Skab en ekstra siddeplads med en farverig "paddehat".
Skab en ekstra siddeplads med en farverig "paddehat".

Sådan laver du en sjov skammel til haven

Havemøbler

Det er nemt at lave en sjov udendørs skammel med facon som en svamp: Sæt en skumhynde på toppen af en træstub, der beklædes med voksdug, så den kan holde til at stå ude. Følg vores trin for trin-vejledning.


Beklæd skamlen med voksdug, så den kan stå ude

Når træstubben skal stå ude det meste af sommeren, skal voksdugen kunne tåle fugt. Derfor er det vigtigt, at du vælger en voksdug, der er helt “lukket”. Det vil sige, at den ikke kun må være en coated eller en textil/hør-voksdug. Vælg derimod en pvc-voksdug, hvor overfladen er helt blank, nærmest lakeret - netop det gør, at vandet vil prelle af.

Det skal du bruge:

 • Træstubbe
 • Voksdug
 • Lim
 • Koldskum
 • Brødkniv og hobbykniv
 • Hæfteklammepistol

Billige skamler
Voksdug fås i mange varianter på nettet, og priser ned til 25 kr. per meter. Skumhyndens pris afhænger af, hvor hård en hynde, du vælger. Du kan købe skumhynder i stofbutikker eller købe en skummadras og skære op - regn med min. 100 kr. for en hynde på 5 x 60 x 120 cm.


Sådan gør du:Nancy Gerber

Tegn træstubben af
Stil træstubben på skumhynden, og tegn omkredsen af. Når cirklen er tegnet af, lægges ca. 5-10 cm til hele vejen rundt, og du tegner en ny cirkel. Jo større cirkel du laver på skummet, jo større sædepude og paddehat får du.Nancy GerberSkær skummet ud
Tykkelsen på skummet er også afgørende for, hvor stor, rund og høj paddehatten bliver. Vi har brugt en skum på ni cm og klippet to cirkler for at få endnu mere højde på. Skær cirklerne ud med en brødkniv. Derefter limer du de to cirkler sammen. Lad limen tørre, inden du fortsætter.


Nancy GerberMål voksdugen ud
Du skal måle godt efter for at finde den rigtige diameter på voksdugen. Du kender allerede diameteren på skumhynden - dertil lægges højden af hynden til i begge sider. Dernæst skal du måle underkanten af skummet og ind til træstubben, da voksdugen skal ned omkring og ind til stubben og sættes fast. Når du har målt, lægges der yderligere fem-seks cm til, så der er overskydende stof at sætte hæfteklammer i. Klip voksdugen ud med en stofsaks, der er ordentlig skarp.

Nancy GerberHæft voksdugen fast
Lim skumhynden fast til træstubben - og lad tørre, inden du går videre. Bagefter skal voksdugen hæftes på hele vejen rundt i kanten af træstubben, lige under skummet. Det bedste resultat opnår du ved at bruge en hæfteklammepistol. Den er let at arbejde med, og du kan bruge den anden hånd til at rette stoffet til, inden du slår næste klamme i. Det er vigtigt, at du bruger rigeligt med hæfteklammer, så kanten lukkes godt, og der ikke kan trænge fugt ind til skumhynden. Hænger der noget overskydende voksdug tilbage, så brug en hobbykniv til at skære det væk.

Gode tips

 • Tegn cirklen på voksdugen: Brug en blyant med en snor. Snorens længde er cirklens radius.
 • Voksdug med prikker fås i mange farver. Lav hver træstub i sin egen farve.
 • Brug rigeligt med hæfteklammer rundt i kanten, så den bliver lukket helt til. På den måde kan fugten ikke trænge ind og ødelægge skummet.
 • Vælg træstubbe i forsk. højder, så skamlerne passer til forskellige personer.
 • Brug skamlerne i haven - placér dem omkring en bålplads, sæt dem i dit yndlings-siddested eller brug dem som et skulpturelt indslag.
 • Skab ekstra farvespil ved at vælge voksdug med forskellige mønstre til de forskellige skamler.

 

18 maj 2011
Mere om Havemøbler

10 havestole - de bedste fra de danske bolighuse

Havemøbler Hvilken havestol skal det være? Skal det være i træ, plast, flet eller rattan? Her er 10 havestole, som det er muligt for alle at komme til at eje. Se tidens mest populære og praktisk havestole fra Ikea, Jysk, Ilva og andre store og mindre bolighuse.

Få en seng i haven

Havemøbler En madras med voks-betræk er perfekt i haven, når sommeren kommer.

Flere hotte udemøbler

Havemøbler Lad nye møbler forvandle haven til dit andet hjem, og hyg dig sommeren lang.

Find en hængekøje, der passer til dine behov

Havemøbler Drømmer du om at ligge og slappe af i en hængekøje i din have, så har du masser af valgmuligheder. Der er et par ting, du skal tage i betragtning, inden du vælger, hvilken hængekøje du vil have.

Gør havemøbler af plastik helt rene igen

Havemøbler Smid ikke plastik havemøbler ud, fordi de er blevet nussede at se på. Med ganske få midler kan de shines op igen - og et af dem hører faktis...

Projekt havemøbel

Havemøbler Forårsvejret har nu for alvor givet Ann-Sofie lyst til at nyde haven, og derfor stod påsken på "projekt havemøbel". Ann-Sofie og familien...

Danmarks grimmeste havemøbler - se dem her

Havemøbler Der findes en del grimme havemøbler i Danmark - det må være konklusionen efter at have set billederne, der var uploadet til fotokonkurrencen om "Danmarks grimmeste havemøbler". Nu er vinderen fundet!

10 liggestole og solsenge til en dejlig sommer i haven

Havemøbler Liggestole er et vidt begreb. Her har vi udvalgt 10 vidt forskellige solsenge og liggestole fra både store møbelhuse og mindre producenter....

Flyt rundt på havemøblerne - sommer på hjul

Havemøbler Havemøbler, der kan flyttes rundt efter solen, regnen eller antallet af gæster til havefesten, er et hit. Vi har samlet et udvalg af borde,...

Enkel bænk som er nem at bygge

Havemøbler Du kan selv bygge en bænk, uden at det behøver at være besværligt. Her er der brugt standard-mål og dimensioner, som du kan finde i byggemarkedet. Følg denne enkle 12-trins guide, og glæd dig over din hjemmebyggede bænk.

Sådan bliver de gamle havemøbler som nye med maling og pensel

Havemøbler Giv de slidte havemøbler et nyt look med pensel og maling. Vi viser her, trin for trin, hvordan du renser, grunder og maler havemøbler af...

Havenyt: Sjov og dekorativ legeplads

Havemøbler Nu skal det være - børnene skal også have deres egne rum i haven. Her en nyhed, der er nem at opstille og falder flot ind i et klassisk...

Byg en bænk til dine havefester

Havemøbler Til grillfesten, barnedåben, den runde fødselsdag eller klassefesten – der er mange anledninger, hvor det er godt med ekstra siddepladser ude.

Få en hængekøje på terrassen, i haven eller indendørs

Havemøbler Brug en hængekøje til afslapning eller lad ungerne bruge den som et legeredskab. Du behøver ikke egnede træer i haven, men kan fx grave...

Sæbegrød til havebordet og cognac til stenbiderrognen

Havemøbler Her er chefredaktørens tips til ugens forårssysler, der glæder både øjet, næsen og maven.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.