Sådan får du dine havefliser så rene som nye

Fliser

Giv nyt liv til din terrasse eller fliserne omkring dit hus. 

Foto: istockphoto

Rengøring af beskidte havefliser

Døjer du med beskidte havefliser? Eller vil du bare gerne give lidt nyt liv til din fliseterrasse? Så kan du her finde nogle gode tips og tricks. En af vores kære læsere skrev til debatten og spurgte om hjælp angående rengøring af havefliser – her er et udpluk af de svar han fik.

En læser anbefaler at du bruger fugesand til rensning af dine havefliser. ”Sandet virker som ’grundrens’, der virkeligt kommer i bund”, forklares der. En anden bruger foreslår, at du bruger en spand vand med en håndfuld salt og 3 dl eddikesyre blandet i. Herefter fordeles det på fliserne i en vandkande, og så er det ellers bare i gang med knofedt.

En anden læser foreslår, at du benytter dig af ganske almindeligt tagrens. ”Det bruges normalt til at fjerne alger og mos fra tage, men det er mindst lige så effektivt på havefliser. Jeg bruger det med stor succes” uddyber læseren. ”Jeg blander det 1 dl tagrens til 10 dl vand, og har til ca. 90-100 m2 fliser i sådan en dunk”.

Hvis du er villig til at ofre lidt flere penge på dine havefliser, er det næste råd måske for dig. En læser anbefaler nemlig, at du anskaffer dig en højtryksrenser. ”Det er godt nok en lidt dyr løsning, men den har virkelig været pengene værd! Havefliserne er flotte at se på igen; de er så fine som nye.” 

Har du selv erfaringer med nogle af de ovennævnte metoder til at rense havefliser – eller har du flere gode råd til andre, der står og bakser med grimme fliser? Læs, hvilke andre gode råd der blev givet, da de debatterede problemet, eller hjælp med dit eget bedste råd til hvordan, man fornyr sine gamle havefliser. 

Har du andre spørgsmål?

Brænder du inde med et spørgsmål, som du gerne vil have svar på? Så skynd dig ind og spørg på forum.idenyt.dk. Her kan du også læse andre læseres spørgsmål og hjælpe andre, ved at kommentere på deres spørgsmål. 

Læs også:

3 tegn på at kulden er ved at tage livet af dit bilbatteri

Det kolde vejr kan være meget hårdt for din bils batteri, og nogle batterier ender simpelthen med at bukke under for kulden. Vi viser dig...

3. april 2017
Mere om Fliser

Sådan laver du nemt en havesti

Fliser Denne flotte havesti er så let at lave, at du kan gøre det på en dag. Så har du en drøm om at få en havesti med trædesten, er det bare om at komme i gang – det kræver ingen forberedelse!

Kom effektivt af med alger og grønne belægninger

Fliser Alger og grønne belægninger på fliser, facade og træværk får enhver haveejer til at se rødt.

Vil du selv lægge fliser – læs her, hvordan du gør

Fliser Du kan sagtens selv lægge fliserne i indkørslen, på terrassen eller gangstien rundt om dit hus, men det er hårdt arbejde, og du skal have...

10 gode idéer til flotte havetrin

Fliser Skal du til at lægge nye fliser eller havetrin i gården eller haven? Så lad dig inspirere af disse fantastiske eksempler på, hvordan man kan gøre de nye trin i haven ekstra flotte. 

Sådan fjerner du rust fra betonfliser

Fliser Betonfliser med rust er ikke et kønt syn.

Brug forskellige materialer til terrassen og spar penge

Fliser Selvom det ser ud til, at terrassen har været voldsom dyr, er udgiften holdt nede ved at mikse materialer. Men det er vigtigt at tjekke, at...

Fliser på terrassen: Stil, form og daglig pleje

Fliser Fliser er slidstærke og kræver beskedent vedligehold. Derfor er de fortsat meget populære på terrassen. De fliser, du vælger, skal helst matche husets stil, karakter og farve. Læs om forskellige typer, former og den daglige pleje.

Er din indkørsel stærk nok?

Fliser Din indkørsel kommer ud for styrkeprøver hver dag. Bilen er tung og stiller krav til belægning og underlag. Gør det rigtig første gang!

Brug småsten som belægning i haven og indkørslen

Fliser Grus og sten kan være gode belægninger på havestier, i indkørsler eller som pyntende bunddække i bede. Det er billigt og lader regnvand...

Læg de løse fliser på plads

Fliser Løse fliser og sten på fortovet, terrassen og havegangen er ikke kønne at se på, og du risikerer også at snuble over de løse fliser. Små fliser og sten kan du stampe, mens større skal lægges på ny. Få gode tricks til, hvordan du lægger fliserne på plads igen.

Sådan lægger du nye fliser på din terrasse

Fliser Vælger du fliser til din nye terrasse, er det vigtigt, at du planlægger i detaljer, inden du kaster dig ud i at lægge fliserne. Det kan...

Nye smudsafvisende fliser

Fliser De fleste nye fliser til terrassen ligner ikke nødvendigvis fliser, men har forskellige mønstre og farver. Og så er de smudsafvisende.

Større fliser, færre fuger

Fliser Græs og andet ukrudt pibler frem i fugerne i belægningen og kræver haveejerens opmærksomhed.

En verden af småsten

Fliser Brug småsten og skærver til et flot mønster i bedet eller belægning på stien. Men husk at bruge dem rigtigt.

4 stensikre ideer

Fliser Tænker du kreativt, kan sten og fliser bruges til meget andet end et solidt gulv i haven.