Sådan sparer du hurtigt og nemt flere tusinde kroner, når du skal købe din nye plæneklipper

Vil du gerne spare en masse penge på din nye plæneklipper? Læs med her, og find ud af hvordan.


Er det på tide med en ny plæneklipper?

Foråret er kommet, og det er snart tid til enhver husejers favorit beskæftigelse; at slå græs. 

Det gælder derfor om at have udstyret helt i orden, så opgaven bliver til at overskue og resultatet bliver en flot, nyslået græsplæne. Hvis din nuværende plæneklipper er gammel og slidt, og du altid bakser med at få den i gang – så er en ny og frisk plæneklipper måske svaret.

Her følger en lille guide til, hvordan du bedst, nemmest og billigst finder din nye plæneklipper. 

Hvad er dit behov?

Det er selvfølgelig rart med en plænetraktor, som du kan sidde på – men hvis din græsplæne er lille, behøver du heller ikke overdrive.

Det kan også være at du bor i et villakvarter, og du ikke ønsker at larme så meget. Her kan en batteridreven plæneklipper være god, mens robotplæneklipperen kan være den perfekt havehjælper for dig, der ikke gider lave så meget.

For at få den bedste løsning for dig, er det derfor vigtigt at du kender dit behov og tilpasser dit valg af plæneklipper efter det. 

Stor eller lille plæne?

En lille plæne er velegnet til en håndskubber eller en robotklipper. Er din have stor som en park, er det nok mere en af de store plænetraktorer, du skal anskaffe. Men selvom din plæne har en vis størrelse, kan en robotplæneklipper godt klare arbejdet, da der findes modeller, som kan klare op imod 1500 m2 have.

Hvor ofte skal græsset slåes?

Plæner vokser forskelligt og vi har også forskellige holdninger til, hvor kortklippet eller lang den skal være.

Det er ikke lige meget, hvilken type plæneklipper du vælger. Hvis du ved, at du helst slår græsset når der er blevet for langt, så er det nødvendigt med en benzindreven plæneklipper eller havetraktor, der har noget power. Er det i stedet en hobby for dig at slå græs, og du gør det gerne fordi det skal ligne greenen på en golfbane, er det måske en frontrider med cylinderklippere du skal have.

Benzin eller batteri?

Der er kommet mange nye plæneklippere på markedet, som er batteridrevne. Det giver helt nye muligheder for dig, der gerne vil være mere miljørigtig og ikke larme så meget, når du slår græs.

De batteridrevne plæneklippere bliver hele tiden forbedret med stadigt kraftigere batterier, der gør den batteridrevne plæneklipper attraktiv for selv større græsplæner.

Hvilken en skal jeg vælge?

Når du har fundet ud af, hvilke behov du har til græsslåningen, kan du udvælge den plæneklipper du vil have – og det behøver slet ikke være så svært, selvom der findes forskellige typer af plæneklippere på markedet:

  • Benzindreven plæneklipper
  • Eldrevet plæneklipper
  • Batteridrevet plæneklipper
  • Plænetraktor
  • Robotplæneklipper
  • Håndskubber

Robotplæneklipperen

Robotplæneklipperen er utrolig smart, da den gør hele arbejdet for dig. I den seneste tid er denne form for plæneklipper blevet meget populær og der findes en masse modeller du kan vælge mellem. Priserne ligger dog i den høje ende, men det er faktisk muligt at spare flere tusinde kroner, når du køber en af de populære robotplæneklippere.

Sådan sparer du nemt tusindvis af kroner

Når du har besluttet dig for at investere i en robotplæneklipper, er det en rigtig god ude først at sammenligne prisen online på plæneklipperen inden du køber.

Det kan du gøre på Pricerunner.dk , som er Danmarks største online prissammenligningstjeneste. Her kan du aktuelt finde priser på mere end 1100 forskellige plæneklippere. 

Store prisforskelle

En aktuel prissammenligning af de 10 mest populære robotplæneklippere viser, at der i gennemsnit kan spares knap 4000 kroner ved at købe den ønskede robotplæneklipper i den billigste butik. Du kan nemt spare 30 procent på prisen, når du er på jagt efter din nye robotplæneklipper.

Der er markant store prisforskelle på identiske robotplæneklippere, og derfor er det vigtigt, at du ser dig godt for inden du køber en robotplæneklipper. 

Et eksempel er den populære Garden Sileno+ 1300. Den koster 11.424 kroner i den billigste butik, mens prisen ryger helt op på 18.398 kroner i den dyreste butik. Det er en prisforskel på knap 7.000 kroner eller 61 procent. Her vil du som forbruger spare 38 procent, hvis du vælger at handle i billigste butik.

En prissammenligning tager ikke lang tid, og det kan spare dig for mange penge.

Se de 10 mest populære plæneklippere og deres besparelser

Her kan de se hvor meget du kan spare på de ti populære robotplæneklippere, hvis du vælger billigste butik fremfor den dyreste butik.

1. AL-KO Robolinho 100                              34 %

2. Bosch Indego                                           43 %

3. Gardena Sileno                                        33 %

4. Robomow MC400                                    31 %

5. Bosch Indego 1000 Connect                   39 %

6. Gardena Sileno+ 1300                             38 %

7. Worx Landroid L WG792E                       33 %

8. Robomow MC500                                    23 %

9. Worx WORX Landroid M WG790E          21 %

10. Gardena R80Li                                       27 %

Mest læste artikler