Et forår fuld af blomsterlasagne

Krukker og potteplanter

Find havehandsker, krukker og jord frem og gå på jagt efter spændende blomsterløg, der kan gøre dit næste forår til noget helt særligt. Glæd dig fx til din helt egen blomsterlasagne.

Læg blomsterløg i krukkerne nu og sikr dig smukke krukker næste sæson.
Læg blomsterløg i krukkerne nu og sikr dig smukke krukker næste sæson. Foto: Bulb.com

Det kan synes mærkeligt, at næste års blomsterpragt er afhængig af, om du er klar til at gøre en indsats nu, hvor du stadig nyder eftersommeren.

Men med en beskeden indsats kan du sikre dig smukke, duftende blomster i det spæde forår. Og når vintergækker, krokus eller tulipaner stikker hovederne frem, så kan det føles som et helt mirakel, at al den nydelse blot udspringer af  "tørre løg".

Og du behøver ikke at have en kæmpe have eller sirligt anlagt bede for at plante. Tøm dine krukker for de sidste sommerblomster, gør dem godt rene og lad dem tørre. Så er du klar.

Lav din egen blomsterlasagne

1. Vælg en krukke med en rimelig størrelse og dybde. Sikr dig, at der er hul i bunden.

2. Læg et lag småsten eller lecanødder i bunden, og et lag pottemuld over.

3. Nu skal løgene lægges:

Læs også:

7 smukke haver i Singapore du kan lade dig inspirere af

Lad dig inspirere til et anderledes hjørne i din egen have af disse 7 vanvittigt imponerende singaporianske haver.

  • Nederste lag: Tulipan (Tulipa)
  • Midterste lag: Påskelilje (Narcissus)
  • Øverste lag: Vintergæk (Galanthus)

Mellem hvert lag lægges et lag pottemuld. Planlæg løglægningen, så der over det sidste lag vintergækløg er plads til pottemuld i to gange løgets højde.

Når foråret kommer, vil vintergækkerne vise sig først, og tulipanerne sidst. Det giver dig dejlige foårsplanter at nyde hele foråret.

Værd at vide

  • Du kan finde flere opskrifter på plantning af blomsterløg med lasagnemetoden her.
  • Indtil løgplanterne begynder at spire i foråret, kan krukken være lidt kedelig at se på. Her kan du plante de hårdføre stedmoderplanter, der dukker op i butikkerne som noget af det første. Blomsterløgene skal nok skyde op "igennem" stedmoderblomsterne, når de er klar.
  • Plantning efter lasagnemetoden kan du også bruge i haven. Grav ganske enkelt et dybt hul, og følg derefter de samme trin som ved plantning i lag i en potte.
  • Du kan plante lag på lag med blomsterløg når som helst fra først i september til slutningen af december. Du skal bare sørge for at gøre det, før det bliver frostvejr første gang.
15. august 2016
Mere om Krukker og potteplanter

Årstidens smukkeste krukker

Krukker og potteplanter Giv din haveglæde et dejligt boost –  fyld dine krukker op med herlige farver.

Skovstemning med julekrukker

Krukker og potteplanter Lotte Bjarke skaber den helt rette julestemning ved fordøren.

Sød kartoffel i krukkerne 2.0

Krukker og potteplanter Pludselig fik det en brat ende med de forskellige sorter af sød kartoffel, Ipomoea batatas, som Lotte Bjarke har været så glad for at have...

Krydrede krukker gør sig i efteråret

Krukker og potteplanter Plant dine krukker til nu – og glæd dig over et farvestrålende efterår lige til frosten når os. Vi viser dig tre eksempler.

Rokade i krukkehaven

Krukker og potteplanter Gulerodsblomsten er væltet, ærteblomsten er udtjent, og krukkegruppen ved fordøren ser i det hele taget lidt trist og træls ud. Derfor er...

Fra potteroser til krukkeroser

Krukker og potteplanter Krukkegruppen i hyggehjørnet på terrassen, hvor der altid er læ og sol en stor del af dagen, hvis ellers vejrguderne vil, har fået en makeov...

Gulerod og chokolade i krukkerne

Krukker og potteplanter Krukkeforsamlingen ved fordøren trængte til en opfriskning i sommervarmen. Se, hvilke planter, der klæder hinanden særligt godt.

Sådan laver du et blomstertårn

Krukker og potteplanter Dekorer med et hjemmelavet blomstertårn, der næsten ikke koster noget at lave. Tårnet er perfekt til at pynte hoveddøren med.

Lav din egen blomsterkasse

Krukker og potteplanter Blomsterkasser er både smukke og praktiske. Her viser bloggeren Karin Almström fra “Hjemmefikserne”, hvordan du nemt bygger din egen blomste...

Indian summer i krukkehaven

Krukker og potteplanter Krukkerne ved fortrappen har fået nye farver, så de matcher årstiden. Lotte Bjarke har blandt andet plantet stauder i sensommerkrukkerne, da disse kan fremtidigt kan plantes ud i haven.

Potteroserne giver en ekstra omgang

Krukker og potteplanter Lotte Bjarke kan i år takke de lyse og kølige vejrforhold for potterosernes lange levetid.

Fra vilde ranker til nye planter

Krukker og potteplanter Den grå evighedsblomst trængte til omplantning. Læs om Lotte Bjarkes sikre metode til netop dette.

Succes for krukke Kalanchoë

Krukker og potteplanter For et par måneder siden blev afprøvningen af Kalanchoë til udendørs krukker sat i værk. Se her, hvordan sorten har klaret sig under åben himmel.

Uundværlige bladplanter til krukkerne

Krukker og potteplanter Bladplanter er uundværlige i Lotte Bjarkes krukker i haven. Bladplaterne binder helheden sammen, og bidrager til et harmonisk udtryk i...

Krukkeplanter på prøve

Krukker og potteplanter Lotte Bjarke tester en række nye, spændende krukkeplanter. Blandt andet er biblomme, dukkekrave og mecardonia rykket ind i haven.