Porreblomster på menuen

Køkkenhaven

En del af grøntsagerne i køkkenhaven giver mere blomster- end høstglæde hos Lotte Bjarke i år.

Porreblomster kan bruges som dekorativt og smagfuldt drys på maden.
Porreblomster kan bruges som dekorativt og smagfuldt drys på maden. Foto: Lotte Bjarke

Årets porrer i blomst

Jeg skal blankt indrømme, at jeg har været en anelse bister over, at en stor procentdel af årets porrer har valgt at gå i blomst og dermed spolere den ellers så lovende porrehøst.

Men blomsterne er jo smukke, og så kan de bruges som dekorativt og smagfuldt drys på maden. Man må se de lyse sider ... Nu har jeg så også lige set, at Lone Landmand har en opskrift på syltede, befrugtede porreblomster på sin blog.

Nu håber jeg, at svirrefluerne, der sværmer lystigt om porreblomsterne, gør deres arbejde, så jeg kan få prøvet det af.

Malabarspinat blomsterer i køkkenhaven

Malabarspinat, Basella alba var. rubra, er også i fuld gang med at blomstre fint. Det, havde jeg forestillet mig, den skulle hele sommeren på klatrestativet bagerst i køkkenhaven, men den er altså først nået til det nu.

Det ser smukt ud, selvom jeg må indrømme, at malabarspinaten ikke har ført til de store kulinariske oplevelser. Væksten har simpelthen været for begrænset til, at der for alvor har været noget at høste af. Måske vil jeg prøve at dyrke den inde i drivhuset næste år.

Læs også: Ulovligt ukrudt 

Læs også:

Højbede i køkkenhaven og blomsterhaven

Højbede er et traditionelt dyrknings­system til grøntsager, der er blevet populært i moderne haver. Det er der mange gode grunde til, men...

Endnu en grøntsag, der nok kommer til at give mere blomster- end høstglæde i år, er den blå bønne, Phasaeolus 'Blauhilde'. Den blev sået for sent som følge af udvidede bønneproblemer i såtiden, men se nu, hvor smukke de lilla blomster er. De ligner ærteblomster i miniformat, og det er der da ingen grund til ikke at glæde sig over, når det nu ikke kan være anderledes.

Helt hen i haven

Følg årets gang i Lotte Bjarkes have på bloggen www.helthenihaven.dk og få altid gode tips og tricks til haven.

4. oktober 2016
Mere om Køkkenhaven

Nu kan du dyrke søde kartofler i drivhuset eller haven

Køkkenhaven Søde kartofler - eller batater som de også hedder - er fulde af gode næringsstoffer og kan tilberedes på mange måder. Nu kan du selv dyrke de sunde knolde, som trods navnet ikke er i familie med kartoflen, men er en slyngplante. Det foregår bedst i drivhus eller et varmt sted på terrassen.

Forårsråd: Start køkkenhaven i vindueskarmen

Køkkenhaven Din vindueskarm er en grøn ven, når det handler om grøntsager. Her kan du nemlig starte årets køkkenhave. Læs med og se hvordan.

10 grøntsager der kan gro i skygge

Køkkenhaven Vi giver dig her 10 bud på grøntsager, som du kan gro i haver med skygge eller delvis skygge.

Så nemt laver du din egen, indendørs køkkenhave

Køkkenhaven Kål og porrer direkte i skraldespanden? Aldrig mere. Ved at plante den sidste lille rod, kan du nemt og hurtigt få din egen, indendørs køkkenhave til at spire og gro. Se bare her.

Cucamelonen er sommerens mest bedårende frugt

Køkkenhaven Skulle du være i tvivl om, hvordan verdens mest nuttede frugt ser ud, så hedder den cucamelon og er virkelig nem at dyrke.

4 urter med lang holdbarhed

Køkkenhaven Med fire friske urter i haven kan du krydre ethvert måltid på bedste vis. Og så kan urterne overvintre.

Den spiselige have kan dyrkes hele sommeren

Køkkenhaven Krydderurter og grøntsager kan sagtens sås og plantes ud i højsommeren. Læs om de skønneste spiselige sorter her.

Så let er det at dyrke hindbær

Køkkenhaven Der er INGEN grund til IKKE at dyrke hindbær. Frugten smager guddommeligt, planten er let at dyrke, og kun meget få skadedyr bryder sig om...

Fra drivhus til dybfryser

Køkkenhaven Lotte Bjarke forbereder drivhusets tomater, chilier og agurker til efterårets simreretter. Det hele bliver frossent ned i små portioner,...

Smukke ærteblomster i køkkenhavn

Køkkenhaven Lotte Bjarke holder meget af at have ærter i køkkenhaven, da disse både er dejlige at se på, men også smager godt.

Høst hindbær fra juli til oktober

Køkkenhaven Hindbær fra haven er den ultimative luksus. Hvis du planter flere sorter, kan du plukke hindbær hele sommeren og langt ud på efteråret....

VIP behandling til porrerne

Køkkenhaven Lotte Bjarkes køkkenhave er ved at være lækker og frodig. Porrer, hvidløg, skalotteløg, rødløg og kepaløg er bare nogle af de planter, der...

Vi byggede en reol i haven

Køkkenhaven Ann-Sofie fortæller videre om sit livs første køkkenhave på Amager. Og der er også blevet plads til en havereol. Følg med i bloggen her. 

Mit livs første køkkenhave

Køkkenhaven Ann-Sofie Ostenfeld fortæller i denne uge om sin debut som haveejer. Hun skal dyrke sit livs første køkkenhave.

Nu kan du også få græsk karse

Køkkenhaven Overrask familie og gæster med en helt ny krydderurt. Vi kender alle karse, der gror på et stykke vat i vindueskarmen, men nu fås den også...