Kloge ugler på fuglebadet. Fra Hanbo Design ApS.
Kloge ugler på fuglebadet. Fra Hanbo Design ApS. Foto: Hanbo Design Aps

Granit i haven

Fliser

Granit er kræver stort set ingen vedligeholdelse. Du kan få figurer i såvel rå granit som med en skinnende blankpoleret overflade. De fleste af de genstande, der findes på markedet, er i den grå farveskala. Men faktisk omfatter granit en bred vifte af farver.


Lys og trædesten er populære
Farverne i granitten kommer ofte flot til deres ret i de populære vandsten, der findes i utallige størrelser og udformninger. Du kan desuden få vandsten med indlagt lys, så du også har glæde af dem, når mørket falder på.

Granit findes i mange prisklasser
Du kan få små skulpturer af granit til nogle få hundrede kroner. Men hvis du fx vil have en større skulptur på en meters højde, skal du regne med at betale fra ca. 2.000 kr. og opefter.

Vælg den rigtig plads før du køber

Og før du investerer i skulpturer eller havemøbler af granit, bør du finde ud af nøjagtig, hvor genstanden skal stå. Især de lidt større genstande af granit er ikke sådan lige at flytte rundt på.

Skrifttegnene på trædestenene repræsenterer de fire årstider. Granit Eksperter.







Havelampen Svanehals. Fra Koiimport.







Udvalget af granitbænke er enormt. Denne enkle model af lys og mørkegrå granit. Hanbo Design ApS.









Postkassehunden opfører sig ordentligt, når brevene lægges i. Zilex ApS.







Vandstenen har en næsten magisk virkning om aftenen. Sydlandsk granit & marmorkunst.










Tigeren er lavet af to farver granit. Granit Eksperter.





På plads med granitten

Stenen lægges ned og løftes så lidt op med et par koben, hvorefter der stikkes et par rundstokke ind under. Det er nu muligt, når man er et par stykker, at rulle genstanden af sted på stokkene. Det er vigtigt, at lægge en “sti” af plader på plænen, som stenen skal rulles hen over – ellers risikerer du, at rundstokkene synker ned i jorden.

24. august 2009
Mere om Fliser

Sådan laver du nemt en havesti

Fliser Denne flotte havesti er så let at lave, at du kan gøre det på en dag. Så har du en drøm om at få en havesti med trædesten, er det bare om at komme i gang – det kræver ingen forberedelse!

Kom effektivt af med alger og grønne belægninger

Fliser Alger og grønne belægninger på fliser, facade og træværk får enhver haveejer til at se rødt.

Vil du selv lægge fliser – læs her, hvordan du gør

Fliser Du kan sagtens selv lægge fliserne i indkørslen, på terrassen eller gangstien rundt om dit hus, men det er hårdt arbejde, og du skal have...

10 gode idéer til flotte havetrin

Fliser Skal du til at lægge nye fliser eller havetrin i gården eller haven? Så lad dig inspirere af disse fantastiske eksempler på, hvordan man kan gøre de nye trin i haven ekstra flotte. 

Sådan får du dine havefliser så rene som nye

Fliser Giv nyt liv til din terrasse eller fliserne omkring dit hus.

Sådan fjerner du rust fra betonfliser

Fliser Betonfliser med rust er ikke et kønt syn.

Brug forskellige materialer til terrassen og spar penge

Fliser Selvom det ser ud til, at terrassen har været voldsom dyr, er udgiften holdt nede ved at mikse materialer. Men det er vigtigt at tjekke, at de billige sten ikke er for billige

Fliser på terrassen: Stil, form og daglig pleje

Fliser Fliser er slidstærke og kræver beskedent vedligehold. Derfor er de fortsat meget populære på terrassen. De fliser, du vælger, skal helst...

Brug småsten som belægning i haven og indkørslen

Fliser Grus og sten kan være gode belægninger på havestier, i indkørsler eller som pyntende bunddække i bede. Det er billigt og lader regnvand...

Læg de løse fliser på plads

Fliser Løse fliser og sten på fortovet, terrassen og havegangen er ikke kønne at se på, og du risikerer også at snuble over de løse fliser. Små fliser og sten kan du stampe, mens større skal lægges på ny. Få gode tricks til, hvordan du lægger fliserne på plads igen.

Sådan lægger du nye fliser på din terrasse

Fliser Vælger du fliser til din nye terrasse, er det vigtigt, at du planlægger i detaljer, inden du kaster dig ud i at lægge fliserne. Det kan...

Nye smudsafvisende fliser

Fliser De fleste nye fliser til terrassen ligner ikke nødvendigvis fliser, men har forskellige mønstre og farver. Og så er de smudsafvisende.

Større fliser, færre fuger

Fliser Græs og andet ukrudt pibler frem i fugerne i belægningen og kræver haveejerens opmærksomhed.

En verden af småsten

Fliser Brug småsten og skærver til et flot mønster i bedet eller belægning på stien. Men husk at bruge dem rigtigt.

4 stensikre ideer

Fliser Tænker du kreativt, kan sten og fliser bruges til meget andet end et solidt gulv i haven.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.