Sådan gør du dine plastik havemøbler klar til sommeren

Havemøbler

Bliv klar til sommeren på terrassen med disse 5 geniale tips til, hvordan du får dine havemøbler i plastik rene og pæne igen. 

Få dine plastik havemøbler rene og pæne til sommeren.
Få dine plastik havemøbler rene og pæne til sommeren. Foto: iStock

Bliv klar til sommeren på terrassen

Havemøbler i plastik er både billige og nemme at opbevare, men som de fleste andre havemøbler bliver plastikmøbler desværre slidte og beskidte at se på med tiden.

I stedet for at skille dig af med dine plastikmøbler til haven, så prøv disse 5 smarte tips til hvordan du får dine havemøbler i plastik pæne og rene igen. 

1. Mild rengøring af havemøbler

Ligegyldigt hvor beskidte dine havemøbler er, bør du som udgangspunkt altid først forsøge at rengøre dine havemøbler med en mild sæbeblanding – blandt andet for at skåne dem.

Fremgangsmåde

Bland en spand varmt vand med lidt opvaskemiddel eller universalrengøringsmiddel, og vask dine møbler med en skuresvamp eller en klud.

Er skidtet på møblerne ikke til at fjerne med sæbeblandingen, eller vil du gerne af med de misfarvninger, sæbeblandingen ikke kan få bugt med, skal du ty til skrappere midler.

Læs også:

Staudebed i flere højder

Hvis staudebedets planter er ens i højde og form, bliver helheden let lidt kedelig. Men hvis høje stauder, der ikke stjæler hele billedet,...

2. Miljøvenlig rengøring af havemøbler med eddike

Fordelen ved at bruge hvid eddike til at rengøre dine havemøbler er ikke bare, at det er effektivt og billigt, men det er også miljøvenligt. 

Fremgangsmåde

Bland hvid eddike og vand i forholdet 1:4, 1:3, 1:2 eller 1:1, afhængig af hvor beskidte møblerne er. Brug en skuresvamp, klud eller børste til at vaske plastikmøblerne i eddikefortyndingen og slut af med at skylle efter med vand.

3. Mild rengøring af plastikmøbler med natron

Fordelen ved at rengøre med natron er, at det fungerer som skånsomt slibemiddel til lidt sværere opgaver. Desuden er natron ikke giftigt at anvende, hvilket både skåner dig og miljøet, når du skal gøre dine plastikmøbler rene.

Fremgangsmåde

Drys en teskefuld natron på en våd skuresvamp og gnub forsigtigt på pletterne. Ønsker du at vaske større overflader, kan du også opløse 6 spiseskefulde natron i en halv liter varmt vand.

Læs også:

Sådan undgår du, at en rottefamilie flytter ind

Rotter er overalt i Danmark, særligt i kloakkerne. De flytter ind i huse, i kældre, på loftet, i skrotbunker og kompostbeholdere – især...

4. Rengøring af plastikmøbler med Wienerkalk

Wienerkalk er et slibe- og poleremiddel, der velegner sig særdeles godt til rengøring af plasthavemøbler og giver dem nyt liv.

Fremgangsmåde

Kom husholdningssprit på en klud og dyp den hereafter i Wienerkalk. Poler dine plastmøbler til skidt og pletter er løsnet, og skyld herefter med vand.

Gentag eventuelt til det ønskede resultat er opnået, men undgå at påføre Wienerkalk på en våd overfalde, da Wienerkalken opløses af vand. 

5. Kemisk rengøring af havemøbler i plastik

Opnår du ikke den ønskede effekt ved ovenstående tips, er en sidste mulighed at rengøre dine havemøbler med klor. Sørg for altid at bruge handsker, og undgå på anden måde at komme i direkte kontakt med det kemiske produkt.

Fremgangsmåde

Bland 1 dl klor i 4 dl vand. Brug en almindelig skuresvamp til at vaske dine plastikmøbler med blandingen – og husk handsker. Lad herefter blandingen sidde i cirka 10 minutter og vask så igen. Skyld afslutningsvist grundigt efter med rent vand. 

Læs også:

Derfor skal du bruge tapetklister til at rengøre terrassen

Rengøring af trædækket eller terrassen med brug af tapetklister tager lidt tid, men det er umagen værd. Metoden er desuden både skånsom...

