Giv haven personlighed ved at indrette med flotte sten og fliser

Fliser

Sten, fliser og klinker i spændende former og farver gør det muligt at skabe nye og udfordrende rum i din have, hvor du og din familie kan nyde livet med alt fra afslapning til madlavning.

Foto: Dansk Beton

Giv din have et personligt udtryk

Når man skal vælge belægningssten til haven, kan man generelt sige, at et naturmateriale som fx granit giver et levende spil, der matcher havens liv og farver, mens betonsten mere skaber en ro, der spiller sammen med boligens arkitektur.

Store flader giver ro

Betonfliser fremstiller man i størrelser på helt op til 1x1 meter. Det giver mulighed for at skabe store flader, som virker mere rolige, blandt andet fordi de ikke brydes af mange små fuger. Store fliser med færre fuger betyder også, at der ikke kommer så meget ukrudt op mellem fliserne. 

Beton er billigere end natursten

De fleste kender nok mest betonsten som belægning, men de er nu også blevet populære som kant- og trappesten. Samtidig vinder beton frem som materiale til borde, bænke og skulpturer. Beton fås i alle mulige spændende farver, former og størrelser - det er billigere end natursten, og derfor har flere råd til at eksperimentere med mulighederne - men modsat natursten holder beton ikke i så mange år.

Læs også:

Så høje skal dine trappetrin være

Er du ved at bygge en ny trappe til hjemmet, er det vigtigt at trinnene har den rette højde. Vi viser dig her, hvordan du skal gøre.

Naturklinker og granit holder længe

Naturklinker holder stort set evigt, og det gør farverne også. Klinkerne bliver lavet af ler brændt hårdt ved ekstremt høje temperaturer. Så opnår man helt specielle og unikke farver som gul, rosé, rød og blåsort samt smukke overflader. Granit og andre naturlige materialer er også meget holdbart - og modsat beton er der aldrig to sten, der er helt ens. Det betyder, at du kan skabe et mere personligt udtryk i din have. 

En naturlig overgang 

Skab en naturlig overgang mellem forskellige rum og aktiviteter udendørs med sten og klinker. Her er det håndbrændte fliser, der møder betonsten i en spændende overgang mellem to rum i haven. 

Læs også:

Cocker spaniel – 10 ting du skal vide om den energiske hund med de lange ører

Alt om cocker spanielens historie og hunderacens sind og temperament samt de helt specielle udfordringer, der er ved at have en cocker...

Naturmaterialer i kombination  

På trods af de mange forskellige fremstillingsmetoder og materialer, kan det alligevel være svært at opdage forskelle - især fordi betonsten og naturmaterialer i dag anvendes i nye og spændende samspil og kombinationer. Selv Rådhuspladsen midt i København er anlagt med et miks af granit og beton, og du skal næsten være ekspert for at se, hvilke sten der er beton og hvilke, der er natur.

Del haven op i aktivitetszoner

Brug forskellige materialer til forskellige aktiviteter, og indret din have i forskellige zoner til f.eks. afslapning, leg eller madlavning og spisning. Store enkle flader i lys beton skaber rum til ro og balance, mens flere og mindre flader i natursten og klinker giver liv og bevægelse. Miks evt. materialerne og giv haven dit helt eget personligt udtryk.

Læs også:

Fliser efter mål

Fliserne Plaza laves i den størrelse, du vil have dem.

Indret haven med små overraskelser

Haven må gerne være lidt gammeldags, og overraske fx med små stier, der fører til et hemmeligt sted, et vandløb, eller en lille dam med guldfisk. Det kan også være frugtbuske gemt bag en hæk, som man først opdager, når man har ladet sig lokke ned ad en række trapper i natursten og hen mod en terrasse lagt i spændende mønstre med betonsten.

Følg stien til nye oplevelser

Høje hække, stakitter og træer skaber mulighed for hemmelige og herlige rum i haven. Og samtidig kan man lave sjove og spændende stier, gange og trapper, som enten fører dig derhen – eller på afveje.

15 marts 2015
Mere om Fliser

Kom effektivt af med alger og grønne belægninger

Fliser Alger og grønne belægninger på fliser, facade og træværk får enhver haveejer til at se rødt. 

Sådan laver du nemt en havesti

Fliser Denne flotte havesti er så let at lave, at du kan gøre det på en dag. Så har du en drøm om at få en havesti med trædesten, er det bare om...

Nordiske haver: Smuk have med sten i Sverige

Fliser Haven i Bjørnlunda giver ro og er nem at passe. Fra udestuen har Eva og Søren udsigt over en lille havedam omkranset af et stiligt anlagt...

Rene havefliser - sådan gør du

Fliser Alger, pletter og ukrudt er uvelkomne gæster hos de fleste husejere med terrasse. Men med forskellige former for rengøring kan du få flotte fliser igen, og du kan samtidig gøre meget for at forhindre, at de kommer tilbage.

En verden af småsten

Fliser Brug småsten og skærver til et flot mønster i bedet eller belægning på stien. Men husk at bruge dem rigtigt.

Brolægning for begyndere

Fliser Skal du igang med at lægge fliser? Få her de bedste råd fra en erfaren brolægger.

5 måder at redde dine fliser på

Fliser Blot udskiftning af én flise eller rensning af terrassen giver et helt nyt og pænt udtryk. Her får du gode råd til hurtige og nemme løsninger på reparation og rensning af dine fliser, der kan gøre din terrasse så god som ny.

Sådan får du dine havefliser så rene som nye

Fliser Giv nyt liv til din terrasse eller fliserne omkring dit hus.

Brug småsten som belægning i haven og indkørslen

Fliser Grus og sten kan være gode belægninger på havestier, i indkørsler eller som pyntende bunddække i bede. Det er billigt og lader regnvand...

Er din indkørsel stærk nok?

Fliser Din indkørsel kommer ud for styrkeprøver hver dag. Bilen er tung og stiller krav til belægning og underlag. Gør det rigtig første gang!

Granit i haven

Fliser Granit er kræver stort set ingen vedligeholdelse. Du kan få figurer i såvel rå granit som med en skinnende blankpoleret overflade. De fleste...

Sådan fjerner du rust fra betonfliser

Fliser Betonfliser med rust er ikke et kønt syn.

Helt fin i kanten

Fliser Det er kanterne, der rammer bedene ind og giver haven den sidste finish.

4 stensikre ideer

Fliser Tænker du kreativt, kan sten og fliser bruges til meget andet end et solidt gulv i haven.

Naturfliser i din have - få ekspertens tips

Fliser Du kan sagtens lægge naturfliser af skifer, sand eller kalk i din have. Fliserne giver et lidt andet udtryk og er ofte billigere. Der er...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.