Hæk der dækker året rundt

Hegn og hæk

Små parceller, trafikerede veje, nysgerrige naboer og støjende hunde. Vælger du en stedsegrøn hæk, lukker du effektivt af for generende støj og nysgerrige blikke.

Hellere hæk end plankeværk

Med en stedsegrøn hæk, får du en hæk, der kræver et minimum af vedligeholdelse. Den bryder blidt vinden - i modsætning til et plankeværk, hvor vinden "hopper" over og skaber turbulens et sted i haven. En tæt stedsegrøn hæk er også effektiv som støjdæmper.

Gror langsomt

De fleste stedsegrønne hækplanter gror relativt langsomt. Det stiller krav til tålmodigheden i starten, men når hækken først er etableret, passer den næsten sig selv.

Trim hækken

Alle stedsegrønne planter kan klippes. Hvis du ønsker lige stramme linjer, kan hækken blot trimmes med hæksaksen. Hvis du ønsker at bevare den naturlige form, skal du klippe hver enkelt gren omhyggeligt. Her skal hvert klip vurderes.

Pas på størrelsen

Mange af de stedsegrønne kan kun danne nye skud fra grene, hvor der stadig er grønt tilbage. Derfor er det vigtigt, at den hele tiden holdes i en passende størrelse, så du ikke ender med en hæk, der er alt for stor og bred, og som ikke kan reddes, fordi der ikke er noget grønt at klippe i.

Gode stedsegrønne hækplanter

Taks er en af undtagelserne, der tåler meget kraftig beskæring. Taks kan nemlig skyde fra hvilende knopper og er i øvrigt en meget flot og stærk hækplante. Taks trives fint i både lys og skygge, så den er pæn næsten ligegyldigt, hvor den står.

Liguster

Liguster er en af vore foretrukne hækplanter, der tåler både sol til let skygge. Der findes et utal af varianter af liguster, så snak med din planteskole om, hvilken en du skal vælge.

Laurbærkirsebær

Laurbærkirsebær er blevet meget almindelig som hækplante. Den har store grønne, blanke blade og kan blive meget frodig. De senere år er der dukket nogle hurtigtvoksende sorter op, der kan tage over, hvor fx udgået bambus skal erstattes i en fart.

Thuja

Thuja bliver af mange betragtet som en kirkegårdsplante, men det er synd, da den, plantet som hæk er en spændende løsning. 

Billigere uden rod

Hækplanter sælges oftest som barrodede planter. Det er billigere end at købe dem med rod. Men en plante uden jord er meget udsat for udtørring, og udtørringen går hurtigt, hvis de skal ligge længe. Opbevar dem køligt og i skygge til plantehullet er klar.
01 september 2008
Mere om Hegn og hæk

De 10 bedste klatreplanter til pergolaen og den overdækkede terrass...

Hegn og hæk Lykken er at spadsere under et tag af blomster gennem en pergola eller at sidde under klatreplanter i fuld flor på terrassen. Her er 10 fascinerende bud på slyngplanter og klatreplanter, som kan gøre den drøm til virkelighed.  

Sådan beskæres de forskellige hække

Hegn og hæk En pæn og sund hæk kræver pleje og korrekt beskæring. Derfor får du her en gennemgang af hvordan og hvornår, du skal beskære de forskellige...

Vælg den rigtige hæk til din have

Hegn og hæk En hæk vil skærme af og gøre din have hyggeligere. Men slutresultatet vil afhænge af dit valg, så husk at vælge med omhu.

Få træstolpen til at stå fast

Hegn og hæk Vi bruger stolper til postkassen, til hegnet, til udendørslamper, til gyngestativet og til carporten. Oftest bygger vi videre oven på stolperne, og det er virkelig spildt arbejde, hvis stolperne rokker eller rådner efter nogle få år.

Få en frodig have med de rette læforhold og sten

Hegn og hæk Dine blomster og planter trives optimalt, når du tager et par vækstforhold i betragtning. Der findes nemlig helt enkle regler, som det er...

Få et frodigt plankeværk med blomster og planter

Hegn og hæk Hegn og plankeværk kan gøres frodige og levende med slyngroser og klematis, der forvandler lige linjer og hårde strukturer til romantiske...

Sådan får du en pæn hæk året rundt

Hegn og hæk Vælg den rigtige hæk til din have. Skal det være en klippet eller en buskformet hæk? Og bøg, thuja eller taks? Se 5 gode bud på hækketyper og plantetips til alle typer af hække. 

Giv hækken et blødt og imødekommende udseende

Hegn og hæk En uklippet hæk rammer haven smukt ind og giver et naturligt helhedsindtryk.

De 5 mest populære hække - vælg den bedste til dig

Hegn og hæk Hækplanter kan købes som små eller som et par meter høje planter, der med det samme danner en smuk grøn hæk hele vejen rundt om haven....

Flyt rundt med hegn og hæk

Hegn og hæk Flytbare hegn og plantekasser på hjul er en god idé at have på terrassen – de kan hurtigt flyttes rundt og skærme for vind, sol og nysgerrige blikke. Og så giver de en hyggelig stemning og mulighed for at møblere dine uderum om, når du har lyst

Have med værelser

Hegn og hæk Brug hække og hegn til at lave rum i din have. Det får den til at virke større og mere indbydende.

Et flot hegn af sibirisk lærk til en god pris

Hegn og hæk Hvis man ikke kan finde et hegn, der passer til ens terrasse, må man lave det selv. Eget design og arbejde blev den rigtige løsning for...

Pilehegn skal passes

Hegn og hæk Alle slags pilehegn holder længere, hvis de vedligeholdes rigtigt - og hvis materialerne er af høj kvalitet.

Flet selv et hegn af levende pil

Hegn og hæk Sæt et levende pilehegn nu, og vand det hele sommeren. Så har du en grøn hæk med det samme. Jo tidligere du planter, jo bedre rodnet får...

Vinterstiklinger til nye buske

Hegn og hæk Se her, hvordan Lotte Bjarke fremstiller nye ribsbuske på basis af vinterstiklinger.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.