Foto: Ann-Sofie Ostenfeldt

Vi byggede en reol i haven

Køkkenhaven

Ann-Sofie fortæller videre om sit livs første køkkenhave på Amager. Og der er også blevet plads til en havereol. Følg med i bloggen her. 

Premiere på køkkenhaven 

Så kom vi for alvor i gang i haven. Jeg startede med at flytte en række påskeliljer fra plantebedet til et bed bagerst i haven, hvor der er ved at vokse en masse andre blomster frem. Det første, jeg plantede, var den tomatplante, som vi købte i Ikea i sidste uge. Hernæst gik jeg igang med såning til kruspersille, grønkål, radiser og gulerødder. Kruspersillen placerede jeg ved siden af vores krydderurteplanter, hvor jeg lagde frøene i en ca. 30 cm lang og 3-4 cm dyb rille. Jeg forventer at kunne få kruspersille i juni-juli måned. Grønkålen placerede jeg ved siden af tomatplanten, hvor jeg såede frøene i en ca. 40 cm lang og 0,5 cm dyb rille. Grønkålen forventer jeg først at kunne høste i september måned.

Reol fra Ikea til pynt og opbevaring 

Imens jeg rodede med plantebedet samlede Rolf den plantereol, som vi også købte i Ikea i sidste uge. Da jeg var færdig med mit bed, gik jeg igang med at indrette reolen med blomster i krukker og nederste hylde med opbevaring af blomsterjord, handsker og diverse redskaber. Reolen er både praktisk, samt giver noget personligt og stemningsfuldt til haven. Imens hentede Rolf en græsslåmaskine, som vi havde købt over Den Blå Avis. Da han kom hjem, tændte han op i grillen på vores nye kuglegrill, som vi skulle grille bøffer på. Vi er ved at være ret godt udstyret i haven og glæder os meget til alle de skønne stunder, som vi skal have derude henover sommeren.

De første radiser og gulerødder ...

Radiserne placerede jeg efter grønkålen i en ca. 50-55 cm lang og 1 cm dyb rille, og dem forventer jeg at kunne høste allerede omkring maj-juni måned. Hvilket er lige om lidt, og meget spændende. Til sidst placerede jeg gulerødderne i forlængelse af radiserne, i en ca. 50-55 cm lang og 4-5 cm dyb rille. Gulerødderne forventer jeg først at kunne høste omkring august måned. Ved alle fire såninger dækkede jeg frøene til med jord, som jeg trykkede hård, og hernæst vandede godt. Ligesom jeg lagde sten, som viste hvor jeg havde sået fra og til. Til sidst lagde jeg fuglenet over de steder, hvor jeg havde sået for at undgå at havens fugle spiser frøene. For alle fire såninger gælder det også, at jeg brugte omkring halvdelen af frøene fra hver pose. Resten vil jeg så senere, så vi kan få grøntsager spredt ud over hele sommeren.

24. april 2015
Mere om Køkkenhaven

Porreblomster på menuen

Køkkenhaven En del af grøntsagerne i køkkenhaven giver mere blomster- end høstglæde hos Lotte Bjarke i år.

Så nemt laver du din egen, indendørs køkkenhave

Køkkenhaven Kål og porrer direkte i skraldespanden? Aldrig mere. Ved at plante den sidste lille rod, kan du nemt og hurtigt få din egen, indendørs...

Cucamelonen er sommerens mest bedårende frugt

Køkkenhaven Skulle du være i tvivl om, hvordan verdens mest nuttede frugt ser ud, så hedder den cucamelon og er virkelig nem at dyrke.

4 urter med lang holdbarhed

Køkkenhaven Med fire friske urter i haven kan du krydre ethvert måltid på bedste vis. Og så kan urterne overvintre.

Den spiselige have kan dyrkes hele sommeren

Køkkenhaven Krydderurter og grøntsager kan sagtens sås og plantes ud i højsommeren. Læs om de skønneste spiselige sorter her.

Så let er det at dyrke hindbær

Køkkenhaven Der er INGEN grund til IKKE at dyrke hindbær. Frugten smager guddommeligt, planten er let at dyrke, og kun meget få skadedyr bryder sig om...

Genialt trick, som får planter til at vokse hurtigere

Køkkenhaven Gartneren Anders Nordrum har gjort en opdagelse. Tomatplanter vokser væsentligt hurtigere, hvis de placeres ved siden af en plade med stanniol.  

Få succes i køkkenhaven med disse 10 tricks

Køkkenhaven Det er sundt, lækkert og tilfredsstillende at dyrke sine egne grøntsager. Med disse råd kommer du godt i gang.

Vinterærter med de smukkeste ærteblomster

Køkkenhaven Store, fine blomster med et lækkert farvespil fylder klatrestativet i køkkenhaven lige nu.

Fra drivhus til dybfryser

Køkkenhaven Lotte Bjarke forbereder drivhusets tomater, chilier og agurker til efterårets simreretter. Det hele bliver frossent ned i små portioner, som nemt kan tages op efter behov.

Smukke ærteblomster i køkkenhavn

Køkkenhaven Lotte Bjarke holder meget af at have ærter i køkkenhaven, da disse både er dejlige at se på, men også smager godt.

Høst hindbær fra juli til oktober

Køkkenhaven Hindbær fra haven er den ultimative luksus. Hvis du planter flere sorter, kan du plukke hindbær hele sommeren og langt ud på efteråret....

VIP behandling til porrerne

Køkkenhaven Lotte Bjarkes køkkenhave er ved at være lækker og frodig. Porrer, hvidløg, skalotteløg, rødløg og kepaløg er bare nogle af de planter, der er godt på vej i køkkenhavn.

Mit livs første køkkenhave

Køkkenhaven Ann-Sofie Ostenfeld fortæller i denne uge om sin debut som haveejer. Hun skal dyrke sit livs første køkkenhave.

Nu kan du også få græsk karse

Køkkenhaven Overrask familie og gæster med en helt ny krydderurt. Vi kender alle karse, der gror på et stykke vat i vindueskarmen, men nu fås den også...