Et forår fuld af blomsterlasagne

Krukker og potteplanter

Find havehandsker, krukker og jord frem og gå på jagt efter spændende blomsterløg, der kan gøre dit næste forår til noget helt særligt. Glæd dig fx til din helt egen blomsterlasagne.

Læg blomsterløg i krukkerne nu og sikr dig smukke krukker næste sæson.
Læg blomsterløg i krukkerne nu og sikr dig smukke krukker næste sæson. Foto: Bulb.com

Det kan synes mærkeligt, at næste års blomsterpragt er afhængig af, om du er klar til at gøre en indsats nu, hvor du stadig nyder eftersommeren.

Men med en beskeden indsats kan du sikre dig smukke, duftende blomster i det spæde forår. Og når vintergækker, krokus eller tulipaner stikker hovederne frem, så kan det føles som et helt mirakel, at al den nydelse blot udspringer af  "tørre løg".

Og du behøver ikke at have en kæmpe have eller sirligt anlagt bede for at plante. Tøm dine krukker for de sidste sommerblomster, gør dem godt rene og lad dem tørre. Så er du klar.

Lav din egen blomsterlasagne

1. Vælg en krukke med en rimelig størrelse og dybde. Sikr dig, at der er hul i bunden.

2. Læg et lag småsten eller lecanødder i bunden, og et lag pottemuld over.

3. Nu skal løgene lægges:

Læs også:

Test: 6 græstrimmere til de skarpe kanter

Hvis kanterne rundt om bedene er pæne og trimmede, så ser haven rigtig velholdt ud, så en god græstrimmer er et vigtigt redskab. idényt...

  • Nederste lag: Tulipan (Tulipa)
  • Midterste lag: Påskelilje (Narcissus)
  • Øverste lag: Vintergæk (Galanthus)

Mellem hvert lag lægges et lag pottemuld. Planlæg løglægningen, så der over det sidste lag vintergækløg er plads til pottemuld i to gange løgets højde.

Når foråret kommer, vil vintergækkerne vise sig først, og tulipanerne sidst. Det giver dig dejlige foårsplanter at nyde hele foråret.

Værd at vide

  • Du kan finde flere opskrifter på plantning af blomsterløg med lasagnemetoden her.
  • Indtil løgplanterne begynder at spire i foråret, kan krukken være lidt kedelig at se på. Her kan du plante de hårdføre stedmoderplanter, der dukker op i butikkerne som noget af det første. Blomsterløgene skal nok skyde op "igennem" stedmoderblomsterne, når de er klar.
  • Plantning efter lasagnemetoden kan du også bruge i haven. Grav ganske enkelt et dybt hul, og følg derefter de samme trin som ved plantning i lag i en potte.
  • Du kan plante lag på lag med blomsterløg når som helst fra først i september til slutningen af december. Du skal bare sørge for at gøre det, før det bliver frostvejr første gang.
15 august 2016
Mere om Krukker og potteplanter

Hvide forårsbebudere i krukkerne

Krukker og potteplanter Forårsstemingen breder sig i krukkerne på trappen. Juleroserne i de store krukker er nu blevet officielt udnævnt til forårsblomster hos Lotte Bjarke. De har fået følgeskab af smukke perlehyacinter og andre løgvækster.

Sådan dyrker du en vertikal have

Krukker og potteplanter Drømmer du om en vertikal have på altanen, i haven eller indenfor? Så har vi fundet fem ting, der er gode at overveje, inden du påbegynder...

Sød kartoffel i krukkerne 2.0

Krukker og potteplanter Pludselig fik det en brat ende med de forskellige sorter af sød kartoffel, Ipomoea batatas, som Lotte Bjarke har været så glad for at have...

Rokade i krukkehaven

Krukker og potteplanter Gulerodsblomsten er væltet, ærteblomsten er udtjent, og krukkegruppen ved fordøren ser i det hele taget lidt trist og træls ud. Derfor er en rokade nødvendig.

Sådan undgår du, at krydderurter klasker sammen

Krukker og potteplanter Krydderurter fra supermarkedet klarer sig dårligt, når de ankommer til dit køkken. Nogle af dem er halvdøde efter få timer. Se her, hvad du...

Uundværlige bladplanter til krukkerne

Krukker og potteplanter Bladplanter er uundværlige i Lotte Bjarkes krukker i haven. Bladplaterne binder helheden sammen, og bidrager til et harmonisk udtryk i...

Gulerod og chokolade i krukkerne

Krukker og potteplanter Krukkeforsamlingen ved fordøren trængte til en opfriskning i sommervarmen. Se, hvilke planter, der klæder hinanden særligt godt.

Ny rose skifter farve

Krukker og potteplanter Den nye potterose 'Infinity Evergreen' har fundet vej til Lotte Bjarkes have. Se den smukke rose her, og få gode råd til at få mest glæde...

Fin sommerkrukke med forskellige planter

Krukker og potteplanter Mange af de bedste sommerblomster til krukkerne findes i et hav af farvenuancer. Det gælder fx vingetobak, Nicotiana alata, og i høj grad...

Sådan styler du krukkehaven

Krukker og potteplanter En af de store trends lige nu er at bruge forskellige græssorter i dine krukker. Her får du et bud på nogle af de græssorter, du kan bruge.

Lav din egen blomsterkasse

Krukker og potteplanter Blomsterkasser er både smukke og praktiske. Her viser bloggeren Karin Almström fra “Hjemmefikserne”, hvordan du nemt bygger din egen blomste...

Nye primula til krukkerne

Krukker og potteplanter Primula er perfekt til de første forårskrukker og kan genbruges i haven. Find dine favoritter blandt de mange nye, smukke sorter.

Byg en krukkevogn, og flyt nemt tunge krukker i haven

Krukker og potteplanter Sneslæde om vinteren – krukkevogn om sommeren. Anders Utsten viser sneslædens forvandling til en praktisk vogn, du kan flytte dine tunge og uhandy krukker rundt i haven med.

Fra potteroser til krukkeroser

Krukker og potteplanter Krukkegruppen i hyggehjørnet på terrassen, hvor der altid er læ og sol en stor del af dagen, hvis ellers vejrguderne vil, har fået en makeov...

Sådan laver du et blomstertårn

Krukker og potteplanter Dekorer med et hjemmelavet blomstertårn, der næsten ikke koster noget at lave. Tårnet er perfekt til at pynte hoveddøren med.