Lækre grillopskrifter - svampetårn, æggekage og blåbærtærte

Grill og udekøkken

Portobellosvampe i tårn, æggekage med flæsk og blåbærtærte – det er alle retter, der sagtens kan tilberedes på grillen. Opskrifterne – dem får du her.


Portobellotårn med tomatcreme
fra Jutland-pork-grillers.dk

Tomatcreme
Det skal du bruge:
200 g opblødte soltørrede tomater
Et klem citronsaft
Lidt chili
Et drys peber og salt
En smule frisk ingefær
Håndfuld frisk koriander
Et par kviste frisk purløg
Olie
3 fed hvidløg
(gerne grillet først)

Sådan gør du:
Blend alle ingredienser i ca. 2 minutter.

Portobellotårn
Det skal du bruge:
2 grønne squash
2 gule squash
1 stor blommetomat
1 gulerod
2 store portobellosvampe
1 drys salt og peber
1 fed hvidløg
1 drys af hver af følgende:
Sennepspulver
Stærk paprika
Chili
Nogle friske krydderurter efter smag og årstid

Sådan gør du:
Rens svampene, skær squash i skiver, og skær blommetomat og den skrællede gulerod i skiver på langs. Pensl dette med olie og drys med salt. Grill alle grøntsagerne direkte men ikke for hårdt, ca. et minut på hver side.


Anretning:
Anret grøntsagerne med portobellosvampen nederst lag på lag med tomatcremen. Servér med lidt salat til.

Æggekage med flæsk – uden stegeos i køkkenet

Det skal du bruge:
(pande, diameter 35 cm)
5 æg
Lidt olie
Flæsk efter behag
Bundt forårsløg
Et par tomater
Salt og peber

Sådan gør du:
Stil en olieind-gnedet støbejernspande uden træhåndtag over gløder (endelig ikke for varme) i midten af grillen. Når panden er tilstrækkelig varm, steges flæsket og placeres derefter på grillristen omkring panden. Steg lidt forårsløg, hæld æggemassen over, kom tomater og flere
forårsløg på. Gennemstegt
- ca. 10 min. alt efter tykkelse.

Blåbærtærte på grillen

Fra Finax Grillguide

Det skal du bruge:

(2 stk. forme på 20 cm i
diameter )
Dej: 375 g mel
250 g margarine
125 g florsukker
1 æg
Fyld: 150 g friske eller
frosne blåbær

Sådan gør du:
Alle ingredienser til dejen kommes i en køkkenskål og æltes sammen med hånden til en ens masse. Rul dejen ud i lidt mel, så den har en tykkelse på ca. 3 mm. Rul dejen op på kagerullen og rul dejen hen over formene. Overskydende dej skæres af og gemmes. Fyld blåbær på tærtebunden. Den overskydende dej rulles ud. Skæres i 8 strimler og fordeles på kryds over blåbærrene. Pensl gitteret med æg. Tærten bages på en gennemvarm bagesten i grillen ca. 25 min. ved 190º.
26 maj 2011
Mere om Grill og udekøkken

Undgå mavepine og brand, når du griller

Grill og udekøkken Lige nu bliver mange af vores måltider lavet udendørs. Intet er bedre, men glem ikke de tre vigtigste grillråd og pas på gasblusset i udendørskøkkenet.

ADVARSEL: Din FYRKAT grill kan bryde i brand

Grill og udekøkken Har du en FYRKAT picnic grill, må du ikke tænde op i den, før du har modtaget en ny indsats til grillen.

Grillet hummer

Grill og udekøkken Når der også skal være tid til gæsterne, er hummeren festlig og let at lave.

Gang i grillen - hver gang

Grill og udekøkken Gløderne er helt centrale for en god grillmiddag. Se her, hvordan du får optimal udnyttelse af kul og briketter.

Pas på maden i varmen

Grill og udekøkken Jo varmere vejr, jo flere bakterier. Hold maden kold længst muligt, så grill og picnic ender godt.

Culottesteg på grillen

Grill og udekøkken Den traditionelle steg tilberedt på grillen - sådan gør du. Her er opskriften og stegtiderne til både okseculotte og kalveculotte. Og så...

Grillet mørbrad

Grill og udekøkken Invitér til studentergilde eller bålfest, og server kolde drinks og mad, der smager af sol og sommer. Læg din mørbrad på grillen – det giver krydderi til kødet.

Lav et udekøkken – det her skal du overveje før anskaffelse

Grill og udekøkken Find ud af, hvilket udekøkken du har brug for med disse 7 tips til valg af køkken. Skal det være fastmonteret eller mobilt? Og skal det...

Test: Hvilket stegetermometer skal du vælge til grill og ovn?

Grill og udekøkken idenyts grillnørd Jan Olesen har testet fem forskellige stegetermometre til grill og ovn. Der findes flere forskellige typer - trådløse,...

En gasgrill giver nem og hurtig sommermad

Grill og udekøkken Med en gasgrill er det nemt og hurtigt at grille, og smagen kan sagtens måle sig med kulgrillen. Den tændes på en knap, du kan let styre varmen, og så er den nem at gøre ren. Ligesom med en kulgrill skal du tage dine forholdsregler og bruge grillen på den rigtige måde. Få også en grill-opskrift på lækre muffins med skinke og ost.

Lækre og sunde opskrifter til grillen

Grill og udekøkken Sund mad fra grillen - du kan sagtens tilberede sunde, farverige og velsmagende retter på din grill. Det kræver ikke mere arbejde, end det...

Test: Vælg den rigtige grillbriket til en perfekt grillaften

Grill og udekøkken En grillbriket er ikke bare en grillbriket. idényts grillnørd har testet seks af de nyeste grillbriketter i sin kuglegrill – og selvom der...

Perfekt stegte grillbøffer - hele året

Grill og udekøkken Lækkert kød af enhver art, aubergine-skiver med grillstreger, sprøde toast eller lune nanbrød. Den mobile grill Opti fra Tefal leverer det hele – uden kul eller gas.

Lækker mad til en grillaften

Grill og udekøkken Det er hyggeligt at mødes omkring grillen. Vi har fundet fire spændende retter til en god hverdagsmiddag på terrassen en sommeraften.

Udekøkkenet er både praktisk og findes i mange prisklasser

Grill og udekøkken Nyd sommeren og haven i fuld længde, lav mad udendørs sammen med familien, og spar de mange pendlerture fra havebordet til køkkenet.

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.