Tilbered desserten på grillen - få fem lækre opskrifter

Grill og udekøkken

Snobrød med marcipan, marinerede jordbær med grillet marcipan eller nougatblommer på grillen. Desserter kan sagtens tilberedes på grillen – få de lækre opskrifter her.

Foto: ODENSE

Snobrød med marcipan

(Giver 6-8 snobrød)

Det skal du bruge:
¼ liter lunken vand
25 g gær
1/4 dl flydende margarine eller olie
1 tsk. salt
75 g revet ren rå marcipan
350 g hvedemel


Sådan gør du
Rør gæren ud i lunken vand og tilsæt flydende margarine, salt, revet marcipan samt halvdelen af melet. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Dæk skålen med et viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Ælt dejen igennem og del den i 6-8 stykker og tril hvert stykke til en lang pølse. Sno pølsen omkring en pind og hold den ind over gløderne fra et bål eller en varm grill. Bag i ca. 12 min. eller til brødene er gennembagte og gyldne. Spis det som det er eller kom lidt syltetøj eller nougat i hullet.

Softice, grillede jordbær og marcipanknas

(4 personer)

Foto: ODENSE

Det skal du bruge:
½ kg jordbær
100 g ren rå marcipan
50 g lys chokolade, grofthakket
Vaniljeis

Sådan gør du
Skyl bærrene og nip stilken af. Skær de største bær i kvarte og halver resten. Læg dem i en foliebakke eller lille bradepande dækket med bagepapir. Riv marcipanen hen over bærrene og grill dem ved indirekte varme eller eftervarmen fra grillen ca. 8 min. til marcipanen er sprød og gylden.

Drys med hakket chokolade og fordel i glas sammen med is. Rør en anelse i blandingen med en gaffel så den blandes med isen og server straks.

Læs også: Grillet blåbærkylling

Marinerede jordbær med grillet marcipan

(4 personer)

foto: ODENSE

Det skal du bruge:
1/2 kg jordbær
1 dl konc. hyldeblomstdrik
4 myntekviste
4 store kugler is, gerne jordbær
4 tykke skiver marcipan

Sådan gør du
Halvér jordbærrene og kom dem i en skål. Bland med hyldeblomstdrik og hakket mynte og lad det trække 30 min. Grill marcipanskiverne på begge sider ved direkte varme til de er sprøde, men bløde indvendig. Servér bærrene med marcipan og is.

Frugter og marcipan på spyd

(4 portioner)

Læs også: Grillet mørbrad

Foto: Odense Marcipan

Det skal du bruge:
8 træspyd
150 g ren rå marcipan
1 spsk. limesaft
1/2 dl kokosmel
1 fersken eller nektarin
2 kiwi frugter
2 tykke skiver ananas
Chokoladesauce

Tilbehør: Is eller sorbet

Sådan gør du:
Skær marcipanen i tykke skiver og skær den i kvarte, 16 stykker i alt. Vend først
marcipanstykkerne i limesaft og dernæst i kokosmel. Skær fersknerne i store tern, 8 i alt. Skræl kiwifrugterne og del dem i kvarte. Skær ananasskiver i tern, 16 i alt. Sæt marcipan og frugt på spyd. Grill spydene 3-4 min. på hver side ved direkte varme. Dryp spydene med chokoladesauce og servér med is eller sorbet.

Foto: Odense MarcipanNougatblommer på grillen
(4 personer)

Det skal du bruge:
6 store blommer
50 g blød nougat
2 spsk. cointreau eller anden orangelikør
150 g færdig kransekagemasse

Tilbehør: Vanilleis eller flødeskum

Sådan gør du:
Halvér blommerne, fjern stenen og læg dem i en foliebakke eller lille ovnfast fad. Skær nougaten i 12 lige store stykker og læg et i hver halve blomme. Dryp med Cointreau og sprøjt kransekagemasse hen over så nougaten er dækket. Grill blommerne ved indirekte varme under låg i ca. 15 min. til de er bløde og marcipanen er gylden. Servér med is eller flødeskum.

Opskrifter fra
Odense Marcipan

24 juni 2008
0

10 grill-tricks, der gør grillsæsonen til en leg

Her er løsningen på 10 ting, der kan gøre en ellers hyggelig grillaften til en pestilens. Med disse 10 greb får du meget mere aroma ind i...

0

Fra nybegynder til grillmester

Bliv villavejens grillmester i år. Vi giver dig de smagfulde tricks.

0

Sådan bygger du selv et udekøkken

Går du med tanker om at bygge et praktisk udekøkken, du kan bruge hele året rundt? Så viser gør-det-selv eksperten Björn Christiernsson dig...

0

Test: Vælg den rigtige grillbriket til en perfekt grillaften

En grillbriket er ikke bare en grillbriket. idényts grillnørd har testet seks af de nyeste grillbriketter i sin kuglegrill – og selvom der...

0

Undgå mavepine og brand, når du griller

Lige nu bliver mange af vores måltider lavet udendørs. Intet er bedre, men glem ikke de tre vigtigste grillråd og pas på gasblusset i udendø...

0

NU skal vi grille

Varmrøget laks, pulled pork og langtidsstegt svinekød er årets hotte retter fra grillen. En Smoker er perfekt – men retterne kan også lykkes...

1

ADVARSEL: Din FYRKAT grill kan bryde i brand

Har du en FYRKAT picnic grill, må du ikke tænde op i den, før du har modtaget en ny indsats til grillen.

12

Test: Hvilket stegetermometer skal du vælge til grill og ovn?

idenyts grillnørd Jan Olesen har testet fem forskellige stegetermometre til grill og ovn. Der findes flere forskellige typer - trådløse,...

2

Tilbered juleanden og flæskestegen på grillen

Lad grillen overvintre på terrassen, for der er rigtig mange gode grillmiddage at hente her vinteren igennem. Og juleanden og flæskestegen...

0

Pas på maden i varmen

Jo varmere vejr, jo flere bakterier. Hold maden kold længst muligt, så grill og picnic ender godt.

0

Grillet blåbærkylling

Grillen kan bruges til meget mere end bøffer og brød – det er budskabet i "Den store grillbog". Forfatteren, Paul Kirk, giver blandt andet...

0

Grill på nye måder

Tag grillen under armen, eller disk op med én per mand. Der er griller til hver en lejlighed.

0

Grillet mørbrad

Invitér til studentergilde eller bålfest, og server kolde drinks og mad, der smager af sol og sommer. Læg din mørbrad på grillen – det...

0

Grillet hummer

Når der også skal være tid til gæsterne, er hummeren festlig og let at lave.

0

Culottesteg på grillen

Den traditionelle steg tilberedt på grillen - sådan gør du. Her er opskriften og stegtiderne til både okseculotte og kalveculotte. Og så...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.