Sådan forbereder du din have på sommeren i det nye år

Havetips

Med årsskiftet begynder sollyset langsomt at vende tilbage, og din have begynder stille og roligt at spire på ny. Det er nu tid til at forberede din have på sommeren i det nye år, derfor har vi samlet 5 gode råd til, hvordan du får en have i topform. 

Du kan blandt andet beskære æbletræet i starten af det nye år. FOKUS ARTIKEL
Du kan blandt andet beskære æbletræet i starten af det nye år. Foto: iStock

1. Beskæring af frugttræer

Fik du ikke gjort det i løbet ad efteråret, kan du beskære dine æble- og pæretræer nu. I modsætning til kirsebær- og blommetræer, der først skal beskæres i september eller oktober, kan æble- og pæretræer faktisk beskæres hele året rundt.

Få gode råd til, hvordan du beskærer dit æbletræ til den bedste høst her.

2. Plant ud i dit opvarmede drivhus

Sidst i januar og først i februar kan du allerede begynde at så spirende blomsterfrø, hvis du har et opvarmet drivhus eller en havestue. Her er det vigtigt, at sørge for at dine potter er placeret frostfrit og lyst, så de spirende frø kan vokse og ikke tager skade.

3. Gennemgå dine overvintrende planter

Overvintrende planter kan, som de fleste andre planter, risikerer at blive angrebet af svampesygdomme. Tjek derfor dine stueplanter igennem, og fjern syge blade og grene.

Derudover kan det være en god ide at potte dine planter om, inden det øgede sollys for alvor sætter væksten i gang. På denne måde sørger du for, at dine planter er i topform til at komme ud i haven, når vejret bliver varmere.  

4. Afklipning af podekviste

Det er nu, at podekvistene skal klippes, hvis du planlægger at pode dine træer i foråret. Når kvistene er klippet af skal de holdes nedkølet, indtil de skal bruges. Dette kan du blandt andet gøre ved at pakke dem ind og grave dem ned i den kolde jord, eller du kan opbevare dem i køleskabet.

Læs også:

Foderbrættet kan tage livet af havens fugle

Tanken bag foderbrætter er at hjælpe fugle igennem kolde tider. Ja, og så også at give os mennesker noget fugleliv at se på. Desværre kan...

5. Undgå ødelagte planter i haven

Når store mængder sne falder på dine planter, kan de blive ødelagt. Fjern derfor sneen fra dine planter eller din hæk ved blidt at ryste grenene.  

14. december 2017
Mere om Havetips

Sådan laver du den perfekte brændestabel

Havetips Vil du sikre dig kvalitetsbrænde, gælder det om at skabe de bedste forudsætninger for, at brændet kan tørre. Få de gode råd her.

Sådan gør du vinterhaven hyggelig

Havetips Haven virker typisk lidt trist i vinterhalvåret. Men med disse simple tips kan du gøre haven indbydende og hyggelig.

Sådan hænger du lyskæderne op i haven

Havetips Der er intet som lyskæder til at skabe julestemning i haven, men det kan være et stort stykke arbejde at hænge dem op. Her er en guide, der...

Sådan laver du det perfekte højbed

Havetips Må man eller må man ikke benytte tykimprægneret træ?

Sådan sikrer du din have mod skybrud - på en dekorativ måde

Havetips I Gladsaxe arbejder kommune og boligejere sammen om skybrudssikring. Vi har besøgt deres 5 demonstrationshaver, hvor haveejere kan opleve...

Beskæring af træer efter voldsom storm

Havetips Nogle af havens træer har været udsatte og udfordrede af de sidste par års voldsomme efterårsstorme. Se her, hvordan Lotte Bjarke håndterer...

Løg til forårets blomster skal lægges i efteråret

Havetips Allerede i efteråret kan du begynde at drømme om forårets spirende blomster, for det er nemlig i efteråret, at løgene skal lægges i jorden. 

Ny i haven: sådan går du frem

Havetips Skal du igang med at indrette din have, er tålmodighed og overblik godt at have med sig. Du kan undgå flere – og dyre – fejltrin, hvis du...

Frøsamling til gratis planter

Havetips Frøsamling sikrer, at der kan blive et vildt blomsterflor til næste år - uden at det koster en krone.

Sådan planter og holder du sunde roser i haven

Havetips Det er nemt at få flotte roser med disse gode råd.

Natron: dit vidundermiddel til haven

Havetips Vink farvel til kålorme og kompostlugt, og hils spirende blomster og frodig jord velkommen. Natron er din nye havehjælper nummer ét.

5 fantastiske måder at bruge eddike i haven

Havetips Du har sikkert allerede fundet ud af, hvor fantastisk et middel eddike kan være i køkkenet. Men kender du også til de mange geniale måder,...

10 Ikea-hacks til haven

Havetips Tryl dit Ikea-møbel om til noget helt unikt og pift samtidig din have op. Her er 10 herlige, inspirerende Ikea-hacks, du selv kan lave.

Det er en helt exceptionel oplevelse at gå en tur i Gardens of the Bay, der ligger midt i Singapore centrum.
Denne artikel er sponsoreret

7 smukke haver i Singapore du kan lade dig inspirere af

Havetips Lad dig inspirere til et anderledes hjørne i din egen have af disse 7 vanvittigt imponerende singaporianske haver.

Aflever dine æbler og få most med hjem

Havetips Har du haven fyldt af æbler og lyst til at æblemost? Så kan du sælge æblerne til et mosteri og få lækker æblemost med hjem.