Køb et redskabsskur - det betaler sig ikke at lade være

Haven

Vi med have har brug for et redskabsskur. Har du ikke mod på at bygge det selv - så fortvivl ej. Redskabsskure kan fås billigt og som samlesæt, og du behøver ikke spørge kommunen. 

Foto: Gry Thunes, Colourbox

Priser på redskabsskure

For et par tusinde kroner kan du få et redskabsskur i rustfrit metal. Udhusene i trykimprægneret træ er luksusudgaven. Her kommer du meget langt for små 10.000 kroner.

Inden for træskure er det først og fremmest antallet af kvadratmeter, der er udslagsgivende for prisen. Priserne kan godt snige sig op over kr. 50.000, men så er der også tale om et decideret havehus, som vil fremstå som perlen i enhver kolonihaveforening. Isoleringssæt kan købes til modellerne i den øverste prisskala. Nu er det kun helårstilladelsen, der mangler, så har du næsten fået et spritnyt hjem. 

Hold skuret frostfrit

Udhuse er mange ting 

Markedet bugner med redskabsskure og udhuse af enhver type. 

 • Redskabsskur i trykimprægneret træ
 • Redskabsskur i rustfrit metal
 • Plastikskure 
 • Opbevaringstelte
 • Udhuse med fladt eller skrånende tag. 

Redskabsskur som samlesæt

Bygningerne kan leveres som samlesæt, så det kribler i fingrene i enhver IKEA-nørd. De små metalskure kan smækkes op på en time. Træskure kræver lidt mere tid.

Redskabsskurene i trykimprægneret træ leveres som regel også som samlesæt. Man behøver dog ikke være autoriseret tømrer for at få tag over sin redskabspark. Der følger som regel brugsvejledning for dummies med.

Læs også:

Træbeskyttelse - sprøjtemaling eller pensel?

Vil du spare tid? Så er sprøjtemaling til træbeskyttelsen en god idé. Metoden egner sig til træbeskyttelse på terrassen, hegn, udhæng,...

Hvis du synes, du er udstyret med 10 tommelfingre, så tilbyder de fleste leverandører af redskabsskure at gøre arbejdet for dig med erfarne og certificerede montører.

Tag og fundament 

Hvis du selv foretager montagen af et redskabsrum, så er tagdækning med tagpap ofte en del af arbejdet. Vær opmærksom på, at hos mange firmaer skal tagpappen tilkøbes. Så sørg for, at få det rette antal kvadratmeter tagpap med hjem.

Mindre redskabsrum kan forankres med pæle i jorden. Det er dog vigtigt at grave til en vis dybe, hvis du vil undgå at udhuset flyver væk i en brandstorm.

Forberedelse af grunden under udhuset er også en faktor, du skal indregne. Her skal planes og gruses. Til større bygninger er støbning af fundament eller nedlægning af fundamentblokke en fordel. 

Reglerne om byggetilladelse

Den allervigtigste årsag til, at anskaffelsen af udhuset ligger lige til højrebenet, er, at du i de allerfleste tilfælde ikke behøver at søge om byggetilladelse. Der er kun nogle få retningslinjer, du skal kende til.

Læs også:

Ny i haven: sådan går du frem

Skal du igang med at indrette din have, er tålmodighed og overblik godt at have med sig. Du kan undgå flere – og dyre – fejltrin, hvis du...

 • Du må bygge to småhuse under 10 kvadratmeter på din grund uden byggetilladelse. 
 • Bygninger mellem 35 og 50 kvadratmeter kræver anmeldelse til kommunen. Hvis borgmesteren har andet at tage sig til end dit udhus og ikke svarer inden for 2 uger, så er tilladelsen i hus. 
 • Alle bygninger over 50 kvadratmeter kræver byggetilladelse. Hvis bygningen er en tilbygning til eksisterende byggeri, skal der også søges om tilladelse, selvom bygningen er under 50 kvadratmeter.

Byggetilladelse - hvornår skal du søge?

