Denne artikel er sponsoreret

Geniale tips til rengøring og vedligehold af udendørs arealerne

Havetips

Få uundværlige tips til, hvordan du nemmest og mest effektivt rengør og vedligeholder udendørs arealerne, så du kan byde foråret og sommeren velkommen.

Enkle tips til at få arealerne rundt omkring dit hus til at vedblive med at se nye ud.
Enkle tips til at få arealerne rundt omkring dit hus til at vedblive med at se nye ud. Foto: Colourbox

Få bugt med efterårets og vinterens begroninger

Borup Afrenser anvendes til at fjerne belægninger på udendørs overflader som tagplader, facader, gavle, sokler, læ-mure, hegn/stakit, terrasser og indkørsler m.m.) 

 
Borup Afrenser kan påføres på flere forskellige måder, blandt andet med svamp og pensel.  

Sådan anvendes Borup Afrenser

Borup Afrenser desinficerer og renser overfladen for belægninger. Afrenseren påføres med pensel, børste, vandkande med bruser eller spredebom. Den kan også bruges i højtryksspuler eller havesprøjte.

Produktet virker bedst på fugtige overflader, hvorfor man bør vande overfladen først med rent vand. Påfør Borup Afrenser og lad det virke i 2-4 dage, hvorefter overfladen børstes eller skrubbes, evt. med vand.

Borup Afrenser er langtidsvirkende og har forebyggende virkning mod nye belægninger. Må ikke bruges ved temperaturer under 5°C.

Rengjort og tørt træværk bør efterbehandles med træbeskyttelse.

En, to, træ.. – så er gløden tilbage

Borup Træ Rens bruges til grundrengøring af gråt, jordslået og "kedeligt" træværk. På den måde får dit trætte træværk som fx havemøbler, terrasser, hegn, carporte m.m. gløden igen.

Læs også: Olie eller vand: Vælg den rigtige træbeskyttelse

 
Trærens fra Borup giver nyt liv kedeligt træværk i hus og have.   

Eventuelle belægninger bør dog først "dræbes" med Borup Afrenser. Gør overfladen våd med koldt vand og påfør Borup Afrenser i rette blandingsforhold. Lad det virke et par dage, så "dør" alle belægningerne og deres rødder.

Sådan anvendes Borup Træ Rens

Påfør derefter Borup Træ Rens med en blød børste, klud eller lignende. Beskyt hænderne med gummihandsker. Lad det virke i 5-20 minutter, undgå indtørring, og vask grundigt efter med en stiv børste og rent vand. Hvis træet har "rejst sig", gives det en let slibning med fx sandpapir. Ved eventuel indendørs brug afvaskes med svamp.

Gi' træmøblerne glød og glans

Borup Olie til Hårdt Træ vedligeholder, plejer og beskytter alle typer hårdt træ som fx teak, palisander, mahogni, nød, nyatoh m.m.

 
Olien til hårdt træ kan med stor effekt anvendes til blandt andet havemøbler i massivt træ.  

Sådan anvendes Borup Olie til Hårdt Træ

Påfør træet rigeligt olie med pensel eller klud. Slib eventuelt olien grundigt ind i overfladen med vandslibepapir korn 400. Det giver olien en bedre indtrængning samt en ekstra glat og afvisende overflade. Træet skal stå "vådt" i olie i ca. 20 minutter, hvorefter den overskydende olie aftørres omhyggeligt, og der poleres grundigt efter med rene, tørre bomuldsklude.

Borup Olie til Hårdt Træ er baseret på naturlige vegetabilske olier og ægte bivoks og indeholder godkendt middel mod skimmel og råd.

Læs også: Gem dine æggeskaller og slip for kløen fra myggestik

Vigtigt – Rens træet grundigt for snavs og pletter før behandling, så får du et glat, flot og lækkert resultat – dit træværk bliver som nyt. OBS: Træet skal være gennemtørt inden oliebehandling.

25 april 2017
0

10 grunde til at plukke mælkebøtter

Det kan godt være, at det i virkeligheden er ukrudt og skal fjernes, men der er faktisk masser af gode grunde til, at mælkebøtterne skal...

0

6 smarte måder at bruge babypudder i haven

Babypudder kan lette arbejdet i haven. Her er 6 fikse måder at bruge babypudder udendørs. Det er alt fra at skræmme skadedyr væk og til at...

0

Sådan fjerner du en træstub i haven

Find den metode, der passer dig bedst, når du skal fjerne træstubben, efter træet er blevet fældet: Grav den væk, fræs den i stykker, brænd...

0

7 smarte tricks til forspiring indendørs

Hjælp dine planter på vej med en god start. Få alle de smarte tricks til, hvad du kan gøre, for at dine planter vokser bedre og hurtigere.

0

Løg til forårets blomster skal lægges i efteråret

Allerede i efteråret kan du begynde at drømme om forårets spirende blomster, for det er nemlig i efteråret, at løgene skal lægges i jorden.

0

Sådan beskærer du syrener

Hvis du er så heldig at have syrener i haven, så ved du sikkert allerede, at det er en rigtig god idé at sørge for at beskære dem en gang i...

0

Her er den danske plante, der kan dræbe dig på et kvarter

Gifttyden er danmarks farligste plante. Hele planten er giftig, og den kan forveksles med kørvel. Læs mere om plantens udseende og voksested...

1

Lav trappestigen om til en flot blomsteropsats

En gammel trappestige kan nemt laves om til en charmerende opsats til dine blomster og planter, som kan pryde terrassen, udestuen eller en...

0

Aflever dine æbler og få most med hjem

Har du haven fyldt af æbler og lyst til at æblemost? Så kan du sælge æblerne til et mosteri og få lækker æblemost med hjem.

0

Sådan hænger du lyskæderne op i haven

Der er intet som lyskæder til at skabe julestemning i haven, men det kan være et stort stykke arbejde at hænge dem op. Her er en guide, der...

0

Byg en gård eller en have i mini-udgave.

Med en smule fantasi kan du bygge en mini-bondegård for næsten ingen penge.

0

3 ting du kan putte direkte i jorden som gødning

Der findes tre helt almindelige fødevarer, som med en lille forarbejdning kan komme direkte i køkkenhaven. Så her er løsningen, hvis du...

0

Beskæring af træer efter voldsom storm

Nogle af havens træer har været udsatte og udfordrede af de sidste par års voldsomme efterårsstorme. Se her, hvordan Lotte Bjarke håndterer...

0

Sådan laver du det perfekte højbed

Må man eller må man ikke benytte tykimprægneret træ?

4

Støb et fuglebad til haven

Giv havens fugle deres eget fuglebad. Du kan selv støbe badet til dem, og projektet her tager ikke mere end et par dages tørretid. Se hvad...