Denne artikel er sponsoreret

Sådan fjerner du mest effektivt ukrudt

Havetips

Der er et simpelt alternativ til at fjerne ukrudt, hvis du ikke skal få ondt i knæ og ryg af at pille ukrudt op mellem en endeløs række af fliser. Med et færdigblandet ukrudtsmiddel skal du bare spraye det på de ukrudtsramte områder – og allerede efter 48 timer kan du se resultater.

Foto: iStock

Færdigblandede ukrudtsmidler er vejen til en pæn terrasse

Nu kan du korte et af havens største sisyfos arbejder ned til at tage langt mindre tid og være markant lettere. Ukrudtsfjerning er de fleste haveejere en af de hårdeste og kedeligste opgaver. Hvis du gør det med håndkraft skal du ned på knæ og hive ukrudtet op med rode eller brænde det af, men det er heller ikke det mest miljøvenlige.

Du skal til gengæld ikke være nervøs for at bruge færdigblandede ukrudtsmidler som Roundup. Det er nemlig godkendt af Miljøstyrelsen, i modsætning til hjemmebryggede blandinger af for eksempel varmt vand med eddike eller salt. Da Miljøstyrelsen ikke har undersøgt om disse blandinger giver skader på mennesker, planter eller dyr, må du ikke bruge dem til ukrudtet i din have – derudover er de langt mindre effektive, end hvis du bruger produkter fra for eksempel Roundup.        

Resultater efter 48 timer

Udover lovligheden er der mange andre fordele ved at bruge kemiske ukrudtsfjernere. Især når du bruger et af de færdigblandede ukrudtsmidler fra Roundups sortiment, for her skal du ikke selv bøvle med den rigtige dosering. Oven i købet er det færdigblandede ukrudtsmiddel så effektivt, at du kan se en synlig effekt efter 48 timer.

Fra en enkelt mælkebøtte i asfalten til en hel indkørsel uden ukrudt

Sortimentet af færdigblandede ukrudtsfjernere hos Roundup kan imødegå mange forskellige behov. Her kan du få alt fra en 1-liters spray, der er perfekt til punktbehandling, op til en 5-liters dunk med pumpefunktion, som er god til hurtig behandling af store arealer som stier, terrasser og indkørsel. 
Faktisk har Roundup tre forskellige slags ukrudtsfjernere med færdiglavede blandinger, som fås i forskellige størrelser alt efter dit behov. 

Læs også:

Dette må du aldrig gøre med dine køkkenknive

Dine køkkenknive er mere skrøbelige, end du lige går og tror. Almindelig hverdagsting kan hurtigt ødelægge og gøre dine køkkenknive sløve.

Trigger Spray – med 1 liter ukrudtsmiddel

 • Punktbehandling til bekæmpelse af ukrudt – 1 liter er nok til at bekæmpe op til 1.000 ukrudtsplanter.
 • Genial sprayflaske med ekstra lang dyse for at slippe for at få produkt på fingrene, selvfølgelig designet til at spraye nedad.

Spray Pump'n Go  – med 2,5 og 5 liter ukrudtsmiddel

 • Praktisk færdigblandet dunk med tryksprøjte.
 • Regulerbar dyse for enkeltstående eller tætstående ukrudt.
 • Forlængerhåndtag sikrer nem og behagelig sprøjtning.

Spray Pull’n – med 3 og 5 liter ukrudtsmiddel

 • Ideal til brug på store arealer.
 • Vælg imellem dysens indstillinger til tætstående eller enkeltstående ukrudt.

Alle færdigblandede Roundup ukrudtsmidler kan påføres med både en præcis stråle eller en bred stråle.1 liter Roundup Spray har desuden skumeffekt der betyder, at du bedre kan se, hvor du har behandlet. Husk også, at du kan købe færdigblandede SprayReady/Refill dunke, så du kan nemt kan genanvende din 2,5 eller 5 liter Roundup dunk. Alternativt kan SprayReady/Refill anvendes i din egen fortrukne ukrudtssprøjte.

