Denne artikel er sponsoreret.

7 smukke haver i Singapore du kan lade dig inspirere af

Havetips

Lad dig inspirere til et anderledes hjørne i din egen have af disse 7 vanvittigt imponerende singaporianske haver.

Det er en helt exceptionel oplevelse at gå en tur i Gardens of the Bay, der ligger midt i Singapore centrum.
Det er en helt exceptionel oplevelse at gå en tur i Gardens of the Bay, der ligger midt i Singapore centrum.

Orkidéer, grafisk trimmede buske eller imponerende steppetræer. Det er altid sjovt at se, hvordan haver ser ud, når man er på besøg i andre verdensdele. Og Singapore er en fantastisk by – der ud over meget rene gader og stræder også har meget smuk botanik. 

Sådan kommer du til Singapore

Den nemmeste og mest behagelige måde at besøge Singapore på er ved at flyve direkte fra København med Singapore Airlines, der er kendt for at have en udsøgt service ombord og som flyver dig til utallige eksotiske destinationer i verden. Hvis du skal flyve til andre steder end Singapore, så flyv forbi til et kort visit – det er trods alt den førende tropiske have-by i verden.

Du kan for eksempel bestille Singapore Stopover Holiday, der blandt andet inkluderer hotel, transport til og fra lufthavnen plus gratis adgang til de 7 spændende og smukke haver, som tropeøen kan tilbyde dig under de varme himmelstrøg.

Du kan vælge Singapore Stopover Holiday, hvis du flyver med Singapore Airlines til Singapore og videre til din endelige destination, fra kun 298 kroner per person per nat. Hvis du ikke ønsker gratis adgang til haverne koster det i stedet 219 kroner.

Men det ville næsten være ærgerligt, for se lige, hvor smukke de er:

1. Singapore Botaniske Have

Den botaniske have i Singapore er over 150 år gammel og står på UNESCOs verdensarvliste som den eneste tropiske have i verden. Der er da også imponerende mange planter fra mange forskellige breddegrader, når du træder ind i den 82 hektar store og overvældende smukke botaniske have: Kaktusser, krydderurter, steppetræer fra Afrika, ingefærhave, tropiske træer der er over 50 meter høje, orkidéer og blomsterbuske fra Middelhavs-regionen. Der er desuden smukke hvide te-pavillioner overalt i haven og fine søer. Husk også at gå forbi den lille ingefær-temahave, som er noget ganske særligt. 

2. Orkidéhaven i Singapore Botaniske Have

Det koster lige lidt ekstra at gå en tur i, hvad der betragtes som verdens bedste orkidé-have, men det er selvfølgelig det hele værd – det er trods alt deres hjemstavn, man befinder sig i i Singapore. Og det er det smukkeste syn, der møder dig: Tusindvis af orkidéer i alskens farver og arter fordelt over hele tre hektar. Vælg selv, hvornår du helst vil se orkidéerne i deres pragt: Om foråret, hvor de imponerer med stærke, livlige farver i guld, gul og creme. Om sommeren, hvor de primært er stærkt røde og pink. Om efteråret, hvor der er et virvar af dybe farver. Eller om vinteren, hvor de er hvide og køligt violette. 

3. Gardens by the Bay 

Over 20 millioner besøgende har allerede været igennem denne imponerende natur- og plevelsespark, der spænder over 101 hektar midt i Singapore centrum. Parken består af tre haver, der ligger ned mod havet: Bay South Garden, den største på 54 hektar, Bay East Garden og Bay Central Garden. Den smukke og exceptionelle park i byen er skabt af den singaporianske regering i deres strategi om at transformere byen til en 'by i en have'. Naturparken har masse af aktiviteter for både børn og voksne, og så er den både et besøg værd om dagen og om natten. Du har aldrig set noget lignende, det lover vi dig. 

4. Den kinesiske have

Kinesiske haver finder man overalt i verden, men en af de allersmukkeste ligger i Singapore. Den går lokalt under navnet 'Jurong Gardens', da den ligger i bydelen Jurong East. Der er klassisk kinesisk arkitektur der blender smuk tind med de naturlige omgivelser. Du finder stenløver, broer, buer, både, pagodaer, pavillioner, tårne, tehuse – og så den mest fantastiske lille bonsai-have, som har kostet intet mindre end 3,8 millioner dollars at etablere. Over 2000 forskellige små bonsais kan du opleve her. Forkæl dig selv med historiens vingesus i den elegante 'Garden of Abundance', hvor du finder 100 år gamle pomegranat-træer fra Shantung i Kina. Og så må du selvfølgelig heller ikke misse det unikke skildpadde-museum, hvor du kan opleve eksotiske arter, som du aldrig har set før. Var det noget med en skildpadde med seks ben og to hoveder for eksempel? 

5. Den japanske have 

Et stenkast fra den kinesiske have finder du den japanske ækvivalent, der modsat den kinesiske, som er skabt til at være visuelt imponerende, er skabt til at formidle indre ro og meditative bølger. Du finder masser af smukt trimmede buske, traditionelle japanske stenhuse, røde træbroer, stenlanterner og fine små anlagte damme – og er du heldig, ser du en stor øgle, der dovent hygger sig ved vandhullerne. Find et øjebliks fred i den simple men kunstneriske naturpark og lad dig inspirere til et japansk hjørne i din egen have. Den japanske have er skabt på æstetikken fra Muromachi og Momoyama-perioderne, hvis du vil undersøge arkitekturen nærmere. 

