Denne artikel er sponsoreret

Bedre brændstof til din plæneklipper

Havetips

Aspen alkylatbenzin indeholder op til 99% færre kulbrinter sammenlignet med almindelig benzin – læs om fordelene ved det alternative brændstof her og få tips til at holde græsplænen.

 Bosse Rappne er gartner i Slotshaven Ulriksdal i Stockholm og kendt fra det svenske TV-program Äntligen hemma. Han anbefaler Aspen alkylatbenzin.
Bosse Rappne er gartner i Slotshaven Ulriksdal i Stockholm og kendt fra det svenske TV-program Äntligen hemma. Han anbefaler Aspen alkylatbenzin.

Alkylatbenzin er et bedre og mere bæredygtigt alternativ til plæneklipperen (og hækkeklipperen, kanttrimmeren, buskrydderen, fræseren, sneslyngen, bådmotoren, snescooteren, motorcyklen og bilen for den sags skyld).

Aspen alkylatbenzin indeholder op til 99% færre farlige kulbrinter end almindelig benzin. Det bevirker f.eks., at plæneklipperens motor starter nemmere, at den går jævnere og slipper færre skadelige stoffer som benzen og andre aromater ud. Desuden indeholder den rensende tilsætningsmidler, som holder motoren ren.

Alkylatbenzinen er udviklet i tæt samarbejde med professionelle brugere for at sikre minimal miljøbelastning og et bedre arbejdsmiljø. Manden bag nyskabelsen er ingeniøren Roland Elmäng, som så muligheden for at udvikle et brændstof med bedre egenskaber for mennesker, maskiner og miljø.

Læs mere på plaeneklippereffekten.dk

Guide: Sådan skal du klippe græsset

Sommeren er på vej, og haverne vrimler med ivrige og foretagsomme haveejere. Mange har lidt svært ved at lade plæneklipperen stå, og slår ofte græsset lidt for tidligt. En tommelfingerregel siger, at græsset skal være mellem 7 og 8 cm højt, når man klipper det – uanset om det er første eller sidste gang i sæsonen. Og det må aldrig klippes kortere end 4 cm.

Husk, at alt for kortklippede græsplæner har det dårligere, og det inviterer mos, mælkebøtter og andet ugræs ind. Klip i stedet ofte og lad det afklippede græs blive liggende, eftersom det har en gødende effekt. 

12. april 2017
Mere om Havetips

Sådan forbereder du din have på sommeren i det nye år

Havetips Med årsskiftet begynder sollyset langsomt at vende tilbage, og din have begynder stille og roligt at spire på ny. Det er nu tid til at forberede din have på sommeren i det nye år, derfor har vi samlet 5 gode råd til, hvordan du får en have i topform. 

Sådan laver du den perfekte brændestabel

Havetips Vil du sikre dig kvalitetsbrænde, gælder det om at skabe de bedste forudsætninger for, at brændet kan tørre. Få de gode råd her.

Sådan gør du vinterhaven hyggelig

Havetips Haven virker typisk lidt trist i vinterhalvåret. Men med disse simple tips kan du gøre haven indbydende og hyggelig.

Sådan hænger du lyskæderne op i haven

Havetips Der er intet som lyskæder til at skabe julestemning i haven, men det kan være et stort stykke arbejde at hænge dem op. Her er en guide, der forhåbentligt kan gøre det lidt mere ligetil. 

Sådan laver du det perfekte højbed

Havetips Må man eller må man ikke benytte tykimprægneret træ?

Sådan sikrer du din have mod skybrud - på en dekorativ måde

Havetips I Gladsaxe arbejder kommune og boligejere sammen om skybrudssikring. Vi har besøgt deres 5 demonstrationshaver, hvor haveejere kan opleve...

Beskæring af træer efter voldsom storm

Havetips Nogle af havens træer har været udsatte og udfordrede af de sidste par års voldsomme efterårsstorme. Se her, hvordan Lotte Bjarke håndterer stormsikringen af den smukke sydbøg.

Løg til forårets blomster skal lægges i efteråret

Havetips Allerede i efteråret kan du begynde at drømme om forårets spirende blomster, for det er nemlig i efteråret, at løgene skal lægges i jorden.

Ny i haven: sådan går du frem

Havetips Skal du igang med at indrette din have, er tålmodighed og overblik godt at have med sig. Du kan undgå flere – og dyre – fejltrin, hvis du...

Frøsamling til gratis planter

Havetips Frøsamling sikrer, at der kan blive et vildt blomsterflor til næste år - uden at det koster en krone. 

Sådan planter og holder du sunde roser i haven

Havetips Det er nemt at få flotte roser med disse gode råd.

5 fantastiske måder at bruge eddike i haven

Havetips Du har sikkert allerede fundet ud af, hvor fantastisk et middel eddike kan være i køkkenet. Men kender du også til de mange geniale måder,...

10 Ikea-hacks til haven

Havetips Tryl dit Ikea-møbel om til noget helt unikt og pift samtidig din have op. Her er 10 herlige, inspirerende Ikea-hacks, du selv kan lave.

Det er en helt exceptionel oplevelse at gå en tur i Gardens of the Bay, der ligger midt i Singapore centrum.
Denne artikel er sponsoreret

7 smukke haver i Singapore du kan lade dig inspirere af

Havetips Lad dig inspirere til et anderledes hjørne i din egen have af disse 7 vanvittigt imponerende singaporianske haver.

Aflever dine æbler og få most med hjem

Havetips Har du haven fyldt af æbler og lyst til at æblemost? Så kan du sælge æblerne til et mosteri og få lækker æblemost med hjem.