Undgå at træterrassen bliver glat - sådan gør du

Terrasse

Har du prøvet at falde på halen på en terrasse? Det kan undgås med et rent og algefrit trædæk. For det er ikke vandet, der får dig til at miste fodfæstet. Se 4 metoder, der forebygger glatte træterrasser.

Bliver din træterrasse faretruende glat, hver gang det regner?
Bliver din træterrasse faretruende glat, hver gang det regner? Foto: iStock

Ikke vandet der gør træterrassen glat

En velholdt træterrasse skal ikke give bekymringer i vådt vejr. Sørger du for at holde terrassens trædæk rent og at bekæmpe algebelægning, så skal du være decideret uheldig, hvis du eller andre mister fodfæstet på terrassen en regnvåd dag. 

Her er 4 forskellige metoder at sikre dig mod glat træterrasse. 

1. Bekæmp alger på træterrassen

Sprøjt algemiddel hen over hele trædækket og sørg for at komme rundt over det hele. Det er nemlig vigtigt både at fjerne synlige og usynlige alger. For selvom der kun er alger på en mindre del af terrassen, så er der med garanti alge-sporer over det hele, og de usynlige vil hurtigt kunne udvikle sig. 

Lad algemidlet sidde og virke. Efter en uge eller to vil algerne falde af. Dermed vil en meget væsentlig årsag til, at din træterrasse blive våd, højst sandsynligt være elimineret.  

Den mest effektive algebekæmpelse opnår du, hvis du tager en tørn med algerne to gange om året: 1) om foråret, når frosten er ovre, 2) om efteråret, hvor algerne er i fuld vækst. 

Læs mere om at fjerne alger her

2. Gør træterrassen tør med en højtryksrenser 

Terrassen bliver naturligvis ikke tør med det samme med højtryksrenser, men den kraftige stråle fjerner effektivt belægninger fra træterrassen. Den allerstørste fordel ved højtryksspuling af træ er, at det går lynende hurtigt.

Der er dog en væsentlig hage ved metoden: et for kraftigt vandtryk kan risiskere at gøre træoverfladen ujævn og ru. Brug derfor altid et behersket vandtryk, når du højtryksspuler en trætrerrasse.  

Læs også:

Nyheder til terrassen

Her finder du et udvalg af spændende nyheder til terrassen

3. Rens træterrassen med tapetklister 

Vi har tidligere her op idenyt.dk skrevet om et andet smart trick - nemlig at rense træterrassen med en blading af vand, tapetklister og kaustisk soda. Se blandingsforholdet her. Fidusen i at bruge tapetklister er, at det binder vandet, så det ikke så hurtigt siver væk fra trædækket. På den måde kan man mere effektivt sætte træterrassen i blød. Det virker omtrent på samme måde, som når man sætter en beskidt opvask i blød i sæbevand. 

Læs også: Sådan bygger du selv en træterrasse

4. Gør terrassen skridfri med strandsand. 

Skal du akut gøre din glatte træterrasse skridsikker, så er det godt at have noget strandsand ved hånden. Strø det ud over trædækket, så har du for en stund atter sikker grund under fødderne. Strandsandet kan nemt fejes bort ved en senere lejlighed. 

24. juli 2017
Mere om Terrasse

Derfor skal du bruge tapetklister til at rengøre terrassen

Terrasse Rengøring af trædækket eller terrassen med brug af tapetklister tager lidt tid, men det er umagen værd. Metoden er desuden både skånsom og effektiv.

Sådan gør du din træterrasse sommerklar

Terrasse Her kan du finde en guide med 5 enkle trin til, hvordan du får en sommerklar træterrasse.

8 ting til terrassen

Terrasse Terrassen bliver flittigt brugt i de varme måneder, og du bør derfor gøre ekstra meget ud af hyggen. Du kan blandt andet hygge omkring et...

Skab hygge på terrassen med lys og varme

Terrasse Du kan nemt skabe hyggeligt og afslappende udeliv med få og enkle produkter på terrassen om sommeren - også når lyset og varmen svinder. Her får du inspiration til ting, der kan tåle tilværelsen ude under sommerhimmelen. 

Sådan indretter du terrassen med blomster

Terrasse I sommerhalvåret fungerer terrassen som et ekstra rum i huset. Derfor er det oplagt at indrette terrassen, så den bliver så hyggelig som...

Hold varmen med en terrassevarmer

Terrasse Når tæpper og varme drikke ikke er nok til at holde varmen, er det sagen at have en terrassevarmer ved hånden. Så kan du forlænge sommerafte...

Det rette træ til terrassen

Terrasse Hvis du vælger en terrasse af træ, skal du være opmærksom på, at den del af konstruktionen, som skal have kontakt med jord, skal bygges i træ, der kan holde sig fri for fugt og svamp. Typisk bruges trykimprægneret træ eller meget oliemættede træsorter.

Den perfekte terrasse til dine behov

Terrasse Hvad der er en god terrasse afhænger naturligvis af dig og dine behov. Brug foråret til at gøre din terrasse klar eller bygge en ny.

Fra skvalderkålsbed til hyggelig terrasse

Terrasse I de fleste haver er der en krog eller et hjørne, der mere eller mindre er opgivet. Store træer og buske skygger, jorden er tør, og skvalder...

Fjern alger og mos skånsomt

Terrasse Nu starter udesæsonen snart, og måske har alger og mos sat sig godt fast på dit tag og dine fliser. Hvis du gerne vil af med mosset og algerne, kan du gøre det på en skånsom måde, der holder taget og fliserne mos- og algefri i længere tid.

Flyt solsejlet med rundt

Terrasse Se haven fra flere sider. Indret hyggelige siddepladser, så du kan nyde solen på alle tider af døgnet.

Indret mange hyggelige pladser rundt i haven

Terrasse Find et solrigt sted i haven og sæt en bænk - og du har endnu en hyggekrog.

Hæv terrassen

Terrasse En hævet terrasse giver overblik over haven og fornemmelsen af at opholde sig på et skibsdæk – et dejligt sted at være.

Nyheder til terrassen

Terrasse Her finder du et udvalg af spændende nyheder til terrassen

Byg en terrasse af træ

Terrasse En terrasse af træ er dejlig at gå på, den pynter på haven – og så er den ikke særligs vær at anlægge.