Denne artikel er sponsoreret

Indendørs og udendørs myrebekæmpelse

Havetips

Som husejer må du desværre acceptere, at myrer er et årligt tilbagevendende problem – heldigvis kan du kontrollere omfanget af en myreinvasion ved at identificere, hvor myrerne kommer fra og hvorfor.

Hvis du har myrer i huset, så kan du gøre noget ved problemet ved at undersøge, hvor de bor, hvor de kommer ind – og hvorfor. Her får du en række enkle og effektive tips til at gøre en indsats indenfor og udenfor, så du kan slippe for at blive invaderet.

Indenfor

Myrer kommer ind i huset, fordi de er på jagt efter mad. Sørg for ikke at friste myrerne unødigt ved at følge disse tips:

  • Undgå at have mad stående frit fremme. Myrer elsker især alt, der er sødt, derfor kan frugt, sukker og brødkrummer især skabe problemer.
  • Husk at tage affaldet ud i god tid, inden det dufter for kraftigt og bliver interessant for myrerne. 
  • Rengør, så du fjerner pletter og myrernes duftspor, så der ikke kommer flere myrer. Og tør ordentligt op, for myrer tiltrækkes også af vand. 

Udenfor

  • Tjek facaden. Eventuelle revner og sprækker skal tætnes, så myrer ikke kan slippe ind. 
  • Flyt potteplanter og stabeler med brænde eller fliser væk fra huset, der er yndede gemmesteder for myrer (og andre insekter), før de inviterer dem selv indenfor.
  • Skab en barriere rundt om huset ved at bruge DrysKvit® Insektpudder, der holder myrerne væk.  

Hvis du finder myreboet

Hvis du finder myreboet, kan du hurtigt og effekt udrydde det med Kvit® mod myrer til udvanding, der kan bruges direkte på boet. Husk, at du aldrig bør udrydde boet "bare fordi," men kun hvis du har et reelt problem. Myrer spiller nemlig en vigtig rolle i naturen og er bl.a. mad for fugle og pindsvin. 

Kvit® mod myrer til udvanding er et sukkerbaseret og langtidvirkende myremiddel, som myrerne tager med sig ned i boet. Efter en måned er hele boet forsvundet. Husk, at insektmidler skal anvendes på forsvarlig måde. Læs altid etiketten og oplysninger om produktet før brug. 

Læs flere gode råd om myrebekæmpelse og find passende produkter på bayergarden.dk 

24. marts 2017
Mere om Havetips

Sådan forbereder du din have på sommeren i det nye år

Havetips Med årsskiftet begynder sollyset langsomt at vende tilbage, og din have begynder stille og roligt at spire på ny. Det er nu tid til at forberede din have på sommeren i det nye år, derfor har vi samlet 5 gode råd til, hvordan du får en have i topform. 

Sådan laver du den perfekte brændestabel

Havetips Vil du sikre dig kvalitetsbrænde, gælder det om at skabe de bedste forudsætninger for, at brændet kan tørre. Få de gode råd her.

Sådan gør du vinterhaven hyggelig

Havetips Haven virker typisk lidt trist i vinterhalvåret. Men med disse simple tips kan du gøre haven indbydende og hyggelig.

Sådan hænger du lyskæderne op i haven

Havetips Der er intet som lyskæder til at skabe julestemning i haven, men det kan være et stort stykke arbejde at hænge dem op. Her er en guide, der forhåbentligt kan gøre det lidt mere ligetil. 

Sådan laver du det perfekte højbed

Havetips Må man eller må man ikke benytte tykimprægneret træ?

Sådan sikrer du din have mod skybrud - på en dekorativ måde

Havetips I Gladsaxe arbejder kommune og boligejere sammen om skybrudssikring. Vi har besøgt deres 5 demonstrationshaver, hvor haveejere kan opleve...

Beskæring af træer efter voldsom storm

Havetips Nogle af havens træer har været udsatte og udfordrede af de sidste par års voldsomme efterårsstorme. Se her, hvordan Lotte Bjarke håndterer stormsikringen af den smukke sydbøg.

Løg til forårets blomster skal lægges i efteråret

Havetips Allerede i efteråret kan du begynde at drømme om forårets spirende blomster, for det er nemlig i efteråret, at løgene skal lægges i jorden.

Ny i haven: sådan går du frem

Havetips Skal du igang med at indrette din have, er tålmodighed og overblik godt at have med sig. Du kan undgå flere – og dyre – fejltrin, hvis du...

Frøsamling til gratis planter

Havetips Frøsamling sikrer, at der kan blive et vildt blomsterflor til næste år - uden at det koster en krone. 

Sådan planter og holder du sunde roser i haven

Havetips Det er nemt at få flotte roser med disse gode råd.

5 fantastiske måder at bruge eddike i haven

Havetips Du har sikkert allerede fundet ud af, hvor fantastisk et middel eddike kan være i køkkenet. Men kender du også til de mange geniale måder,...

10 Ikea-hacks til haven

Havetips Tryl dit Ikea-møbel om til noget helt unikt og pift samtidig din have op. Her er 10 herlige, inspirerende Ikea-hacks, du selv kan lave.

Det er en helt exceptionel oplevelse at gå en tur i Gardens of the Bay, der ligger midt i Singapore centrum.
Denne artikel er sponsoreret

7 smukke haver i Singapore du kan lade dig inspirere af

Havetips Lad dig inspirere til et anderledes hjørne i din egen have af disse 7 vanvittigt imponerende singaporianske haver.

Aflever dine æbler og få most med hjem

Havetips Har du haven fyldt af æbler og lyst til at æblemost? Så kan du sælge æblerne til et mosteri og få lækker æblemost med hjem.