Denne artikel er sponsoreret

Plæneskolen: 3 tips til en grøn og tæt græsplæne

Havetips

En smaragdgrøn, tæt græsplæne uden ukrudt er nok lidt af en drøm for mange af os. Et sted, hvor du kan strække dig i græsset og se op på himlen, samle venner til fester eller lege med børnene. Se her, hvordan du kan opnå dette.

En græsplæne har brug for næringsstoffer og vand, som alle andre levende ting. For at få det dejlige grønne tæppe i din have må du ikke lade græsset ”sulte”: Gødning betyder ALT, når plejer en græsplæne.

Et almindeligt råd er at gøde plænen mindst tre gange i løbet af sæsonen, som strækker sig fra omkring marts-april til september, afhængigt af hvor du bor. 

I begyndelsen af foråret har jorden brug for et energiboost efter den lange vinterdvale, så i marts-april er det tid til at starte. 

Husk, at en tæt og velgødet græsplæne gør det vanskeligere for ukrudt og mos at få fat. Men jo mere du gøder, jo oftere skal du slå græsset, så det er en god idé at beslutte, hvor meget tid du ønsker at bruge på at slå græsplænen. Her får du tips til, hvordan – og hvornår – du bør gøde.

Start i foråret med at lukke af for mos

Hvis du har mos i din have, som du ønsker at slippe af med, bør du starte årets plænepleje i det tidlige forår ved at sprede jordforbedrende næringsstoffer, så græsset kan få overtaget og lukke af for mos.

Mosset begynder at vokse allerede ved +1°. Start allerede med at bruge Trim® Jernvitriol ved denne temperatur. Det indeholder ekstra meget af det basale næringsstof jern, som giver græsset sit mørkegrønne og saftige udseende – og holder mos væk.

Efter omkring to uger kan du forsigt med en løvrive eller børste rive mos væk fra græsplænen.

3-4 uger efter bør du styrke græsset

Tre til fire uger efter frøbehandlingen er det tid til at gøde med Trim® Plænegødning. Det er en afbalanceret blanding af kvælstof, fosfor og kalium og mikronæringsstoffer, der hjælper dig med at få den dejlige grønne plæne, du er på udkig efter. 

  • Kvælstof er vigtig for planternes vækst og celledeling, og hvis jorden mangler kvælstof, kommer der en mangel på klorofyl i græsset, så det bliver gult og vokser langsomt.
  • Fosfor stimulerer tidlig roddannelse og vækst og er afgørende for fotosyntesen. Mangler jorden fosfor, misfarves græsset, og det vokser langsomt.
  • Kalium aktiverer vækstcellernes enzymer og letter optagelsen og fastholdelsen af vand. Mangel på kalium får bladene til at se brændte ud og svækker græsset. 

Trim® Plænegødning har en god balance for de danske græsplæner og giver en hurtig effekt. 

I maj-juli er det tid til at bekæmpe ukrudt

I maj-juli, hvor græsset er blevet levedygtigt, og temperaturen har nået 15-20°, får du travlt med at bekæmpe ukrudt i græsset. Det gør du nemmest med Trim® Plænerens Easy Spray. 

Trim Easy Spray anvendes mod alt bredbladet ukrudt i græsplænen. Specielt til det ukrudt, der ikke kan bekæmpes effektivt med andre midler f.eks. granulater. Sprayen giver uafbrudt sprøjtning til beholderen er tømt.

Du kan behandle en plæne på 300 m² på mindre end 10 minutter med Trim Easy Spray, og det skader ikke græsset. Bemærk, at produktet ikke må anvendes efter 1. september. Gødning 1-2 uger før behandling forøger virkningen. Græsset bør ikke klippes 3-5 dage før og efter behandlingen. Nyanlagte plæner må tidligst behandles efter 4-6 måneder.

23. marts 2017
Mere om Havetips

Sådan forbereder du din have på sommeren i det nye år

Havetips Med årsskiftet begynder sollyset langsomt at vende tilbage, og din have begynder stille og roligt at spire på ny. Det er nu tid til at forberede din have på sommeren i det nye år, derfor har vi samlet 5 gode råd til, hvordan du får en have i topform. 

Sådan laver du den perfekte brændestabel

Havetips Vil du sikre dig kvalitetsbrænde, gælder det om at skabe de bedste forudsætninger for, at brændet kan tørre. Få de gode råd her.

Sådan gør du vinterhaven hyggelig

Havetips Haven virker typisk lidt trist i vinterhalvåret. Men med disse simple tips kan du gøre haven indbydende og hyggelig.

Sådan hænger du lyskæderne op i haven

Havetips Der er intet som lyskæder til at skabe julestemning i haven, men det kan være et stort stykke arbejde at hænge dem op. Her er en guide, der forhåbentligt kan gøre det lidt mere ligetil. 

Sådan laver du det perfekte højbed

Havetips Må man eller må man ikke benytte tykimprægneret træ?

Sådan sikrer du din have mod skybrud - på en dekorativ måde

Havetips I Gladsaxe arbejder kommune og boligejere sammen om skybrudssikring. Vi har besøgt deres 5 demonstrationshaver, hvor haveejere kan opleve...

Beskæring af træer efter voldsom storm

Havetips Nogle af havens træer har været udsatte og udfordrede af de sidste par års voldsomme efterårsstorme. Se her, hvordan Lotte Bjarke håndterer stormsikringen af den smukke sydbøg.

Løg til forårets blomster skal lægges i efteråret

Havetips Allerede i efteråret kan du begynde at drømme om forårets spirende blomster, for det er nemlig i efteråret, at løgene skal lægges i jorden.

Ny i haven: sådan går du frem

Havetips Skal du igang med at indrette din have, er tålmodighed og overblik godt at have med sig. Du kan undgå flere – og dyre – fejltrin, hvis du...

Frøsamling til gratis planter

Havetips Frøsamling sikrer, at der kan blive et vildt blomsterflor til næste år - uden at det koster en krone. 

Sådan planter og holder du sunde roser i haven

Havetips Det er nemt at få flotte roser med disse gode råd.

5 fantastiske måder at bruge eddike i haven

Havetips Du har sikkert allerede fundet ud af, hvor fantastisk et middel eddike kan være i køkkenet. Men kender du også til de mange geniale måder,...

10 Ikea-hacks til haven

Havetips Tryl dit Ikea-møbel om til noget helt unikt og pift samtidig din have op. Her er 10 herlige, inspirerende Ikea-hacks, du selv kan lave.

Det er en helt exceptionel oplevelse at gå en tur i Gardens of the Bay, der ligger midt i Singapore centrum.
Denne artikel er sponsoreret

7 smukke haver i Singapore du kan lade dig inspirere af

Havetips Lad dig inspirere til et anderledes hjørne i din egen have af disse 7 vanvittigt imponerende singaporianske haver.

Aflever dine æbler og få most med hjem

Havetips Har du haven fyldt af æbler og lyst til at æblemost? Så kan du sælge æblerne til et mosteri og få lækker æblemost med hjem.