Cucamelonen er sommerens mest bedårende frugt

Køkkenhaven

Skulle du være i tvivl om, hvordan verdens mest nuttede frugt ser ud, så hedder den cucamelon og er virkelig nem at dyrke. 

Foto: iStockphoto

Cucamelonen er en lille sød melon, som mest af alt ligner en form for miniature vandmelon i dukkestørrelse. Faktisk bliver den ikke større end en ganske almindelig vindrue. På trods af lighederne udseendemæssigt er smagen på vandmeloner og cucameloner dog vidt forskellige. Cucamelonen minder smagsmæssigt mest af alt om agurk med et strejf af citrus. 

Cucamelonen stammer oprindeligt fra Mexico, men trods den eksotiske oprindelse er den ganske nem at dyrke herhjemme. Især i drivhuset kan planten virkelig folde sig ud. 

Frugten bliver, med fare for at blive forvekslet med en sylteagurk, ofte omtalt som en mexikansk drueagurk eller bare drueagurk. Et andet kælenavn, som af og til bliver brugt om frugten, er Sandiita, der på spansk meget passende betyder "lille vandmelon". 

Cucamelon på 5 forskellige måder

Cucameloner kan bruges både friske, tilberedte og til syltning. Deres forfriskende citrussmag gør dem utrolig lækre, som små frugter plukket direkte fra vinen. 

Derudover er de friske frugter oplagt at bruge i sommerens dejlige salater. Cucamelonens størrelse gør, at de både kan bruges hele eller skæres i halve, præcis som du ville gøre med cherrytomater. 

Mikser du cucamelonerne med en smule olivenolie sammen med strimler af peberfrugter, har du endnu en skøn salat til maden. 

Læs også:

Dyrk din egne wokurter

Mange af de lidt usædvanlige wokurter, der sælges fra asiatiske butikker, kan faktisk godt dyrkes i urtehaven, og så er det nu, at der...

Cucameloner fungerer også utrolig godt til syltning. De små søde pickles kan sågar blive endnu bedre, hvis du tilføjer et twist af dild og mynte i syltningsprocessen. 

Er du typen, der godt kan lide en martini om aftenen, kan cucamelonen også bruges i denne sammenhæng, som en erstarning for oliven. 

24. august 2016
Mere om Køkkenhaven

Nu kan du dyrke søde kartofler i drivhuset eller haven

Køkkenhaven Søde kartofler - eller batater som de også hedder - er fulde af gode næringsstoffer og kan tilberedes på mange måder. Nu kan du selv dyrke de sunde knolde, som trods navnet ikke er i familie med kartoflen, men er en slyngplante. Det foregår bedst i drivhus eller et varmt sted på terrassen.

Forårsråd: Start køkkenhaven i vindueskarmen

Køkkenhaven Din vindueskarm er en grøn ven, når det handler om grøntsager. Her kan du nemlig starte årets køkkenhave. Læs med og se hvordan.

10 grøntsager der kan gro i skygge

Køkkenhaven Vi giver dig her 10 bud på grøntsager, som du kan gro i haver med skygge eller delvis skygge.

Porreblomster på menuen

Køkkenhaven En del af grøntsagerne i køkkenhaven giver mere blomster- end høstglæde hos Lotte Bjarke i år.

Så nemt laver du din egen, indendørs køkkenhave

Køkkenhaven Kål og porrer direkte i skraldespanden? Aldrig mere. Ved at plante den sidste lille rod, kan du nemt og hurtigt få din egen, indendørs...

4 urter med lang holdbarhed

Køkkenhaven Med fire friske urter i haven kan du krydre ethvert måltid på bedste vis. Og så kan urterne overvintre.

Den spiselige have kan dyrkes hele sommeren

Køkkenhaven Krydderurter og grøntsager kan sagtens sås og plantes ud i højsommeren. Læs om de skønneste spiselige sorter her.

Så let er det at dyrke hindbær

Køkkenhaven Der er INGEN grund til IKKE at dyrke hindbær. Frugten smager guddommeligt, planten er let at dyrke, og kun meget få skadedyr bryder sig om...

Fra drivhus til dybfryser

Køkkenhaven Lotte Bjarke forbereder drivhusets tomater, chilier og agurker til efterårets simreretter. Det hele bliver frossent ned i små portioner,...

Smukke ærteblomster i køkkenhavn

Køkkenhaven Lotte Bjarke holder meget af at have ærter i køkkenhaven, da disse både er dejlige at se på, men også smager godt.

Høst hindbær fra juli til oktober

Køkkenhaven Hindbær fra haven er den ultimative luksus. Hvis du planter flere sorter, kan du plukke hindbær hele sommeren og langt ud på efteråret....

VIP behandling til porrerne

Køkkenhaven Lotte Bjarkes køkkenhave er ved at være lækker og frodig. Porrer, hvidløg, skalotteløg, rødløg og kepaløg er bare nogle af de planter, der...

Vi byggede en reol i haven

Køkkenhaven Ann-Sofie fortæller videre om sit livs første køkkenhave på Amager. Og der er også blevet plads til en havereol. Følg med i bloggen her. 

Mit livs første køkkenhave

Køkkenhaven Ann-Sofie Ostenfeld fortæller i denne uge om sin debut som haveejer. Hun skal dyrke sit livs første køkkenhave.

Nu kan du også få græsk karse

Køkkenhaven Overrask familie og gæster med en helt ny krydderurt. Vi kender alle karse, der gror på et stykke vat i vindueskarmen, men nu fås den også...