Lækre grillopskrifter – svampetårn, æggekage og blåbærtærte

Portobellosvampe i tårn, æggekage med flæsk og blåbærtærte – det er alle retter, der sagtens kan tilberedes på grillen. Opskrifterne – dem får du her.



Portobellotårn med tomatcreme
fra Jutland-pork-grillers.dk

Tomatcreme
Det skal du bruge:
200 g opblødte soltørrede tomater
Et klem citronsaft
Lidt chili
Et drys peber og salt
En smule frisk ingefær
Håndfuld frisk koriander
Et par kviste frisk purløg
Olie
3 fed hvidløg
(gerne grillet først)

Sådan gør du:
Blend alle ingredienser i ca. 2 minutter.

Portobellotårn
Det skal du bruge:
2 grønne squash
2 gule squash
1 stor blommetomat
1 gulerod
2 store portobellosvampe
1 drys salt og peber
1 fed hvidløg
1 drys af hver af følgende:
Sennepspulver
Stærk paprika
Chili
Nogle friske krydderurter efter smag og årstid

Sådan gør du:
Rens svampene, skær squash i skiver, og skær blommetomat og den skrællede gulerod i skiver på langs. Pensl dette med olie og drys med salt. Grill alle grøntsagerne direkte men ikke for hårdt, ca. et minut på hver side.

Anretning:
Anret grøntsagerne med portobellosvampen nederst lag på lag med tomatcremen. Servér med lidt salat til.

Æggekage med flæsk – uden stegeos i køkkenet

Det skal du bruge:
(pande, diameter 35 cm)
5 æg
Lidt olie
Flæsk efter behag
Bundt forårsløg
Et par tomater
Salt og peber

Sådan gør du:
Stil en olieind-gnedet støbejernspande uden træhåndtag over gløder (endelig ikke for varme) i midten af grillen. Når panden er tilstrækkelig varm, steges flæsket og placeres derefter på grillristen omkring panden. Steg lidt forårsløg, hæld æggemassen over, kom tomater og flere
forårsløg på. Gennemstegt
– ca. 10 min. alt efter tykkelse.

Blåbærtærte på grillen

Fra Finax Grillguide

Det skal du bruge:

(2 stk. forme på 20 cm i
diameter )
Dej: 375 g mel
250 g margarine
125 g florsukker
1 æg
Fyld: 150 g friske eller
frosne blåbær

Sådan gør du:
Alle ingredienser til dejen kommes i en køkkenskål og æltes sammen med hånden til en ens masse. Rul dejen ud i lidt mel, så den har en tykkelse på ca. 3 mm. Rul dejen op på kagerullen og rul dejen hen over formene. Overskydende dej skæres af og gemmes. Fyld blåbær på tærtebunden. Den overskydende dej rulles ud. Skæres i 8 strimler og fordeles på kryds over blåbærrene. Pensl gitteret med æg. Tærten bages på en gennemvarm bagesten i grillen ca. 25 min. ved 190º.

Mest læste artikler