VIP behandling til porrerne

Lotte Bjarkes køkkenhave er ved at være lækker og frodig. Porrer, hvidløg, skalotteløg, rødløg og kepaløg er bare nogle af de planter, der er godt på vej i køkkenhavn.


Jo mere, der bliver muldret, jo længere bliver det hvide skaft

Der er fuld fart på porreplanterne i køkkenhaven. De små pistlinge, der blev plantet ud midt i april, er begyndt at ligne rigtige porrer. Nu får de en hjælpende hånd, så de kan få ekstra lange, lækre, hvide skafter. Der bliver ganske enkelt muldet jord op om rækken, så planterne kommer til at stå i en jordvold. Porren under jorden bliver hvid, og jo mere, der bliver muldet, jo længere bliver det hvide skaft. Det skal gøres gradvist, for hvis der kommer jord ned mellem bladene, får man knasende porrer på den helt forkerte måde.

Læs også: Kom med i Lotte Bjarkes have

Hvidløg, skalotteløg, rødløg og kepaløg

Porreplanterne er naboer til diverse andre løg. Der er både hvidløg, skalotteløg, rødløg og ganske almindelige kepaløg, der er godt på vej i køkkenhaven. I modsætning til porrerne skal de absolut ikke muldes, for så kan de finde på at standse væksten. Lige nu bliver der bare fingerluget omkring planterne i rækken, for ukrudtet har meget frit spil mellem løgplanterne, der jo ikke har alverdens blade at skygge med.

Læs også: Løg til pynt

Purløg, der er løgenes nære slægtning, står i fint og fornemt flor lige nu. De smukke løgblomster er eminente i buketter, hvor de holder længe, og så er de umådeligt dekorative og velsmagende i fx kryddersmør og dressinger. Inden længe skal purløgene have deres feriekur. Når blomstringen er ovre, bliver de klippet ned til sokkeholderne, for så skyder de igen, og der er frisk purløg, når ferietiden er ovre.

Mest læste artikler