Nu kan du også få græsk karse

Køkkenhaven

Overrask familie og gæster med en helt ny krydderurt. Vi kender alle karse, der gror på et stykke vat i vindueskarmen, men nu fås den også i en græsk variant.  

Vi spiser fire gange så meget som svenskerne 

Vi danskere er specielt glade for karse. Og den hurtigtvoksende sort, der kan klare sig med et stykke vat og en tår vand, sælges fire gange så meget i Danmark som resten af Norden.
Karse er en meget populær krydderurt herhjemme, og den kan bruges til både supper, omeletter og vores elskede smørrebrød. Nu lanceres der en ny sort – græsk karse – der er en lys, fin og hurtigvoksende karse, som rent udseendemæssigt minder lidt om ruccola, og som giver maden en pikant og spændende smag.


Der er ingen tvivl om, at karse er en populær krydderurt i Danmark, og i forhold til resten af Norden sælges der næsten fire gange så meget af det grønne drys i Danmark. Derfor er vi glade for at kunne præsentere en helt ny sort: græsk karse!

Den græske karse er nem at dyrke, den er lysegrøn og har en stærk, pebret smag. Karsen kan sås direkte i køkkenhaven, og på kun 1-2 uger vokser den 10-15 cm og skal herefter høstes, da bladene her er mest sprøde og spændstige. De fine blade minder om ruccola eller bredbladet persille i udseende og fylder derfor også lidt mere end almindelig karse i en ret.

Læs også:

Genialt trick, som får planter til at vokse hurtigere

Gartneren Anders Nordrum har gjort en opdagelse. Tomatplanter vokser væsentligt hurtigere, hvis de placeres ved siden af en plade med...

Perfekt til smørrebrødet 

   Græsk karse passer godt til smørrebrødet – enten som den er, eller sammen med skinke, sild, kolde kartofler, leverpostej, kogte æg eller andet yndlingspålæg. 
   Den græske karse kan også sagtens dyrkes i mindre krukker eller plantekasser på altanen. Og præcis som almindelig karse kan græsk karse dyrkes indenfor – og nydes – året rundt.
   Vejledende pris fra 21,95 kr. Frøene fås i fagbutikker, dagligvarebutikker og byggemarkeder. De kan desuden købes i Nelson Gardens forhandleres onlinebutikker. 

6. marts 2015
Mere om Køkkenhaven

Porreblomster på menuen

Køkkenhaven En del af grøntsagerne i køkkenhaven giver mere blomster- end høstglæde hos Lotte Bjarke i år.

Så nemt laver du din egen, indendørs køkkenhave

Køkkenhaven Kål og porrer direkte i skraldespanden? Aldrig mere. Ved at plante den sidste lille rod, kan du nemt og hurtigt få din egen, indendørs...

Cucamelonen er sommerens mest bedårende frugt

Køkkenhaven Skulle du være i tvivl om, hvordan verdens mest nuttede frugt ser ud, så hedder den cucamelon og er virkelig nem at dyrke.

4 urter med lang holdbarhed

Køkkenhaven Med fire friske urter i haven kan du krydre ethvert måltid på bedste vis. Og så kan urterne overvintre.

Den spiselige have kan dyrkes hele sommeren

Køkkenhaven Krydderurter og grøntsager kan sagtens sås og plantes ud i højsommeren. Læs om de skønneste spiselige sorter her.

Så let er det at dyrke hindbær

Køkkenhaven Der er INGEN grund til IKKE at dyrke hindbær. Frugten smager guddommeligt, planten er let at dyrke, og kun meget få skadedyr bryder sig om...

Genialt trick, som får planter til at vokse hurtigere

Køkkenhaven Gartneren Anders Nordrum har gjort en opdagelse. Tomatplanter vokser væsentligt hurtigere, hvis de placeres ved siden af en plade med stanniol.  

Få succes i køkkenhaven med disse 10 tricks

Køkkenhaven Det er sundt, lækkert og tilfredsstillende at dyrke sine egne grøntsager. Med disse råd kommer du godt i gang.

Vinterærter med de smukkeste ærteblomster

Køkkenhaven Store, fine blomster med et lækkert farvespil fylder klatrestativet i køkkenhaven lige nu.

Fra drivhus til dybfryser

Køkkenhaven Lotte Bjarke forbereder drivhusets tomater, chilier og agurker til efterårets simreretter. Det hele bliver frossent ned i små portioner, som nemt kan tages op efter behov.

Smukke ærteblomster i køkkenhavn

Køkkenhaven Lotte Bjarke holder meget af at have ærter i køkkenhaven, da disse både er dejlige at se på, men også smager godt.

Høst hindbær fra juli til oktober

Køkkenhaven Hindbær fra haven er den ultimative luksus. Hvis du planter flere sorter, kan du plukke hindbær hele sommeren og langt ud på efteråret....

VIP behandling til porrerne

Køkkenhaven Lotte Bjarkes køkkenhave er ved at være lækker og frodig. Porrer, hvidløg, skalotteløg, rødløg og kepaløg er bare nogle af de planter, der er godt på vej i køkkenhavn.

Vi byggede en reol i haven

Køkkenhaven Ann-Sofie fortæller videre om sit livs første køkkenhave på Amager. Og der er også blevet plads til en havereol. Følg med i bloggen her.

Mit livs første køkkenhave

Køkkenhaven Ann-Sofie Ostenfeld fortæller i denne uge om sin debut som haveejer. Hun skal dyrke sit livs første køkkenhave.