Sådan får du sprøde grill-frikadeller i æbleskivepanden

Grill og udekøkken

Du behøver ikke kun bruge grillen til steaks, pølser eller hamburgere. Hjemme hos chefredaktør Anna-Lise har grill-frikadellen gjort sit indtog.

Foto: Weber

Æbleskivepanden af støbejern har levet en stille tilværelse bagerst i et skab, lige til jeg opdagede, at den jo er genial på grillen.

Nu serverer vi friskstegte frikadeller fra panden, og de er et hit – især hos familiens yngste medlemmer.

Du har sikkert din egen opskrift på fars, men ellers er denne lynhurtig at følge.

Opskrift på grill-frikadeller

  • 500 g hakket svinekød
  • ca. 100 g havregryn
  • ca. 100 g mel
  • 2 æg
  • 1 danskvand
  • et fintrevet løg
  • salt & peber
  • revet muskatnød

Sådan gør du:

Læg farsen i en skål og tryk den flad. Streg 4 lige store dele op med en kniv, og fjern en kvart. Fyld hullet op med lige dele havregryn og mel. Tilsæt æg og revet løg. Rør godt. Tilsæt danskvand, til farsen har en passende konsistens. Smag til med krydderier.

Farsen skal helst hvile køligt i minimum 30 min.

Læs også: Tilbered juleanden og flæskestegen på grillen

Gør grillen klar og varm æbleskivepanden op.

Læg fedstof i hullerne på panden, og dump en klump fars ned i hver. Farsen skal ikke fylde hullet helt op.

Vend frikadeller når de danner skorpe, så de bliver runde og stegt på alle flader.

Giv nye danske kartofler, smørsovs og agurkesalt til.

Opskrift på æbleskiver med skinkefyld

  • 5 æg
  • 1 dl piskefløde
  • 125 g hvedemel
  • 60 g smør
  • 1 tsk. salt
  • 200 g seranoskinke
  • smør til bagning

Sådan gør du:

Del æggene med blommer og æggehvide for sig. Rør blommerne med fløde, mel, 60 g smeltet smør og salt. Pisk hviderne meget stive, og vend dem i dejen. Skær seranoskinken i små tern.

Klargør grillen til direkte, høj varme. Rist skinketernene af på en pande, til de er sprøde. Sæt æbleskivepanden i GBS.-risten, og lad panden varme op. Læg lidt smør i hvert hul. Fyld hullerne op med dej. Læg en teskefuld ristet seranoskinke i hver æbleskive.

Læs også: Grillet blåbærkylling

Vend æbleskiverne med et træspyd eller andet tyndt redskab, så snart de har dannet skorpe og er lysebrune. Vend dem jævnligt i 5-6 minutter, så de bliver jævnt bagt hele vejen rundt.

Tag dem af panden, og hold dem varme - eller køl dem ned og varm dem op igen, før servering.

TIPS

Server retten med blandet salat og hjemmelavet BBQsauce. Fyldet kan varieres med bl.a. friske krydderurter, chorizopølse eller ost.

6 maj 2015
0

10 grill-tricks, der gør grillsæsonen til en leg

Her er løsningen på 10 ting, der kan gøre en ellers hyggelig grillaften til en pestilens. Med disse 10 greb får du meget mere aroma ind i...

0

Fra nybegynder til grillmester

Bliv villavejens grillmester i år. Vi giver dig de smagfulde tricks.

0

Sådan bygger du selv et udekøkken

Går du med tanker om at bygge et praktisk udekøkken, du kan bruge hele året rundt? Så viser gør-det-selv eksperten Björn Christiernsson dig...

0

Test: Vælg den rigtige grillbriket til en perfekt grillaften

En grillbriket er ikke bare en grillbriket. idényts grillnørd har testet seks af de nyeste grillbriketter i sin kuglegrill – og selvom der...

0

Undgå mavepine og brand, når du griller

Lige nu bliver mange af vores måltider lavet udendørs. Intet er bedre, men glem ikke de tre vigtigste grillråd og pas på gasblusset i udendø...

0

NU skal vi grille

Varmrøget laks, pulled pork og langtidsstegt svinekød er årets hotte retter fra grillen. En Smoker er perfekt – men retterne kan også lykkes...

1

ADVARSEL: Din FYRKAT grill kan bryde i brand

Har du en FYRKAT picnic grill, må du ikke tænde op i den, før du har modtaget en ny indsats til grillen.

12

Test: Hvilket stegetermometer skal du vælge til grill og ovn?

idenyts grillnørd Jan Olesen har testet fem forskellige stegetermometre til grill og ovn. Der findes flere forskellige typer - trådløse,...

2

Tilbered juleanden og flæskestegen på grillen

Lad grillen overvintre på terrassen, for der er rigtig mange gode grillmiddage at hente her vinteren igennem. Og juleanden og flæskestegen...

0

Pas på maden i varmen

Jo varmere vejr, jo flere bakterier. Hold maden kold længst muligt, så grill og picnic ender godt.

0

Grillet blåbærkylling

Grillen kan bruges til meget mere end bøffer og brød – det er budskabet i "Den store grillbog". Forfatteren, Paul Kirk, giver blandt andet...

0

Grill på nye måder

Tag grillen under armen, eller disk op med én per mand. Der er griller til hver en lejlighed.

0

Grillet mørbrad

Invitér til studentergilde eller bålfest, og server kolde drinks og mad, der smager af sol og sommer. Læg din mørbrad på grillen – det...

0

Grillet hummer

Når der også skal være tid til gæsterne, er hummeren festlig og let at lave.

0

Culottesteg på grillen

Den traditionelle steg tilberedt på grillen - sådan gør du. Her er opskriften og stegtiderne til både okseculotte og kalveculotte. Og så...