 

10 fornuftige råd mod ukrudtsbekæmpelse

Før behandlingen

 • Hav god tid, og brug omhu ved sprøjtningen.
 • Sprøjt i tørt og stille vejr, da regn inden for de første timer kan forringe effekten.
 • Brug gerne lange bukser/ærmer, handsker og gummistøvler.
 • Vær specielt opmærksom, når du behandler arealer med fald til afløb; her er det meget vigtigt kun at ramme ukrudtet og ikke jorden/belægningen.

Selve behandlingen

 • Ukrudtet skal være i god vækst.
 • Undgå at ramme planter, som ønskes bevaret.
 • Undgå at væsken løber af bladene.

Efter behandlingen

 • Fuld transport af midlet helt ud i rodspidserne tager op til 10 dage. For at undgå genvækst fra roden, kan ukrudtet først fjernes efter 10 dage.
 • Hold børn og husdyr væk, når du lige har sprøjtet.
 • Vask altid hænder, når du har brugt et ukrudtsmiddel.

Læs også:

Skarpe knive på et øjeblik

Det behøver ikke, at være beværligt at slibe køkkenknivene.

22 marts 2016
Mere om Havetips

10 grunde til at plukke mælkebøtter

Havetips Det kan godt være, at det i virkeligheden er ukrudt og skal fjernes, men der er faktisk masser af gode grunde til, at mælkebøtterne skal plukkes. De kan nemlig bruges til en lang række forskellige ting som eksempelvis smoothies og badeolie.

6 smarte måder at bruge babypudder i haven

Havetips Babypudder kan lette arbejdet i haven. Her er 6 fikse måder at bruge babypudder udendørs. Det er alt fra at skræmme skadedyr væk og til at...

Sådan fjerner du en træstub i haven

Havetips Find den metode, der passer dig bedst, når du skal fjerne træstubben, efter træet er blevet fældet: Grav den væk, fræs den i stykker, brænd...

7 smarte tricks til forspiring indendørs

Havetips Hjælp dine planter på vej med en god start. Få alle de smarte tricks til, hvad du kan gøre, for at dine planter vokser bedre og hurtigere.

Løg til forårets blomster skal lægges i efteråret

Havetips Allerede i efteråret kan du begynde at drømme om forårets spirende blomster, for det er nemlig i efteråret, at løgene skal lægges i jorden.

Sådan beskærer du syrener

Havetips Hvis du er så heldig at have syrener i haven, så ved du sikkert allerede, at det er en rigtig god idé at sørge for at beskære dem en gang i...

Her er den danske plante, der kan dræbe dig på et kvarter

Havetips Gifttyden er danmarks farligste plante. Hele planten er giftig, og den kan forveksles med kørvel. Læs mere om plantens udseende og voksested og se billede og video af, hvad det er for en plante, du skal undgå.

Lav trappestigen om til en flot blomsteropsats

Havetips En gammel trappestige kan nemt laves om til en charmerende opsats til dine blomster og planter, som kan pryde terrassen, udestuen eller en...

Aflever dine æbler og få most med hjem

Havetips Har du haven fyldt af æbler og lyst til at æblemost? Så kan du sælge æblerne til et mosteri og få lækker æblemost med hjem.

Sådan hænger du lyskæderne op i haven

Havetips Der er intet som lyskæder til at skabe julestemning i haven, men det kan være et stort stykke arbejde at hænge dem op. Her er en guide, der forhåbentligt kan gøre det lidt mere ligetil. 

Byg en gård eller en have i mini-udgave.

Havetips Med en smule fantasi kan du bygge en mini-bondegård for næsten ingen penge.

Beskæring af træer efter voldsom storm

Havetips Nogle af havens træer har været udsatte og udfordrede af de sidste par års voldsomme efterårsstorme. Se her, hvordan Lotte Bjarke håndterer...

Sådan laver du det perfekte højbed

Havetips Må man eller må man ikke benytte tykimprægneret træ?

Støb et fuglebad til haven

Havetips Giv havens fugle deres eget fuglebad. Du kan selv støbe badet til dem, og projektet her tager ikke mere end et par dages tørretid. Se hvad...

Haven i foråret: Skal - skal ikke

Havetips Med ideer til, hvad du gerne må kaste dig over i din have, og 5 råd om hvad du endelig IKKE skal gøre derude, håber vi at gøre din start i...