De 5 bedste råd: Nedkæmp ukrudtet!

Ukrudt

Det tager kun 20 minutter om ugen at få ukrudtet ud af din have. Få her de 5 bedste råd om ukrudtsbekæmpelse her. 

Foto: Colourbox

1. Bekæmp ukrudtet i det tidlige forår

Det er bedst at starte tidligt med at bekæmpe ukrudtet. Allerede i januar kan du brænde ukrudtet væk med en gasbrænder. Umiddelbart er marts/april dog det bedste tidspunkt, da ukrudtets rodnet er relativt småt i disse måneder - men det er aldrig for sent at starte bekæmpelsen. Hvis du starter bekæmpelsen i sommeren, vil du opleve, at ukrudtet bliver mere besværligt at fjerne, fordi rødderne er blevet længere og dermed sværere at hive op.

Skaf store ukrudtsplanter som skvalderkål med blomsterskærme af vejen med det samme, så de ikke spreder deres frø og rødder.

2. Brug 20 minutter om ugen

Du behøver ikke bruge flere timer om ugen på at fjerne ukrudt. Faktisk er det nok med bare 20 minutter ugentligt, såfremt du har en gennemsnitlig parcelhushave. Tricket er, at du jævnligt går i haven og fjerner ukrudtet, så de ikke når at vokse sig store og genstridige.

3. Lug ukrudt, når det har regnet

Når det har regnet, er jorden blød og nem at grave i. 

4. Dæk jorden til

Du kan bekæmpe ukrudtet i dine bede ved at dække jorden til med enten bunddækkeplanter, træflis eller halm. Hvis ukrudtet ikke får lys, kan det ikke vokse.

Det er desuden vigtigt, at du undgår bar jord i din køkkenhave eller blomsterbed, da dette giver spillerum for ukrudtet.

Læs også: Derfor skal du sætte sølvbakker under havebordet

5. Lug med helst med fingrene

Vi ved godt, at det kan være hårdt at luge med fingrene - men det er uden tvivl den bedste og mest effektive måde. Mange redskaber vil hakke rødderne over, hvilket kan få ukrudtet til at brede sig endnu mere. Når du bruger fingrene, er der desuden mindre risiko for, at du kommer til at hakke blomster og grøntsager i stykker. 

Kilde: Samvirke

18 maj 2015
0

Gør kål på mælkebøtterne – 4 ultimative tricks

Mælkebøtten er en ukrudtsplante, der breder sig og hurtigt kan indtage hele din have. Her er de bedste tricks mod den gule bandit.

0

Sådan får du bugt med ukrudtet mellem fliserne

Det pibler op alle vejene – og kønt er det ikke.

0

7 naturlige måder at tage ukrudtet i opløbet på

Det tidlige forår er et perfekt tidspunkt til at tage kampen op mod ukrudt – og kvæle det, nærmest inden det tænker på at spire.

0

6 nogenlunde effektive måder at bekæmpe padderokker på - og én 100...

Bekæmpelse af padderokker i haven er for viderekommende. Helt håbløst er det dog ikke. Her finder du 6 kure mod padderokke-planten, som...

0

Derfor skal du bruge tape, når du brænder dig på en brændenælde

Glem alle de gamle husmoderråd, når du brænder dig på en brændenælde. Det eneste, du har brug for, er vand og lidt tape.

9

Nu skal du have kørekort til skrappe sprøjtemidler

Når du bekæmper ukrudt i haven, må det ikke være med sprøjtemidler, som skader miljøet. Miljøministeren foreslår nu, at haveejere skal have...

0

Din ukrudtsbrænder er farlig - få styr på den!

Sådan undgår du at sætte ild til naboens hæk - eller det, der er værre. Næsten halvdelen af danske haveejere har en ukrudtsbrænder, og...

0

Miljøminister: Roundup er ikke farligt, men…

Den tidligere miljøminister, Kirsten Brosbøl, fortæller i et svar til Venstre, at Roundup anvendt korrekt ikke udgør en risiko for grundvand...

0

Fortsat fokus på Roundup

Glyphosat hedder det aktive stof i Roundup. Miljøstyrelsen oplyser i dag, at stoffet nu revurderes i EU.

0

Roundup er bedre for miljøet end ukrudtsbrændere

Biolog og tidligere ansat i Miljøministeriet fortæller, at ukrudtsbrændere forurener 3.500 gange mere end Roundup.

0

3 simple råd: Sådan begrænser du dit ukrudt

Lugning er for de fleste en kedelig tidsrøver. Men hvis du nøjes med at begrænse ukrudtet i stedet for at ville udrydde det, bliver der...

0

Mælkebøtter - skønhed eller plageånd?

Mælkebøtter er allevegne - også på idenyt.dk. Her kan du finde genveje til vores mange artikler om den gule ukrudtsblomst. Det er både om...

0

Lad ikke ukrudtet tage magten

Hvis haven er fyldt med ukrudt, er der grund til hurtig udrykning. Forbered ukrudtskampen allerede nu.