Sådan vedligeholder du dine havemøbler i plastik

For at undgår at dine plastikmøbler hurtigt bliver beskidte og grimme at se på igen, er der 3 grundlæggende ting du kan gøre:

1. Voks dine plastikmøbler

For at få dine plastikmøbler til at have en glat og skinnende overflade igen, kan du efterbehandle med voks, hvilke desuden vil give dine havemøbler et beskyttende lag mod vind og vejr.

2. Vask dine havemøbler i ny og næ

Tag skidtet i opløbet og giv dine plastikmøbler en hurtig, mild vask i ny og næ.

3. Opbevar dine havemøbler ordenligt

Sørg for at opbevare dine plastikmøbler overdækket gennem efteråret og vinteren. På denne måde undgår du unødvendig slid og misfarvning forårsaget af vind og vejr. 

 

Kilde: hoo.dk

13. februar 2018
Mere om Havemøbler

Sådan rengør og vedligeholder du dine teaktræsmøbler bedst

Havemøbler Teaktræsmøbler er helt igennem ideelle som udendørsmøbler, fordi de er robuste og kan klare forskelligt slags vejr. Men de kræver dog en smule vedligeholdelse. Her kan du se, hvordan du bedst passer på dine teaktræsmøbler.

Havemøbler, der er (næsten) vedligeholdelsesfrie

Havemøbler idényt har samlet en række nye havemøbler, der er hårdføre og kan tåle at stå ude i det danske vejr. Vi præsenterer bl.a. betonfiber som...

10 havestole - de bedste fra de danske bolighuse

Havemøbler Hvilken havestol skal det være? Skal det være i træ, plast, flet eller rattan? Her er 10 havestole, som det er muligt for alle at komme til...

Vedligeholdelsesfri havemøbler - fra rattan til rustfrit stål

Havemøbler Det boomer med havemøbler, som du hverken behøver at bruge tid eller kræfter på at vedligeholde. For eksempel møbler til haven lavet af plastik, der ligner træ, eller havemøbler i granit eller aluminium. Se fordele og ulemper ved alle moderne former for vedligeholdelsesfri havemøbler.

Her er bordet, du ikke kan undvære til sommerens grillfester

Havemøbler Med dette bord vil du aldrig gå ned på de kolde drikkevarer, når sommerens grillfester går i gang. Se, hvor enkelt det er at lave.

Gør havemøbler af plastik helt rene igen

Havemøbler Smid ikke plastik havemøbler ud, fordi de er blevet nussede at se på. Med ganske få midler kan de shines op igen - og et af dem hører faktis...

Projekt havemøbel

Havemøbler Forårsvejret har nu for alvor givet Ann-Sofie lyst til at nyde haven, og derfor stod påsken på "projekt havemøbel". Ann-Sofie og familien er nu et skridt nærmere fra skrot til Amager slot.

Sæbegrød til havebordet og cognac til stenbiderrognen

Havemøbler Her er chefredaktørens tips til ugens forårssysler, der glæder både øjet, næsen og maven.

Havenyt: Sjov og dekorativ legeplads

Havemøbler Nu skal det være - børnene skal også have deres egne rum i haven. Her en nyhed, der er nem at opstille og falder flot ind i et klassisk...

Shop havemøbler af granit

Havemøbler Stenarten granit kan mildest talt holde til lidt af hvert. Massive havemøbler af granit har eksisteret længe, men i år er der også kommet en tyndere og lettere udgave på havemøbelmarkedet.

Plej dine træhavemøbler, så holder de længere

Havemøbler Det er ikke til at komme udenom: Træhavemøbler har en charme, som plastikmøblerne bare ikke har. Og så længe du husker at pleje dine træhave...

Planteborde til jord og potter

Havemøbler Når de nyerhvervede blomster skal plantes over i krukker, eller planten fra stuen trænger til en ompotning, foregår det ofte i køkkenvasken...

Tips til tørresnoren

Havemøbler Når du lader dit vasketøj blafre i vinden i stedet for at putte det i tørretumbleren, er du med til at spare energi, og dermed reducere CO2-udslippet. At hænge en tørresnor op, kræver ikke den store videnskab, men der er alligevel nogle ting, du kan tænke over, så du undgår irriterende oplevelser med dit rene vasketøj.

Godt træ til dine havemøbler

Havemøbler Tropisk hårdttræ, FSC-træ, teak, hardwood. Det er vigtigt, at vælge det rigtige træ til havemøblerne, hvis du gerne vil have, at de holder...

Få en seng i haven

Havemøbler En madras med voks-betræk er perfekt i haven, når sommeren kommer.