7 smukke ukrudtsplanter

Ukrudt

Når du hører ordet ’ukrudt’, tænker du sikkert med samme på lugning og ukrudtsmidler. Men det behøver du ikke med disse 7 smukke ukrudtsplanter.  

Det er ikke alle ukrudtsplanter, du skal bekæmpe med lugejern og sprøjtemidler.
Det er ikke alle ukrudtsplanter, du skal bekæmpe med lugejern og sprøjtemidler. Foto: iStock

Hvad er ukrudt?

Ordet ’ukrudt’ kommer af det tyske ord ’Unkraut’, som direkte oversat betyder 'ikke-urt'. På gammeldansk hed det ’ugræs’. Når vi taler om ukrudt, hentydes der til planter, som oftest gror uønsket.

Ordlyden af ’ukrudt’ er derfor ikke særlig munter, da det typisk vil associere til lugning og sprøjtemidler i kampen om at bekæmpe ukrudtsplanterne.

Med tiden er det resulteret i, at vi har stemplet flere planter og blomster som ukrudt, men faktisk findes der mange ”ukrudts”-planter, som faktisk er smukke prydblomster.

7 smukke ukrudtsplanter

Vi er særligt vilde med disse 7 ”ukrudts”-planter.

1. Gåseurt (Anthemis)

Læs også:

Få en blomstrende hæk

Har du plads til det, er det smukt og anderledes med en blomstrende hæk. Den er blødere i formen, og passer perfekt til en have i den...

2. Svaleurt (Chelidonium majus)

3. Ridderspore (Delphinium)

4. Forglemmigej (Myosotis arvensis)

5. Valmue (Papaver)

6. Hvidkløver (Trifolium repens)

7. Ærenpris (Veronica)

11. oktober 2017
Mere om Ukrudt

Mælkebøtter - skønhed eller plageånd?

Ukrudt Mælkebøtter er allevegne - også på idenyt.dk. Her kan du finde genveje til vores mange artikler om den gule ukrudtsblomst. Det er både om planten som ukrudt, som en livskraftig blomst, som fodder for dyr og som urtete

7 naturlige måder at tage ukrudtet i opløbet på

Ukrudt Det tidlige forår er et perfekt tidspunkt til at tage kampen op mod ukrudt – og kvæle det, nærmest inden det tænker på at spire.

Sådan får du bugt med ukrudtet mellem fliserne

Ukrudt Det pibler op alle vejene – og kønt er det ikke.

Derfor skal du bruge tape, når du brænder dig på en brændenælde

Ukrudt Glem alle de gamle husmoderråd, når du brænder dig på en brændenælde. Det eneste, du har brug for, er vand og lidt tape. 

6 nogenlunde effektive måder at bekæmpe padderokker på - og én 100...

Ukrudt Bekæmpelse af padderokker i haven er for viderekommende. Helt håbløst er det dog ikke. Her finder du 6 kure mod padderokke-planten, som...

Gør kål på mælkebøtterne – 4 ultimative tricks

Ukrudt Mælkebøtten er en ukrudtsplante, der breder sig og hurtigt kan indtage hele din have. Her er de bedste tricks mod den gule bandit.

Fortsat fokus på Roundup

Ukrudt Glyphosat hedder det aktive stof i Roundup. Miljøstyrelsen oplyser i dag, at stoffet nu revurderes i EU.

Miljøminister: Roundup er ikke farligt, men…

Ukrudt Den tidligere miljøminister, Kirsten Brosbøl, fortæller i et svar til Venstre, at Roundup anvendt korrekt ikke udgør en risiko for grundvand...

Roundup er bedre for miljøet end ukrudtsbrændere

Ukrudt Biolog og tidligere ansat i Miljøministeriet fortæller, at ukrudtsbrændere forurener 3.500 gange mere end Roundup.

3 simple råd: Sådan begrænser du dit ukrudt

Ukrudt Lugning er for de fleste en kedelig tidsrøver. Men hvis du nøjes med at begrænse ukrudtet i stedet for at ville udrydde det, bliver der mere tid til såning, plantning og al det andet hyggelige havearbejde.

Nu skal du have kørekort til skrappe sprøjtemidler

Ukrudt Når du bekæmper ukrudt i haven, må det ikke være med sprøjtemidler, som skader miljøet. Miljøministeren foreslår nu, at haveejere skal have...

De 5 bedste råd: Nedkæmp ukrudtet!

Ukrudt Det tager kun 20 minutter om ugen at få ukrudtet ud af din have. Få her de 5 bedste råd om ukrudtsbekæmpelse her.

Lad ikke ukrudtet tage magten

Ukrudt Hvis haven er fyldt med ukrudt, er der grund til hurtig udrykning. Forbered ukrudtskampen allerede nu. 

Din ukrudtsbrænder er farlig - få styr på den!

Ukrudt Sådan undgår du at sætte ild til naboens hæk - eller det, der er værre. Næsten halvdelen af danske haveejere har en ukrudtsbrænder, og...