Andre småhuse

Småhuse og redskabskure forhandles på byggemarkeder, i de store indkøbscentre og hos specialiserede leverandører af træ- og småhuse. Kig i sortiment og få inspiration til andre typer af miniput-huse i din have. Det kunne for eksempel være:

 • Brændeskure / brændely
 • Legehuse
 • Pavilloner
 • Drivhuse

Husk forsikringen

Det koster ikke ekstra på forsikringen, når du har opført et redskabsrum, men sørg for at får skrevet småhusene ind i policen. Hvis du forsømmer det, dækker forsikringsselskabet nemlig ikke skader relateret til redskabsrummet. 

Eller byg det selv...

Hvis du har modet og talentet, så kan du til enhver tid også bygge dit nye redskabsskur selv. Tjek Idenyts artikel med gode råd til selvbyggeren af nyt redskabsrum.

Læs også:

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryder...

18. august 2015
Mere om Haven

Dyr og planter ved besked om forårets komme

Haven Har du også undret dig over, hvordan planter og dyr altid kan vide besked, når foråret er på vej? Vi har undersøgt sagen, så læs med herunder og bliv klogere. 

Sådan ser du forskel på kantareller - og sådan finder du rigtige...

Haven Der er noget ekstra lækkert ved at finde sine egne svampe og bringe dem med hjem til kokkerering. Vi har samlet en oversigt, der hjælper...

3 tegn på at foråret endelig er kommet

Haven De danske vintre kan føles lange og mørke, hvilket gør de første tegn på forårets ankomst kærkomne. Vi har derfor samlet tre af de tydeligst...

Love og regler om skellinjen mellem dig og din nabo, som du ikke...

Haven Inden du beskærer dit nabos træ, fordi den rager ind over din hæk, er det en god ide, at tage et kig på nogle af de love og regler, der findes om hegn og beplantning nær skellinjen mellem dig egen og din nabo – du vil blive overrasket.

Dine tomater taler med hinanden

Haven Forskere har opdaget, at planter sender beskeder til hinanden gennem jorden. Tomaterne taler - næsten.

En haveejers udfordringer

Haven Livet som haveejer har sine ups and down. Chefredaktør, Anna-Lise Aaen, fortæller her om fuglelort på trappen, ødelagte solbærbuske og om...

John byggede sin egen østrigske pavillion i Herning

Haven John Sørensen har ingen tømrerbaggrund OVERHOVEDET, men han satte sig for at bygge en ni-kantet østrigsk inspireret pavillon fra bunden.  

Se verdens smukkeste haver her

Haven Verdens største haveudstilling foregår i maj i London. Oplev årets største mirakler her - du falder bagover, når du ser, hvad havearkitekter...

Havefestival nærmer sig

Haven Haveselskabet holder Havefestival den 30. og 31. maj 2015. Besøg idényts haveekspert, Lotte Bjarkes, skønne have i Hundslund og få masser...

Ingen mobil i haven giver ro og nydelse

Haven Den digitale verden er guld værd. Men ifølge chefredaktør, Anna-Lise, bør andre værdier have plads i haven. Mobiltelefonen bliver derfor inden døre, når hun går i haven.

Dine smukke lupiner skal dø

Haven I hvert fald ifølge EU, som har offentliggjort en dødsliste over skadelige planter. Læs her, om dine yndlingsplanter i virkeligheden er...

Plæneklipperen skal have olie og culotten bliver bedst med øl

Haven Her er chefredaktørens tips til ugens gøremål. Hvis det gode vejr fortsætter, skal græsplænen nok have sit første klip, før det bliver...

Kom tidligt fra start med dahlia

Haven Lotte Bjarke blogger fra sin travle have. Hun er allerede i fuld gang med dahlia-knoldene. som giver os de smukkeste oplevelser senere på sæsonen. 

Gammel nordisk plante får nyt liv

Haven Kvan, eller engleurt, er en af de fine, traditionsrige planter, som du kan opleve et gensyn med i 2015. Læs om frø-nyhederne her.

Blomstrende grene fra haven

Haven Ved at tage skønne blomstrende grene ind fra haven, kan du allerede nu begynde at sprede forårsstemning i hjemmet.