Denne artikel er sponsoreret

Sådan fjerner du mest effektivt ukrudt

Havetips

Der er et simpelt alternativ til at fjerne ukrudt, hvis du ikke skal få ondt i knæ og ryg af at pille ukrudt op mellem en endeløs række af fliser. Med et færdigblandet ukrudtsmiddel skal du bare spraye det på de ukrudtsramte områder – og allerede efter 48 timer kan du se resultater.

Foto: iStock

Færdigblandede ukrudtsmidler er vejen til en pæn terrasse

Nu kan du korte et af havens største sisyfos arbejder ned til at tage langt mindre tid og være markant lettere. Ukrudtsfjerning er de fleste haveejere en af de hårdeste og kedeligste opgaver. Hvis du gør det med håndkraft skal du ned på knæ og hive ukrudtet op med rode eller brænde det af, men det er heller ikke det mest miljøvenlige.

Du skal til gengæld ikke være nervøs for at bruge færdigblandede ukrudtsmidler som Roundup. Det er nemlig godkendt af Miljøstyrelsen, i modsætning til hjemmebryggede blandinger af for eksempel varmt vand med eddike eller salt. Da Miljøstyrelsen ikke har undersøgt om disse blandinger giver skader på mennesker, planter eller dyr, må du ikke bruge dem til ukrudtet i din have – derudover er de langt mindre effektive, end hvis du bruger produkter fra for eksempel Roundup.        

Resultater efter 48 timer

Udover lovligheden er der mange andre fordele ved at bruge kemiske ukrudtsfjernere. Især når du bruger et af de færdigblandede ukrudtsmidler fra Roundups sortiment, for her skal du ikke selv bøvle med den rigtige dosering. Oven i købet er det færdigblandede ukrudtsmiddel så effektivt, at du kan se en synlig effekt efter 48 timer.

Fra en enkelt mælkebøtte i asfalten til en hel indkørsel uden ukrudt

Sortimentet af færdigblandede ukrudtsfjernere hos Roundup kan imødegå mange forskellige behov. Her kan du få alt fra en 1-liters spray, der er perfekt til punktbehandling, op til en 5-liters dunk med pumpefunktion, som er god til hurtig behandling af store arealer som stier, terrasser og indkørsel. 
Faktisk har Roundup tre forskellige slags ukrudtsfjernere med færdiglavede blandinger, som fås i forskellige størrelser alt efter dit behov. 

Læs også:

Småplanter flytter i papirpotter

Lotte Bjarke har sat en masse sommerblomster til forspiring i vindueskarmen, og der er nu ved at være trængsel. Få her de bedste tips til...

Trigger Spray – med 1 liter ukrudtsmiddel

 • Punktbehandling til bekæmpelse af ukrudt – 1 liter er nok til at bekæmpe op til 1.000 ukrudtsplanter.
 • Genial sprayflaske med ekstra lang dyse for at slippe for at få produkt på fingrene, selvfølgelig designet til at spraye nedad.

Spray Pump'n Go  – med 2,5 og 5 liter ukrudtsmiddel

 • Praktisk færdigblandet dunk med tryksprøjte.
 • Regulerbar dyse for enkeltstående eller tætstående ukrudt.
 • Forlængerhåndtag sikrer nem og behagelig sprøjtning.

Spray Pull’n – med 3 og 5 liter ukrudtsmiddel

 • Ideal til brug på store arealer.
 • Vælg imellem dysens indstillinger til tætstående eller enkeltstående ukrudt.

Alle færdigblandede Roundup ukrudtsmidler kan påføres med både en præcis stråle eller en bred stråle.1 liter Roundup Spray har desuden skumeffekt der betyder, at du bedre kan se, hvor du har behandlet. Husk også, at du kan købe færdigblandede SprayReady/Refill dunke, så du kan nemt kan genanvende din 2,5 eller 5 liter Roundup dunk. Alternativt kan SprayReady/Refill anvendes i din egen fortrukne ukrudtssprøjte.

