Her har vi lagt to madrasser i sengen.
Her har vi lagt to madrasser i sengen.

Få en seng i haven

Havemøbler

En madras med voks-betræk er perfekt i haven, når sommeren kommer.


Med nogle madrasser betrukket med voksdug og en jernseng, kan du ligge og nyde solen i haven eller sove under åben stjernehimmel hele sommeren.

Sengen ser fantastisk ud i haven, du har din helt unikke løsning, og arrangementet vinder klart flere point på komforten, end en solvogn gør.

Er du heldig, kan du finde en jernseng eller en af metal på et loppemarked, og madrassen kan ofte købes på tilbud i bolighuset. Så mangler du kun at finde betrækket – og du er klar til sommeren i haven.

  Vælg gerne voksdug i forskellige mønstre.
Praktiske valg
Det sjove går lidt af havesengen, hvis madrassen skal slæbes ind og ud hver dag. Derfor er voksdug en virkelig god løsning. Selvfølgelig har madrassen bedst af at komme ind, men den klarer sagtens en nat eller to i det fri – og også en byge. Forsyner du betrækket med lynlås, kan dugen oven i købet vaskes i maskinen, og så er du helgarderet.

Et sted i skyggen
Sæt sengen under et æbletræ eller et andet sted med halvskygge, så er også naboen misundelig.

Voksdug kan købes i de fleste stofbutikker, men du kan være heldig at finde et godt tilbud på nettet. Vi fandt fx de viste mønstre til 39,95 og 69,95 kr. meteren på den måde. Sørg for at vælge den lidt “bløde” voksdug, der er knap så behandlet, så er den også behagelig at ligge på i sommervarmen og i de kølige nætter.

Er du lidt vaks ved en symaskine, tager det ikke ret lang tid at sy betrækket. Ellers kan du få en syerske eller møbelpolstrer til det. Det koster ca. 1.000 kr.

Jern og voks
Vi har brugt en jernseng fra Ikea til 449 kr. og lagt 3 billige skummadrasser i. De er også fra Ikea og koster 149 kr. stykket. Så mangler du bare noget billig voksdug, og du har en seng, som kan stå i haven hele sommeren.
De 3 madrasser oven på hinanden giver en stemning af “prinsessen på ærten”, og så har du med et snuptag en ekstra madras til græsplænen.

Praktisk
Betrækkene er syet, så de kan tages af skumgummi-madrasserne, når de skal vaskes. I hver ende er der sat en lynlås i.

  Puder i forskellige mønstre og størrelser fuldender arrangementet.
De snedige små detaljer
De to gamle malkeskamler fik en rest af voksdugen på og fungerer som små “afsætter-borde” til saftevand og en god bog. Når du og dine gæster sidder i sofa-sengen, så er de også fine som små skamler til fødderne.

Om aftenen vil et par lygter med levende lys eller lanterner i træet skabe en helt eventyrlig stemning under æbletræet i haven.
12. februar 2009

Redaktøren anbefaler

Mere om Havemøbler

Sådan gør du dine plastik havemøbler klar til sommeren

Havemøbler Bliv klar til sommeren på terrassen med disse 5 geniale tips til, hvordan du får dine havemøbler i plastik rene og pæne igen. 

Sådan rengør og vedligeholder du dine teaktræsmøbler bedst

Havemøbler Teaktræsmøbler er helt igennem ideelle som udendørsmøbler, fordi de er robuste og kan klare forskelligt slags vejr. Men de kræver dog en...

Havemøbler, der er (næsten) vedligeholdelsesfrie

Havemøbler idényt har samlet en række nye havemøbler, der er hårdføre og kan tåle at stå ude i det danske vejr. Vi præsenterer bl.a. betonfiber som...

10 havestole - de bedste fra de danske bolighuse

Havemøbler Hvilken havestol skal det være? Skal det være i træ, plast, flet eller rattan? Her er 10 havestole, som det er muligt for alle at komme til at eje. Se tidens mest populære og praktisk havestole fra Ikea, Jysk, Ilva og andre store og mindre bolighuse.

Vedligeholdelsesfri havemøbler - fra rattan til rustfrit stål

Havemøbler Det boomer med havemøbler, som du hverken behøver at bruge tid eller kræfter på at vedligeholde. For eksempel møbler til haven lavet af...

Her er bordet, du ikke kan undvære til sommerens grillfester

Havemøbler Med dette bord vil du aldrig gå ned på de kolde drikkevarer, når sommerens grillfester går i gang. Se, hvor enkelt det er at lave.

Gør havemøbler af plastik helt rene igen

Havemøbler Smid ikke plastik havemøbler ud, fordi de er blevet nussede at se på. Med ganske få midler kan de shines op igen - og et af dem hører faktisk til bilen.

Projekt havemøbel

Havemøbler Forårsvejret har nu for alvor givet Ann-Sofie lyst til at nyde haven, og derfor stod påsken på "projekt havemøbel". Ann-Sofie og familien...

Sæbegrød til havebordet og cognac til stenbiderrognen

Havemøbler Her er chefredaktørens tips til ugens forårssysler, der glæder både øjet, næsen og maven.

Havenyt: Sjov og dekorativ legeplads

Havemøbler Nu skal det være - børnene skal også have deres egne rum i haven. Her en nyhed, der er nem at opstille og falder flot ind i et klassisk havedesign.

Shop havemøbler af granit

Havemøbler Stenarten granit kan mildest talt holde til lidt af hvert. Massive havemøbler af granit har eksisteret længe, men i år er der også kommet...

Plej dine træhavemøbler, så holder de længere

Havemøbler Det er ikke til at komme udenom: Træhavemøbler har en charme, som plastikmøblerne bare ikke har. Og så længe du husker at pleje dine træhave...

Planteborde til jord og potter

Havemøbler Når de nyerhvervede blomster skal plantes over i krukker, eller planten fra stuen trænger til en ompotning, foregår det ofte i køkkenvasken eller på en avis på terrassegulvet. På et plantebord kan du nemt arbejde med krukker og jord.

Tips til tørresnoren

Havemøbler Når du lader dit vasketøj blafre i vinden i stedet for at putte det i tørretumbleren, er du med til at spare energi, og dermed reducere...

Godt træ til dine havemøbler

Havemøbler Tropisk hårdttræ, FSC-træ, teak, hardwood. Det er vigtigt, at vælge det rigtige træ til havemøblerne, hvis du gerne vil have, at de holder...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.