Krukker og potteplanter

Når foråret og sommeren er over os, så er det vigtigt, at haven tager sig ud på den bedst mulige måde. I den forbindelse kræver det, at man har godt styr på havens blomster og planter. Og en god måde at pynte haven mere på, det er ved at fylde godt op med smukke krukker og potteplanter.

Du får blandt andet en god guide til ti planter, som er nemme og gode at dyrke i krukker. Det kan eksempelvis være en marguerit, blåbærbusk, husløg, fuchsia, næb yucca, japansk azalea, lavendel eller buksbom. Andre gode bud er citronverbena og ildkroner.

Husk også, at du skal sørge for at finde en krukke, der passer til den plante, du gerne vil bruge. Mange begår nemlig den fejl at vælge krukker, der er en anelse for lille, og det vil gøre det svært for planten at blomstre på bedst mulige vis.

Sådan laver du et blomstertårn eller blomsterkasse

Du kan også lave dit helt eget blomstertårn, som er perfekt til blandt andet at pynte hoveddøren med. Det eneste, du skal bruge er ti dåser, sten, lim, jord og blomster samt noget spidst til at lave hul i dåserne med. Dåserne stables efter de er blevet planet med jord og blomster. Ikke lang tid efter vil du kunne nyde synet af et helt vidunderligt smukt blomstertårn, som du endda helt selv har lavet.

Det kan også være du hellere vil i gang med at lave din helt egen blomsterkasse. Blomsterkasser er både smukke og praktiske og er et smukt gør-det-selv højbed, der vil se godt ud både på altanen, i haven eller på terrassen.

Sådan undgår du, at krydderurterne klasker sammen

Det kan også være, at du har plantet en hel masse lækre og velduftende krydderurter i søde potteplanter. Og måske har du købt urterne i supermarkedet. I den forbindelse har du nok oplevet, at krydderurterne klasker sammen kort tid efter de er kommet indenfor. Du finder her en guide til, hvad du kan gøre for at undgå, at dine krydderurter falder sammen, når de kommer indenfor. Et lille tip kan eksempelvis være, at krydderurter skal have mindst fire timers lys om dagen, så sørg eventuelt for at placere urterne i vindueskarmen, hvor der er masser af lys.

De bedste til skønne planter i krukker og potter 

Du finder her de allerbedste tips og tricks til at plante alt lige fra urter, grøntsager, blomster samt skønne løg. Du får også masser af inspiration til, hvordan du kan give de flotte potteroser ekstra lang levetid, eller information til hvordan du planter juleroser eller helt uundværlige bladplanter i krukker i haven.

Læs mere Gem
Sortér efter:
Filtrer efter type:
Krukker og potteplanter
0
En af de store trends lige nu er at bruge forskellige græssorter i dine krukker. Her får du et bud på nogle af de græssorter, du kan...
Krukker og potteplanter
0
Blomster i krukker er både smukke og praktiske. Vi har samlet 10 forslag til blomster, du kan give dig i kast med som dit næste projekt i...
Krukker og potteplanter
0
Lotte Bjarke skaber den helt rette julestemning ved fordøren.
Krukker og potteplanter
0
Pludselig fik det en brat ende med de forskellige sorter af sød kartoffel, Ipomoea batatas, som Lotte Bjarke har været så glad for at...
Krukker og potteplanter
0
Plant dine krukker til nu – og glæd dig over et farvestrålende efterår lige til frosten når os. Vi viser dig tre eksempler.
Krukker og potteplanter
0
Gulerodsblomsten er væltet, ærteblomsten er udtjent, og krukkegruppen ved fordøren ser i det hele taget lidt trist og træls ud. Derfor er...
Krukker og potteplanter
0
Find havehandsker, krukker og jord frem og gå på jagt efter spændende blomsterløg, der kan gøre dit næste forår til noget helt særligt....
Krukker og potteplanter
0
Krukkegruppen i hyggehjørnet på terrassen, hvor der altid er læ og sol en stor del af dagen, hvis ellers vejrguderne vil, har fået en...
Krukker og potteplanter
0
Krukkeforsamlingen ved fordøren trængte til en opfriskning i sommervarmen. Se, hvilke planter, der klæder hinanden særligt godt.
Krukker og potteplanter
0
Dekorer med et hjemmelavet blomstertårn, der næsten ikke koster noget at lave. Tårnet er perfekt til at pynte hoveddøren med.
Krukker og potteplanter
0
Blomsterkasser er både smukke og praktiske. Her viser bloggeren Karin Almström fra “Hjemmefikserne”, hvordan du nemt bygger din egen...
Krukker og potteplanter
0
Primula er perfekt til de første forårskrukker og kan genbruges i haven. Find dine favoritter blandt de mange nye, smukke sorter.
betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.