 

10 fornuftige råd mod ukrudtsbekæmpelse

Før behandlingen

 • Hav god tid, og brug omhu ved sprøjtningen.
 • Sprøjt i tørt og stille vejr, da regn inden for de første timer kan forringe effekten.
 • Brug gerne lange bukser/ærmer, handsker og gummistøvler.
 • Vær specielt opmærksom, når du behandler arealer med fald til afløb; her er det meget vigtigt kun at ramme ukrudtet og ikke jorden/belægningen.

Selve behandlingen

 • Ukrudtet skal være i god vækst.
 • Undgå at ramme planter, som ønskes bevaret.
 • Undgå at væsken løber af bladene.

Efter behandlingen

 • Fuld transport af midlet helt ud i rodspidserne tager op til 10 dage. For at undgå genvækst fra roden, kan ukrudtet først fjernes efter 10 dage.
 • Hold børn og husdyr væk, når du lige har sprøjtet.
 • Vask altid hænder, når du har brugt et ukrudtsmiddel.

22. marts 2016
Mere om Havetips

Sådan forbereder du din have på sommeren i det nye år

Havetips Med årsskiftet begynder sollyset langsomt at vende tilbage, og din have begynder stille og roligt at spire på ny. Det er nu tid til at forberede din have på sommeren i det nye år, derfor har vi samlet 5 gode råd til, hvordan du får en have i topform. 

Sådan laver du den perfekte brændestabel

Havetips Vil du sikre dig kvalitetsbrænde, gælder det om at skabe de bedste forudsætninger for, at brændet kan tørre. Få de gode råd her.

Sådan gør du vinterhaven hyggelig

Havetips Haven virker typisk lidt trist i vinterhalvåret. Men med disse simple tips kan du gøre haven indbydende og hyggelig.

Sådan hænger du lyskæderne op i haven

Havetips Der er intet som lyskæder til at skabe julestemning i haven, men det kan være et stort stykke arbejde at hænge dem op. Her er en guide, der forhåbentligt kan gøre det lidt mere ligetil. 

Sådan laver du det perfekte højbed

Havetips Må man eller må man ikke benytte tykimprægneret træ?

Sådan sikrer du din have mod skybrud - på en dekorativ måde

Havetips I Gladsaxe arbejder kommune og boligejere sammen om skybrudssikring. Vi har besøgt deres 5 demonstrationshaver, hvor haveejere kan opleve...

Beskæring af træer efter voldsom storm

Havetips Nogle af havens træer har været udsatte og udfordrede af de sidste par års voldsomme efterårsstorme. Se her, hvordan Lotte Bjarke håndterer stormsikringen af den smukke sydbøg.

Løg til forårets blomster skal lægges i efteråret

Havetips Allerede i efteråret kan du begynde at drømme om forårets spirende blomster, for det er nemlig i efteråret, at løgene skal lægges i jorden.

Ny i haven: sådan går du frem

Havetips Skal du igang med at indrette din have, er tålmodighed og overblik godt at have med sig. Du kan undgå flere – og dyre – fejltrin, hvis du...

Frøsamling til gratis planter

Havetips Frøsamling sikrer, at der kan blive et vildt blomsterflor til næste år - uden at det koster en krone. 

Sådan planter og holder du sunde roser i haven

Havetips Det er nemt at få flotte roser med disse gode råd.

5 fantastiske måder at bruge eddike i haven

Havetips Du har sikkert allerede fundet ud af, hvor fantastisk et middel eddike kan være i køkkenet. Men kender du også til de mange geniale måder,...

10 Ikea-hacks til haven

Havetips Tryl dit Ikea-møbel om til noget helt unikt og pift samtidig din have op. Her er 10 herlige, inspirerende Ikea-hacks, du selv kan lave.

Det er en helt exceptionel oplevelse at gå en tur i Gardens of the Bay, der ligger midt i Singapore centrum.
Denne artikel er sponsoreret

7 smukke haver i Singapore du kan lade dig inspirere af

Havetips Lad dig inspirere til et anderledes hjørne i din egen have af disse 7 vanvittigt imponerende singaporianske haver.

Aflever dine æbler og få most med hjem

Havetips Har du haven fyldt af æbler og lyst til at æblemost? Så kan du sælge æblerne til et mosteri og få lækker æblemost med hjem.