Vi har testet en håndfuld postkasser op til, at den nye postlov træder i kraft.
Vi har testet en håndfuld postkasser op til, at den nye postlov træder i kraft. Foto: Kristian Krogh

Test: Fem postkasser i forskellige størrelser

Hegn og hæk

Ved udgangen af i år skal alle huse i Danmark have postkasse ud til skel med adgang fra offentlig vej eller privat fællesvej. Derfor skal en masse villaejere ud og investere i en postkasse. Vi har testet fem postkasser for de mest basale funktioner og krav, der kan stilles til en postkasse, og de har alle fem bestået testen.

Alle fem postkasser bestod testen
Testvinderen er rummelig, meget nem at tømme, har et stort indkast til glæde for postbudet og har desuden en meget simpel, men effektiv nytårssikring.

Tre krav til postkassen
Vi stillede tre krav til postkassen: Den skal være nem at tømme og låse igen, selv med favnen fuld af post. Den skal holde tæt selv i voldsom regn, og det skal være muligt for avisbudet at aflevere en søndagsavis.

Sådan testede vi

Vi prøvede postkasserne med et brev i C5-størrelse, et i A4-størrelse, et post­kort, en Politiken søndag og et stort magasin, som vores egen post siger, er svært at aflevere. Vi har ikke testet holdbarhed og montering eller bedømt design, ligesom det ikke tæller ekstra i testen, at postkassen evt. kan bruges som pakkepostkasse.

Karakterskalaen

Der gives 1-5:
1. Skuffende
2. Tilfredsstillende
3. God
4. Meget god
5. Suveræn

Testens billigste
Allux Model 7000 Foto: Allux - brevkasse
Pris: 1.049 (galvaniseret)
Karakter: 3
Forhandler: Byggemarkeder
Materiale: Galvaniseret stål (eller lakeret).
Farve: Galvaniseret og flere farver eller kombinationer
Størrelse: h 510 mm, b 320 mm, d 195 mm.
Brevindkast: b 292 mm, h 30 mm + et større rum til aviser/reklamer.
Lås: Ruko-lås
Bedømmelse: Testens mindste og billigste postkasse, der dog klart opfylder de stillede krav tilfredsstillende. Brevindkastet er en smule smalt i sammenligning med de andre, men da der er et separat rum til reklamer og aviser, er det ikke noget problem for postbudet. Postkassen er nem at åbne og tømme. Dog skal den tømmes ad to omgange, nemlig breve ved at åbne frontlågen med nøglen og så aviser/reklamer ved at åbne toplågen. Det er dog hurtigt at vænne sig til. Eneste anke er, at selvom rummet til breve er sikret med en ruko-lås, så er det ganske simpelt, selv for en voksen mand at fiske et A4-brev op af postrummet, ligesom en evt. avis heller ikke er sikret mod lange fingre.

Redaktionens testvinder
Postopak Pop55 - brevkasseFoto: Postopak
Pris:
2.295 kr
Karakter: 5
Forhandler: Postopak.dk
Materiale: Pulverlakeret aluzink. stålplade.
Farve: Mørk grå.
Størrelse:
h 470 mm, b 470 mm,
d 280 mm – 55 liter Brevindkast: b 325 mm, h 38 mm.
Lås: 6-stiftet Ruko-lås.
Bedømmelse: Der var ingen problemer for hverken post- eller avisbud ved afleveringen. Postkassen er meget rummelig, og kan sagtens rumme flere dages post, aviser og reklamer.
Når den skal tømmes, er der en stor og meget funktionel åbning, og lågen går let og kan sagtens håndteres med én hånd. Postkassen virker utrolig stabil og behagelig at benytte, og det er nemt straks at få et overblik over indholdet, og det er nemt at tage ud. Postkassen kommer desuden med en supersimpel, men meget effektiv nytårssikring, hvor en tynd låsepind i metal meget nemt sættes på plads og effektivt blokerer brevindkastet. Redaktionens testvinder.


Både til breve og pakker

Allux Model 800 - pakkeposkasse
Pris: 1.499 kr
Karakter: 3
Forhandler: Byggemarkeder.
Materiale: Galvaniseret stål.
Farve: Flere forskellige.
Størrelse: h 960 mm, b 390 mm, d 280 mm.
Brev-/pakkeindkast: h 115 mm, b 300 mm d 330.
Lås: Ruko-lås.
1107 Hører til print: Tag godt imod postenBedømmelse: Har ét indkast, der både er til aviser, breve og pakker, og det gør det nemt for budene, ikke mindst fordi det samtidig er meget rummeligt. Når postkassen skal tømmes, er lågen nem og solid at betjene, men bunden i rummet skråner udad, så det gælder om at være lidt hurtig, hvis indholdet ikke skal falde ud på jorden. Dette kan ikke mindst være et problem, hvis postkassen rummer flere dagens post, aviser og reklamer, for den er meget rummelig.Til gengæld er der tale om en pakkepostkasse, der ikke koster ret meget mere end en almindelig postkasse.

