelse og din stil. Vi har fundet 5 forskellige typer badekar, du kan lade dig inspirere af.

Se hvad du skal overveje, inden du køber badekar.
Se hvad du skal overveje, inden du køber badekar. Foto: iStock

Badekar er hverdagens luksus

Midt i hverdagens trommerum kan der være behov for lidt selvforkælelse – og her er det oplagt med et badekar. Findes der noget mere afstressende i hverdagen end et varmt karbad?

Disse 3 ting skal du overveje, når du vælger badekar

Når du skal ud og købe dit nye badekar, er der 3 ting, du skal overveje:

1. Badeværelsets størrelse

Rummets størrelse og indretning har selvsagt betydning for hvor stort et badekar, du kan have.

Har du et lille badeværelse, kan det være en fordel at vælge et badekar på fødder, som gør det lettere i udtrykket. Det vil give en fornemmelse af et større rum.

Har du derimod et stort badeværelse, kan en placering af badekarret midt i rummet skabe blikfang og give et eksklusivt udtryk. Et stort badeværelse giver også mulighed for at lege med badekarrets form, da der er plads til både kvadratiske, runde, nedsænkede og indbyggede kar.

Læs også:

Badeværelsesskabet er nemt at sætte op på flisevæggen

Med det rette bor er det en smal sag at montere et skab på væggen i badeværelset. Kan det lade sig gøre, så er den bedste løsning at bore...

2. Stil

Badekarrets design skal selvfølgelig også indgå i overvejelserne, så det passer til både din smag og badeværelsets stil.

Er du til en minimalistisk og moderne stil, vil et enkelt badekar i både materiale og form passe godt. Eller måske er du mere til en romantisk og gammeldags stil, hvor et badekar med løvefødder vil passe perfekt ind.

3. Funktion

Badekarrets funktion skal også passe dine behov. Gør op med dig selv, hvilke funktioner badekarret skal opfylde. Måske ønsker du et hverdagsbadekar, som børnene kan bade i, eller måske ønsker du et mere luksuriøst islæt til hverdagen med en spa-funktion.

Hvad end dit behov er, er det vigtigt at have det med i overvejelserne, når du vælger badekar.

5 forskellige badekar

Vi har samlet 5 forskellige badekar, som du kan lade dig inspirere af, når du skal vælge det perfekte badekar. 

1. Indbygget og fuldt integreret badekar

Læs også:

11 gode grunde til at elske din fryser

En fryser kan bruges til meget mere, end du aner - kogt ris, bananer, chili. Se, hvad du også roligt kan putte i den.

2. Badekar med spa-funktion

3. Badekar med fødder

4. Nedsænket badekar

5. Fritstående badekar

31. oktober 2017
Mere om Bad

Alt hvad du behøver at vide om dit toilet

Bad Selvom det måske ikke er det mest spændende emne, så er vedligeholdelse af dit toilet noget du ikke bør tage for givet. Læs med og find ud af hvor meget du egentlig ved om dit toilet, og hvad det kræver at vedligeholde det bedst muligt.

5 tricks, der forhindrer dine spejle i at dugge

Bad Duggede spejle kan være en tidsrøver om morgenen. Med disse 5 tricks kan du spare dig selv for både tid og irritation – hver morgen.

DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Guide: Derfor skal dit toilet være væghængt

Bad Der er mange fordele ved et væghængt toilet. Er du i tvivl om, hvad der er det rigtige valg til dit badeværelse? Her får du 3 gode grunde...

4 typer belysning, der giver dig det perfekte badeværelseslys

Bad Lyset på badeværelset spiller en afgørende rolle for både funktionalitet og stemning. Med disse 4 typer belysning får du det perfekte badeværelseslys.

Sådan får du mest muligt ud af pladsen på dit lille badeværelse

Bad Det gælder om at udnytte kvadratmeterne optimalt, når det lille badeværelse skal indrettes. Vi har samlet 8 tips til, hvordan du kan få det...

8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

Bad De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok...

Nyt badeværelse: Det må du gøre selv og det må du ikke

Bad Det er ikke altid nemt at finde rundt i byggereglerne – hvad må du selv og hvad skal du have en autoriseret til at lave?

Dette er grunden til, at badeforhænget bliver suget ind til kroppen...

Bad Hvorfor kan badeforhænget ikke bare blive på sin plads i brusekabinen? Hvorfor skal det absolut klistre sig fast på dine lår og ryg? Det...

Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Bad Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste...

Disse ting på badeværelset er levende bakteriebomber

Bad Det giver god mening, at mange af vores badeværelsesartikler er grobund for en masse bakterier. Dog vil der altid være nogle ting, som har en større spredningsrisiko af bakterier end andre. 

Brug det lille skyl på toilettet korrekt

Bad Alle vil gerne spare penge på vandregningen, men nogle gange skal man bare holde fingrene fra knappen med det lille skyl på toilettet.

Genialt trick til at holde fugerne rene på badeværelset - med...

Bad Dette trick til at holde fuger i badeværelset rene er så forrygende enkelt, at vi grinede, da vi så det. Men det virker!

10 fejl, du SKAL undgå i badeværelset

Bad Løse fliser og dårlig udluftning er to af de fejl, som kan koste dig dyrt efter en ombygning af badet. Her er de 10 mest almindelige fejl, der giver villaejere kæmpe streger i regningen.

Nyt tilbehør til badet

Bad Ved at tilføje nyt tilbebør til badeværelset kan du forvandle rummet med få midler. Her finder du masser af inspiration.

Lynkursus: Fjern selv fuger i badet

Bad Du behøver ikke være håndværker for at udskifte de grimme og ødelagte fuger i badeværelset. Følg Gør Det Selv's guide her.