Denne artikel er sponsoreret

Sådan kan du nemt og hurtigt lave en afskærmning i haven

Havetips

Afskærming i haven kan nemt laves med smukke bambushække. 

Mange husejere med store haver vælger at skabe en masse rum i haven, som giver en ekstra dimension og udnytter pladsen til det fulde. Det kan enten være ved hjælp af højbede, små hegn, træer eller hække.   

Det kan dog være svært at finde den helt rigtige hæk at bruge til afskærmning – det tager mange år, de er ofte besværlige at plante og hvilken slags hæk skal man lige vælge?

Her kan bambus varmt anbefales, da det er både smukt og så godt som vedligeholdelsesfrit. Specielt to nye sorter fra serien Wellborn Africa, er både vitale, hurtigvoksende og enormt nemme at plante, da de hos Bambusudsalg.dk kommer i 15 og 20 liters potter – lige til at bære.

Sådan gør du

Læs også:

Nordiske haver: Bliv inspireret - sådan får du plads til en masse i en lille have

I serien "Nordiske haver" besøger vi haver i hele norden. Denne gang har vi besøgt familien Molbech og deres rækkehushave i Danmark....

Venstra: Inden bambus-afskærmningen sættes op. Midten: Bambussen er lige til at plante med 15-20 L potterne. Højre: Det endelige resultat

1. Bambustype 

Inden du køber din bambus til afskærmningen, så tænk over hvilken stemning du vil skabe i haven. Skal bambussen være høj og kraftig, som typen Fargesia Maasai – en opretvoksende type, der hurtigt kan blive op til 3 meter høj?  

Eller skal den være som Fargesia Deep Forest - en frodig og mørkegrøn type, der får en overhængende vækst. 

Må hækken kun blive 2-3 meter høj, kan du stadig vælge Superjumbo, som er en af de gamle sorter. Her anbefales at du, for at hjælpe bambussen i gang, blander 20% almindelig spagnum i jorden.

2. Jord

Når du skal plante din bambus, er det vigtigt at løsne jorden, også i bunden af plantehullet. Derudover er det også vigtigt, at jorden er tilpas varm. Derfor er sommeren en god tid at plante bambus på. 

Læs også:

Byg din egen bålplads i haven på et par timer

Skab en bålplads på et par timer og få et nyt samlingssted i haven flere år frem i tiden. Her er nogle enkle tips til at gøre det nemt og...

Dog tåler de to nye sorter fra Wellborn Africa bedre vinteren end de gamle sorter, så de kan nemt plantes helt hen til sidst i oktober.

3. Vanding

Bambus skal bruge en del vand, i tiden efter de er blevet plantet. Til vanding anbefales en siveslange, som er den letteste måde, at få vandet helt ned i jorden – og kan du spare op til 50% på vandregningen.  

Derudover er det også en god idé at gøde din bambus efter samme princip som med din græsplæne, to til tre gange om året.

12 september 2016
Mere om Havetips

Sådan laver du den perfekte brændestabel

Havetips Vil du sikre dig kvalitetsbrænde, gælder det om at skabe de bedste forudsætninger for, at brændet kan tørre. Få de gode råd her.

Sådan gør du vinterhaven hyggelig

Havetips Haven virker typisk lidt trist i vinterhalvåret. Men med disse simple tips kan du gøre haven indbydende og hyggelig.

Sådan hænger du lyskæderne op i haven

Havetips Der er intet som lyskæder til at skabe julestemning i haven, men det kan være et stort stykke arbejde at hænge dem op. Her er en guide, der...

Sådan laver du det perfekte højbed

Havetips Må man eller må man ikke benytte tykimprægneret træ?

Sådan sikrer du din have mod skybrud - på en dekorativ måde

Havetips I Gladsaxe arbejder kommune og boligejere sammen om skybrudssikring. Vi har besøgt deres 5 demonstrationshaver, hvor haveejere kan opleve...

Beskæring af træer efter voldsom storm

Havetips Nogle af havens træer har været udsatte og udfordrede af de sidste par års voldsomme efterårsstorme. Se her, hvordan Lotte Bjarke håndterer...

Løg til forårets blomster skal lægges i efteråret

Havetips Allerede i efteråret kan du begynde at drømme om forårets spirende blomster, for det er nemlig i efteråret, at løgene skal lægges i jorden. 

Ny i haven: sådan går du frem

Havetips Skal du igang med at indrette din have, er tålmodighed og overblik godt at have med sig. Du kan undgå flere – og dyre – fejltrin, hvis du...

Frøsamling til gratis planter

Havetips Frøsamling sikrer, at der kan blive et vildt blomsterflor til næste år - uden at det koster en krone.

Sådan planter og holder du sunde roser i haven

Havetips Det er nemt at få flotte roser med disse gode råd.

Natron: dit vidundermiddel til haven

Havetips Vink farvel til kålorme og kompostlugt, og hils spirende blomster og frodig jord velkommen. Natron er din nye havehjælper nummer ét.

5 fantastiske måder at bruge eddike i haven

Havetips Du har sikkert allerede fundet ud af, hvor fantastisk et middel eddike kan være i køkkenet. Men kender du også til de mange geniale måder,...

10 Ikea-hacks til haven

Havetips Tryl dit Ikea-møbel om til noget helt unikt og pift samtidig din have op. Her er 10 herlige, inspirerende Ikea-hacks, du selv kan lave.

Det er en helt exceptionel oplevelse at gå en tur i Gardens of the Bay, der ligger midt i Singapore centrum.
Denne artikel er sponsoreret

7 smukke haver i Singapore du kan lade dig inspirere af

Havetips Lad dig inspirere til et anderledes hjørne i din egen have af disse 7 vanvittigt imponerende singaporianske haver.

Aflever dine æbler og få most med hjem

Havetips Har du haven fyldt af æbler og lyst til at æblemost? Så kan du sælge æblerne til et mosteri og få lækker æblemost med hjem.