Nu kan du også få græsk karse

Køkkenhaven

Overrask familie og gæster med en helt ny krydderurt. Vi kender alle karse, der gror på et stykke vat i vindueskarmen, men nu fås den også i en græsk variant.  

Vi spiser fire gange så meget som svenskerne 

Vi danskere er specielt glade for karse. Og den hurtigtvoksende sort, der kan klare sig med et stykke vat og en tår vand, sælges fire gange så meget i Danmark som resten af Norden.
Karse er en meget populær krydderurt herhjemme, og den kan bruges til både supper, omeletter og vores elskede smørrebrød. Nu lanceres der en ny sort – græsk karse – der er en lys, fin og hurtigvoksende karse, som rent udseendemæssigt minder lidt om ruccola, og som giver maden en pikant og spændende smag.


Der er ingen tvivl om, at karse er en populær krydderurt i Danmark, og i forhold til resten af Norden sælges der næsten fire gange så meget af det grønne drys i Danmark. Derfor er vi glade for at kunne præsentere en helt ny sort: græsk karse!

Den græske karse er nem at dyrke, den er lysegrøn og har en stærk, pebret smag. Karsen kan sås direkte i køkkenhaven, og på kun 1-2 uger vokser den 10-15 cm og skal herefter høstes, da bladene her er mest sprøde og spændstige. De fine blade minder om ruccola eller bredbladet persille i udseende og fylder derfor også lidt mere end almindelig karse i en ret.

Læs også: Køkkenhaven har brug for vitaminer i form af gødning

Perfekt til smørrebrødet 

   Græsk karse passer godt til smørrebrødet – enten som den er, eller sammen med skinke, sild, kolde kartofler, leverpostej, kogte æg eller andet yndlingspålæg. 
   Den græske karse kan også sagtens dyrkes i mindre krukker eller plantekasser på altanen. Og præcis som almindelig karse kan græsk karse dyrkes indenfor – og nydes – året rundt.
   Vejledende pris fra 21,95 kr. Frøene fås i fagbutikker, dagligvarebutikker og byggemarkeder. De kan desuden købes i Nelson Gardens forhandleres onlinebutikker. 

6 marts 2015
0

Årets første rabarber kan nu høstes

Mmmh rabarber... Tiden er nu inde til, at årets første rabarber kan høstes.

0

Planter der gavner jorden

I dag, hvor interessen for dyrkning af jorden uden kemiske tilsætninger øges, bliver brugen af grøngødning mere og mere populær – også i...

0

Din haves børnehave

Selvsåede stauder dukker op overalt i haven, men i stedet for at luge dem ud kan du sætte dem i børnehave.

0

Få succes med jordbær i haven

Jordbær fra egen have smager af langt mere, end dem du køber i butikkerne. Du kan sagtens selv dyrke dem i et bed i haven, og det er en god...

0

Vi byggede en reol i haven

Ann-Sofie fortæller videre om sit livs første køkkenhave på Amager. Og der er også blevet plads til en havereol. Følg med i bloggen her.

0

Grønkålen er tilbage i køkkenhaven og staudebedet

Grønkål har tidligere haft et dårligt ry, men er for alvor ved at blive taget til nåde igen både i køkkenhaven og prydhaven. Og grønkål er...

0

Lav dine egne skilte til krydderurterne

Hold styr på dine krydderurter med disse hjemmelavede skilte, som du kan bruge i køkkenet eller i urtehaven.

0

Sprøde bønner i bunkevis

Friske bønner er dyre at købe, men nemme at dyrke. Et gammelt husråd siger, at bønner skal sås til grundlovsdag.

1

Middelhavssalat er nem at dyrke i din egen have

Radicchio salaten er populær i middelhavskøkkenet - og kendt for sin flotte røde farve. Den er også overraskende nem at dyrke i de danske...

0

Køkkenhaven har brug for vitaminer i form af gødning

Nogle steder i haven kan du godt undlade at gøde - men ALDRIG i køkkenhaven! Det skyldes, at vi hvert år fjerner en masse plantemateriale,...

0

Dyrk planter og blomster, der kan spises og har kulør

Du kan allerede nu begynde at tænke over, hvilke nye grøntsager og blomster du har lyst til at dyrke i haven i foråret. Og i år er der...

1

Den kraftfulde løvstikke er tilbage i køkkenhaven

Løvstikke er en mirakelurt. Den vokser i raketfart, er perfekt i frikadeller og giver smag til kartofler. Og så kan den også skræmme katte...

6

Brug komposten rigtigt, og giv havens planter en hjælpende hånd

Kompostbunken gemmer på en skat, der har stor værdi for havens planter. Hjemmelavet kompost er både miljøvenlig gødning og et jordforbedring...

0

God opbevaring af grøntsager

Moderne huse har ikke opbeva­rings­muligheder for havens prægtige grøntsager. Vi savner de mørke kældre og lofter, hvor der er koldt men...

0

Tomaten er ikke en grøntsag, og jordbærret er ikke en frugt

Du har sikkert hørt diskussionen og alle teorierne før. Jordbærret er ikke et bær, det er i virkeligheden en nød. Men er det nu også rigtigt...