Foto: PelikanDen mindste pakkepostkasse
Pelikan – pakkepostkasse
Pris: 2.200 kr.
Karakter: 4
Forhandler:
Pelikanpost.dk
Materiale: Stål, overflade-behandlet til C4 høj.
Farve: Sort, hvid eller grå, men kan mod merpris fås i alle ralfarver.
Størrelse: h 540 mm, b 400 mm, d 270 mm – dvs. den kan rumme 40 l.
Brevindkast/pakkeindkast: h 170 mm, b 350 mm.
Lås: 6 stiftet cylinderlås.
Bedømmelse: Pelikan er testens mindste pakkepostkasse. Den er ikke meget større end en almindelig postkasse, men har pakkeindkast, der er meget fikst.
Pakkeindkastet er dog af det tungeste i testen, og brevindkastet er temmelig smalt, men det tykke magasin kan gå ind på langs, og postbudet kan vælge at bruge pakkeindkastet i stedet. Indholdet lander i samme rum. Postkassen er nem at tømme – også med én hånd. Pelikan postkassen er en fin mellemting mellem en almindelig rummelig postkasse og en stor pakkepostkasse, og så er den udviklet af et tidligere postbud.

Måske postbudenes fortrukne model Mefa Oak
Mefa Oak 480 – pakkepostkasse
Pris: 2.700 kr.
Karakter: 4
Forhandler: Byggemarkeder.
Materiale: Pulverlakeret galvaniseret stål.
Farve: Sort struktur.
Størrelse: h 978 mm, b 410 mm, d 390 mm – 115 liter.
Brevindkast: h 38 mm, b 320 mm
Pakkeindkast: h 280 mm, b 380 mm, d 210 mm.
Lås: 6-stiftet Ruko-lås eller vridlås.
Bedømmelse: Avis- eller postbud har to valgmuligheder – nemlig et rummeligt postindkast eller et meget rummeligt pakkeindkast, så denne må bestemt være budenes foretrukne model.
Tømningen er også nem og enkel, da alt lander i samme meget rummelige rum. Lågen går let, og der er masser af plads til at tage indholdet ud. På grund af rummeligheden skal du dog lige bukke dig, når indholdet skal ud. Til gengæld skal ferien være meget, meget lang, hvis postkassen skal fyldes op. Her behøver du ikke få naboen til at tømme postkassen i ferien, heller ikke selvom du skulle få en uges aviser, reklamer, post og et par mindre pakker.

27 juli 2011
Mere om Hegn og hæk

De 10 bedste klatreplanter til pergolaen og den overdækkede terrass...

Hegn og hæk Lykken er at spadsere under et tag af blomster gennem en pergola eller at sidde under klatreplanter i fuld flor på terrassen. Her er 10 fascinerende bud på slyngplanter og klatreplanter, som kan gøre den drøm til virkelighed.  

Sådan beskæres de forskellige hække

Hegn og hæk En pæn og sund hæk kræver pleje og korrekt beskæring. Derfor får du her en gennemgang af hvordan og hvornår, du skal beskære de forskellige...

Vælg den rigtige hæk til din have

Hegn og hæk En hæk vil skærme af og gøre din have hyggeligere. Men slutresultatet vil afhænge af dit valg, så husk at vælge med omhu.

Få træstolpen til at stå fast

Hegn og hæk Vi bruger stolper til postkassen, til hegnet, til udendørslamper, til gyngestativet og til carporten. Oftest bygger vi videre oven på stolperne, og det er virkelig spildt arbejde, hvis stolperne rokker eller rådner efter nogle få år.

Få en frodig have med de rette læforhold og sten

Hegn og hæk Dine blomster og planter trives optimalt, når du tager et par vækstforhold i betragtning. Der findes nemlig helt enkle regler, som det er...

Få et frodigt plankeværk med blomster og planter

Hegn og hæk Hegn og plankeværk kan gøres frodige og levende med slyngroser og klematis, der forvandler lige linjer og hårde strukturer til romantiske...

Sådan får du en pæn hæk året rundt

Hegn og hæk Vælg den rigtige hæk til din have. Skal det være en klippet eller en buskformet hæk? Og bøg, thuja eller taks? Se 5 gode bud på hækketyper og plantetips til alle typer af hække. 

Giv hækken et blødt og imødekommende udseende

Hegn og hæk En uklippet hæk rammer haven smukt ind og giver et naturligt helhedsindtryk.

De 5 mest populære hække - vælg den bedste til dig

Hegn og hæk Hækplanter kan købes som små eller som et par meter høje planter, der med det samme danner en smuk grøn hæk hele vejen rundt om haven....

Flyt rundt med hegn og hæk

Hegn og hæk Flytbare hegn og plantekasser på hjul er en god idé at have på terrassen – de kan hurtigt flyttes rundt og skærme for vind, sol og nysgerrige blikke. Og så giver de en hyggelig stemning og mulighed for at møblere dine uderum om, når du har lyst

Have med værelser

Hegn og hæk Brug hække og hegn til at lave rum i din have. Det får den til at virke større og mere indbydende.

Et flot hegn af sibirisk lærk til en god pris

Hegn og hæk Hvis man ikke kan finde et hegn, der passer til ens terrasse, må man lave det selv. Eget design og arbejde blev den rigtige løsning for...

Pilehegn skal passes

Hegn og hæk Alle slags pilehegn holder længere, hvis de vedligeholdes rigtigt - og hvis materialerne er af høj kvalitet.

Flet selv et hegn af levende pil

Hegn og hæk Sæt et levende pilehegn nu, og vand det hele sommeren. Så har du en grøn hæk med det samme. Jo tidligere du planter, jo bedre rodnet får...

Vinterstiklinger til nye buske

Hegn og hæk Se her, hvordan Lotte Bjarke fremstiller nye ribsbuske på basis af vinterstiklinger.