Giv haven personlighed ved at indrette med flotte sten og fliser

Fliser

Sten, fliser og klinker i spændende former og farver gør det muligt at skabe nye og udfordrende rum i din have, hvor du og din familie kan nyde livet med alt fra afslapning til madlavning.

Foto: Dansk Beton

Giv din have et personligt udtryk

Når man skal vælge belægningssten til haven, kan man generelt sige, at et naturmateriale som fx granit giver et levende spil, der matcher havens liv og farver, mens betonsten mere skaber en ro, der spiller sammen med boligens arkitektur.

Store flader giver ro

Betonfliser fremstiller man i størrelser på helt op til 1x1 meter. Det giver mulighed for at skabe store flader, som virker mere rolige, blandt andet fordi de ikke brydes af mange små fuger. Store fliser med færre fuger betyder også, at der ikke kommer så meget ukrudt op mellem fliserne. 

Beton er billigere end natursten

De fleste kender nok mest betonsten som belægning, men de er nu også blevet populære som kant- og trappesten. Samtidig vinder beton frem som materiale til borde, bænke og skulpturer. Beton fås i alle mulige spændende farver, former og størrelser - det er billigere end natursten, og derfor har flere råd til at eksperimentere med mulighederne - men modsat natursten holder beton ikke i så mange år.

Læs også:

10 alternative kæledyr

Se her en liste over 10 alternative kæledyr, folk holder rundt omkring i verden.

Naturklinker og granit holder længe

Naturklinker holder stort set evigt, og det gør farverne også. Klinkerne bliver lavet af ler brændt hårdt ved ekstremt høje temperaturer. Så opnår man helt specielle og unikke farver som gul, rosé, rød og blåsort samt smukke overflader. Granit og andre naturlige materialer er også meget holdbart - og modsat beton er der aldrig to sten, der er helt ens. Det betyder, at du kan skabe et mere personligt udtryk i din have. 

En naturlig overgang 

Skab en naturlig overgang mellem forskellige rum og aktiviteter udendørs med sten og klinker. Her er det håndbrændte fliser, der møder betonsten i en spændende overgang mellem to rum i haven. 

Læs også:

Byg en ny trappesten på en weekend

Trappen her er nem, billig og frem for alt hyggelig at lave. Kombiner det sjove med det praktiske og brug en weekend på en ny trappe til...

Naturmaterialer i kombination  

På trods af de mange forskellige fremstillingsmetoder og materialer, kan det alligevel være svært at opdage forskelle - især fordi betonsten og naturmaterialer i dag anvendes i nye og spændende samspil og kombinationer. Selv Rådhuspladsen midt i København er anlagt med et miks af granit og beton, og du skal næsten være ekspert for at se, hvilke sten der er beton og hvilke, der er natur.

Del haven op i aktivitetszoner

Brug forskellige materialer til forskellige aktiviteter, og indret din have i forskellige zoner til f.eks. afslapning, leg eller madlavning og spisning. Store enkle flader i lys beton skaber rum til ro og balance, mens flere og mindre flader i natursten og klinker giver liv og bevægelse. Miks evt. materialerne og giv haven dit helt eget personligt udtryk.

Læs også:

Potteplanter er ikke så svære at holde liv i

Potteplanter behøver ikke være svære at holde liv i. Nogle gange er det en hel videnskab, men sådan behøver det ikke at være, hvis du...

Indret haven med små overraskelser

Haven må gerne være lidt gammeldags, og overraske fx med små stier, der fører til et hemmeligt sted, et vandløb, eller en lille dam med guldfisk. Det kan også være frugtbuske gemt bag en hæk, som man først opdager, når man har ladet sig lokke ned ad en række trapper i natursten og hen mod en terrasse lagt i spændende mønstre med betonsten.

Følg stien til nye oplevelser

Høje hække, stakitter og træer skaber mulighed for hemmelige og herlige rum i haven. Og samtidig kan man lave sjove og spændende stier, gange og trapper, som enten fører dig derhen – eller på afveje.

15. marts 2015
Mere om Fliser

Sådan laver du nemt en havesti

Fliser Denne flotte havesti er så let at lave, at du kan gøre det på en dag. Så har du en drøm om at få en havesti med trædesten, er det bare om at komme i gang – det kræver ingen forberedelse!

Kom effektivt af med alger og grønne belægninger

Fliser Alger og grønne belægninger på fliser, facade og træværk får enhver haveejer til at se rødt.

Vil du selv lægge fliser – læs her, hvordan du gør

Fliser Du kan sagtens selv lægge fliserne i indkørslen, på terrassen eller gangstien rundt om dit hus, men det er hårdt arbejde, og du skal have...

10 gode idéer til flotte havetrin

Fliser Skal du til at lægge nye fliser eller havetrin i gården eller haven? Så lad dig inspirere af disse fantastiske eksempler på, hvordan man kan gøre de nye trin i haven ekstra flotte. 

Sådan får du dine havefliser så rene som nye

Fliser Giv nyt liv til din terrasse eller fliserne omkring dit hus.

Sådan fjerner du rust fra betonfliser

Fliser Betonfliser med rust er ikke et kønt syn.

Brug forskellige materialer til terrassen og spar penge

Fliser Selvom det ser ud til, at terrassen har været voldsom dyr, er udgiften holdt nede ved at mikse materialer. Men det er vigtigt at tjekke, at de billige sten ikke er for billige

Fliser på terrassen: Stil, form og daglig pleje

Fliser Fliser er slidstærke og kræver beskedent vedligehold. Derfor er de fortsat meget populære på terrassen. De fliser, du vælger, skal helst...

Brug småsten som belægning i haven og indkørslen

Fliser Grus og sten kan være gode belægninger på havestier, i indkørsler eller som pyntende bunddække i bede. Det er billigt og lader regnvand...

Læg de løse fliser på plads

Fliser Løse fliser og sten på fortovet, terrassen og havegangen er ikke kønne at se på, og du risikerer også at snuble over de løse fliser. Små fliser og sten kan du stampe, mens større skal lægges på ny. Få gode tricks til, hvordan du lægger fliserne på plads igen.

Sådan lægger du nye fliser på din terrasse

Fliser Vælger du fliser til din nye terrasse, er det vigtigt, at du planlægger i detaljer, inden du kaster dig ud i at lægge fliserne. Det kan...

Nye smudsafvisende fliser

Fliser De fleste nye fliser til terrassen ligner ikke nødvendigvis fliser, men har forskellige mønstre og farver. Og så er de smudsafvisende.

Større fliser, færre fuger

Fliser Græs og andet ukrudt pibler frem i fugerne i belægningen og kræver haveejerens opmærksomhed.

En verden af småsten

Fliser Brug småsten og skærver til et flot mønster i bedet eller belægning på stien. Men husk at bruge dem rigtigt.

4 stensikre ideer

Fliser Tænker du kreativt, kan sten og fliser bruges til meget andet end et solidt gulv i haven.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.