6. Singapore Zoologiske Have 

Den 26 hektar store dyrepark, der ligger midt i den frodige Mandai-regnskov, og som strækker sig helt til det smukke Upper Seletar Reservat, er bestemt et besøg værd for dig, som elsker både natur og dyr. Du finder nemlig over 2.800 dyrearter, der repræsenterer over 300 forskellige pattedyr, fugle og reptiler i Singapore Zoo. Gå for eksempel en tur ind i 'The Fragile Forest', hvor du ser kæmpemæssige flyvende hunde over dit hoved, eksotiske mus-hjorte, der går på stien med dig og imponerende ringhalelemurer, der hygger sig på det åbne soldæk. Men her er det bedste tip: Hvis du ikke har noget imod at stå tidligt op, så prøv noget, der er helt eksklusivt for Singapore Zoo, nemlg 'Jungle Breakfast', hvor du får en lækker international morgenbuffet midt i dyreparken, mens orangutanger svinger sig i deres naturlige omgivelser fra træ til træ over dit hoved. Wow!   

7. Fort Canning Park

Virkelig flot og majestætisk park, hvor der både er storslået natur og historisk vingesus for alle pengene. Fort Canning Park er nemlig både stedet, hvor Malay-royale engang herskede, hvor briterne besluttede at overgive sig til japanerne under 2. verdenskrig, og hvor nutidens største musikere har spillet kæmpekoncerter til jublende menneskemængder. Den 18 hektar store park er fuld af fantastisk natur og attraktioner, du finder nemlig alt fra oldgamle kunstværker til store, grønne plæner og frodige, eksotiske buskadser. Krydderi-haven er et must og den smukke skulpturhave, må du heller ikke misse. Husk også at gå forbi 'The Maritime Corner', hvor du kan få hele Singapore's historie fortalt og 'The Battle Box', der er et ægte tidligere militærkomplex fra 2. verdenskrig. 

24 maj 2016
0

Beskæring af træer efter voldsom storm

Nogle af havens træer har været udsatte og udfordrede af de sidste par års voldsomme efterårsstorme. Se her, hvordan Lotte Bjarke håndterer...

0

Løg til forårets blomster skal lægges i efteråret

Allerede i efteråret kan du begynde at drømme om forårets spirende blomster, for det er nemlig i efteråret, at løgene skal lægges i jorden.

0

Ny i haven: sådan går du frem

Skal du igang med at indrette din have, er tålmodighed og overblik godt at have med sig. Du kan undgå flere – og dyre – fejltrin, hvis du...

0

5 ting, du kan lave i haven, når det regner

De flester ærger sig, når regnen skyller ind over landet og vi er tvunget til at blive indendørs. Vi mærker hvordan fingrene sitre og stress...

0

Sådan sikrer du din have mod skybrud - på en dekorativ måde

I Gladsaxe arbejder kommune og boligejere sammen om skybrudssikring. Vi har besøgt deres 5 demonstrationshaver, hvor haveejere kan opleve...

0

10 Ikea-hacks til haven

Tryl dit Ikea-møbel om til noget helt unikt og pift samtidig din have op. Her er 10 herlige, inspirerende Ikea-hacks, du selv kan lave.

0

8 have tips der vil gøre dit liv meget nemmere

Foråret er på vej og haven skal derfor snart i gang med at bruges. Det kan dog være træls med al det arbejde, der hører med, så her får du...

0

5 forårsforberedelser, der giver dig den smukkeste sommerhave

Hvis du bruger lidt tid på at lave forberedelserne i din have nu, får du med sikkerhed en smuk og frodig have til foråret og gennem sommeren...

0

Ærtespirer i vindueskarmen

Lotte Bjarke har sat gang i en lille produktion af friske ærtespirer i vindueskarmen i køkkenet. Se fremgangsmåden her.

0

Islygter hygger i den forfrosne have

Nu, da vi endelig har fået rigtigt vintervejr, er der opstået en ekstra mulighed for at hygge lidt om haven. Se her, hvordan du kan lave...

0

Sådan hænger du lyskæderne op i haven

Der er intet som lyskæder til at skabe julestemning i haven, men det kan være et stort stykke arbejde at hænge dem op. Her er en guide, der...

0

Frøsamling til gratis planter

Frøsamling sikrer, at der kan blive et vildt blomsterflor til næste år - uden at det koster en krone.

0

Sådan planter og holder du sunde roser i haven

Det er nemt at få flotte roser med disse gode råd.

0

Natron: dit vidundermiddel til haven

Vink farvel til kålorme og kompostlugt, og hils spirende blomster og frodig jord velkommen. Natron er din nye havehjælper nummer ét.

0

5 fantastiske måder at bruge eddike i haven

Du har sikkert allerede fundet ud af, hvor fantastisk et middel eddike kan være i køkkenet. Men kender du også til de mange geniale måder,...