Denne artikel er sponsoreret

Få det optimale ud af din terrasse eller altan

Terrasse

En markise er en sikker måde at forbedre udelivet på. Du behøver ikke bekymre dig om vejret, og det gode selskab er godt skærmet mod både regndråber og dug. Desuden fungerer markisen som afskærmning for den skarpe sol hele året rundt.

Foto: Viking Markiser

Er der noget bedre end at være udendørs?

De fleste husejere elsker at tilbringe tid i haven med havearbejde eller med ren afslapning. Men udelivet kan have svære vilkår herhjemme, og store dele af året kan det være fristende at slappe af indendørs, måske mens man kaster længselsfulde blikke ud af ruden.

Med en markise kan du forlænge den tid, du bruger på terrassen, betragteligt. Markisen skærmer selvfølgelig mod solens skarpe stråler, men det er ikke kun om foråret og sommeren, at markisen har en gavnlig effekt. I vinterhalvåret, når solen står lavt, sørger markisen for, at solen ikke blænder, og den skærmer for byger og for dug.

Et godt indeklima er vigtigt

Om sommeren er markisen også med til at køle huset markant ned og har dermed en god effekt på indeklimaet. Mange moderne byggerier er meget tætte, så når solen varmer på bygningen, kan varmen ikke slippe væk igen. Det giver store udfordringer, fordi varmen blandt andet påvirker indeklimaet i boligen. Og her kan løsningen være en markise, som køler huset ned.

Fokus på indeklimaet står ofte lidt i skyggen, når snakken falder på markiser. Mange er opmærksomme på markisens åbenlyse fordele, når man sidder under den på terrassen. Men færre tænker over, at den udvendige solafskærmning er langt mere effektiv i forhold til indvendig solafskærmning, når det drejer sig om at forbedre indeklimaet. Når man sætter en markise op, så kan man faktisk reducere varmeenergien, der kommer ind i huset med op til 95%.

Vælg den rette model

Hos Viking Markiser som er Danmarks største producent af terrassemarkiser, kan du få en markise der er tilpasset til jeres bolig.

Markiserne fra Viking leveres i nøjagtig den længde og det udfald du har behov for, og du kan frit vælge mellem et utroligt stort udvalg af markiseduge – alle i en meget kraftig kvalitet (310 gr/kvm). Dugene er nano-behandlede, hvilket betyder, at de er smudsafvisende og lette at vedligeholde.

Markiserne er udviklet og produceret på Viking Markisers egen fabrik i Stenløse, og kvaliteten er tilpasset de hårde danske vejrforhold. Mange udenlandske markiser er produceret til mildere vejrforhold i Mellem- og Sydeuropa.

Det er ikke ualmindeligt, at Vikings markiser holder i mere end 25 år, så anskaffelse af en Viking Markise er en god langsigtet investering, der gør din bolig mere værd.

Læs også:

Derfor bør du vaske dine jeans så lidt som muligt

Direktøren for en af verdens allerstørste denimbrands giver et vigtigt råd, hvad angår dine jeans. Læs med og find ud af hvorfor du bør...

Alt er muligt

Vikings markiser kan monteres direkte på husets vægge eller tagspær, på husets vinduer eller på altanens loft eller vægge. Ja, sågar som fritstående markise, der kan dække et større areal. Der er et væld af muligheder og designs, og helt sikkert også en markise, som passer til dine behov og din bolig.

Viking Markiser kan også hjælpe dig med andre former for solafskærmning, som har nogle andre egenskaber end markiserne.

Kig på www.vikingmarkiser.dk og find mere inspiration.

 

7. marts 2018
Mere om Terrasse

Undgå at træterrassen bliver glat - sådan gør du

Terrasse Har du prøvet at falde på halen på en terrasse? Det kan undgås med et rent og algefrit trædæk. For det er ikke vandet, der får dig til at miste fodfæstet. Se 4 metoder, der forebygger glatte træterrasser.

Derfor skal du bruge tapetklister til at rengøre terrassen

Terrasse Rengøring af trædækket eller terrassen med brug af tapetklister tager lidt tid, men det er umagen værd. Metoden er desuden både skånsom og...

Sådan gør du din træterrasse sommerklar

Terrasse Her kan du finde en guide med 5 enkle trin til, hvordan du får en sommerklar træterrasse.

8 ting til terrassen

Terrasse Terrassen bliver flittigt brugt i de varme måneder, og du bør derfor gøre ekstra meget ud af hyggen. Du kan blandt andet hygge omkring et bålsted eller i en gyngestol. 

Skab hygge på terrassen med lys og varme

Terrasse Du kan nemt skabe hyggeligt og afslappende udeliv med få og enkle produkter på terrassen om sommeren - også når lyset og varmen svinder....

Sådan indretter du terrassen med blomster

Terrasse I sommerhalvåret fungerer terrassen som et ekstra rum i huset. Derfor er det oplagt at indrette terrassen, så den bliver så hyggelig som...

Hold varmen med en terrassevarmer

Terrasse Når tæpper og varme drikke ikke er nok til at holde varmen, er det sagen at have en terrassevarmer ved hånden. Så kan du forlænge sommeraftenerne til langt ud på de små timer. Udbudet af modeller er stort - få tips til, hvordan du finder den varmer, der passer til netop dine behov.

Det rette træ til terrassen

Terrasse Hvis du vælger en terrasse af træ, skal du være opmærksom på, at den del af konstruktionen, som skal have kontakt med jord, skal bygges i...

Den perfekte terrasse til dine behov

Terrasse Hvad der er en god terrasse afhænger naturligvis af dig og dine behov. Brug foråret til at gøre din terrasse klar eller bygge en ny.

Fra skvalderkålsbed til hyggelig terrasse

Terrasse I de fleste haver er der en krog eller et hjørne, der mere eller mindre er opgivet. Store træer og buske skygger, jorden er tør, og skvalderkålen er enehersker. Men fortvivl ikke. Det mørke hjørne kan forvandles til en lille, hyggelig terrasse.

Fjern alger og mos skånsomt

Terrasse Nu starter udesæsonen snart, og måske har alger og mos sat sig godt fast på dit tag og dine fliser. Hvis du gerne vil af med mosset og...

Flyt solsejlet med rundt

Terrasse Se haven fra flere sider. Indret hyggelige siddepladser, så du kan nyde solen på alle tider af døgnet.

Hæv terrassen

Terrasse En hævet terrasse giver overblik over haven og fornemmelsen af at opholde sig på et skibsdæk – et dejligt sted at være.

Nyheder til terrassen

Terrasse Her finder du et udvalg af spændende nyheder til terrassen

Byg en terrasse af træ

Terrasse En terrasse af træ er dejlig at gå på, den pynter på haven – og så er den ikke særligs vær at anlægge.