Tilbered desserten på grillen - få fem lækre opskrifter

Grill og udekøkken

Snobrød med marcipan, marinerede jordbær med grillet marcipan eller nougatblommer på grillen. Desserter kan sagtens tilberedes på grillen – få de lækre opskrifter her.

Foto: ODENSE

Snobrød med marcipan

(Giver 6-8 snobrød)

Det skal du bruge:
¼ liter lunken vand
25 g gær
1/4 dl flydende margarine eller olie
1 tsk. salt
75 g revet ren rå marcipan
350 g hvedemel


Sådan gør du
Rør gæren ud i lunken vand og tilsæt flydende margarine, salt, revet marcipan samt halvdelen af melet. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Dæk skålen med et viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Ælt dejen igennem og del den i 6-8 stykker og tril hvert stykke til en lang pølse. Sno pølsen omkring en pind og hold den ind over gløderne fra et bål eller en varm grill. Bag i ca. 12 min. eller til brødene er gennembagte og gyldne. Spis det som det er eller kom lidt syltetøj eller nougat i hullet.

Softice, grillede jordbær og marcipanknas

(4 personer)

Foto: ODENSE

Det skal du bruge:
½ kg jordbær
100 g ren rå marcipan
50 g lys chokolade, grofthakket
Vaniljeis

Sådan gør du
Skyl bærrene og nip stilken af. Skær de største bær i kvarte og halver resten. Læg dem i en foliebakke eller lille bradepande dækket med bagepapir. Riv marcipanen hen over bærrene og grill dem ved indirekte varme eller eftervarmen fra grillen ca. 8 min. til marcipanen er sprød og gylden.

Drys med hakket chokolade og fordel i glas sammen med is. Rør en anelse i blandingen med en gaffel så den blandes med isen og server straks.

Læs også:

Miks havens blomster og få flotte buketter i din stue

Det betaler sig at tage blomsterdekoratørens briller på, når årets blomsterflor i haven planlægges. Hemmeligheden bag blomsterdekoratørens...

Marinerede jordbær med grillet marcipan

(4 personer)

foto: ODENSE

Det skal du bruge:
1/2 kg jordbær
1 dl konc. hyldeblomstdrik
4 myntekviste
4 store kugler is, gerne jordbær
4 tykke skiver marcipan

Sådan gør du
Halvér jordbærrene og kom dem i en skål. Bland med hyldeblomstdrik og hakket mynte og lad det trække 30 min. Grill marcipanskiverne på begge sider ved direkte varme til de er sprøde, men bløde indvendig. Servér bærrene med marcipan og is.

Frugter og marcipan på spyd

(4 portioner)

Læs også:

Få haveredskaberne i topform før vinter

Haveredskaber holder sig bedst vinteren igennem, hvis de er rene på blad og tænder. Hæng dem i skuret eller under et tagudhæng eller et...

Foto: Odense Marcipan

Det skal du bruge:
8 træspyd
150 g ren rå marcipan
1 spsk. limesaft
1/2 dl kokosmel
1 fersken eller nektarin
2 kiwi frugter
2 tykke skiver ananas
Chokoladesauce

Tilbehør: Is eller sorbet

Sådan gør du:
Skær marcipanen i tykke skiver og skær den i kvarte, 16 stykker i alt. Vend først
marcipanstykkerne i limesaft og dernæst i kokosmel. Skær fersknerne i store tern, 8 i alt. Skræl kiwifrugterne og del dem i kvarte. Skær ananasskiver i tern, 16 i alt. Sæt marcipan og frugt på spyd. Grill spydene 3-4 min. på hver side ved direkte varme. Dryp spydene med chokoladesauce og servér med is eller sorbet.

Foto: Odense MarcipanNougatblommer på grillen
(4 personer)

Det skal du bruge:
6 store blommer
50 g blød nougat
2 spsk. cointreau eller anden orangelikør
150 g færdig kransekagemasse

Tilbehør: Vanilleis eller flødeskum

Sådan gør du:
Halvér blommerne, fjern stenen og læg dem i en foliebakke eller lille ovnfast fad. Skær nougaten i 12 lige store stykker og læg et i hver halve blomme. Dryp med Cointreau og sprøjt kransekagemasse hen over så nougaten er dækket. Grill blommerne ved indirekte varme under låg i ca. 15 min. til de er bløde og marcipanen er gylden. Servér med is eller flødeskum.

Opskrifter fra
Odense Marcipan

24 juni 2008
Mere om Grill og udekøkken

10 grill-tricks, der gør grillsæsonen til en leg

Grill og udekøkken Med disse 10 grill-tricks får du meget mere aroma ind i maden, samtidig med at maden bliver meget nemmere at håndtere på grillen. Og så er der også det med rengørignen...

10 gode grill-gadgets

Grill og udekøkken Der er ikke noget som smagen af grill på lune aftner. idényt viser dig, hvilke grill-gadgets du ikke kan undvære.

Byg din egen pizzaovn

Grill og udekøkken Drømmer du om at lave ægte italienske pizzaer i baghaven? Så byg din helt egen pizzaovn, og gør drømmen til virkelighed. Se her 4 forskellig...

Sådan bygger du selv et udekøkken

Grill og udekøkken Går du med tanker om at bygge et praktisk udekøkken, du kan bruge hele året rundt? Så viser gør-det-selv eksperten Björn Christiernsson dig her, hvordan du gør.

Fra nybegynder til grillmester

Grill og udekøkken Bliv villavejens grillmester i år. Vi giver dig de smagfulde tricks.

NU skal vi grille

Grill og udekøkken Varmrøget laks, pulled pork og langtidsstegt svinekød er årets hotte retter fra grillen. En Smoker er perfekt – men retterne kan også lykkes...

Perfekt stegte grillbøffer - hele året

Grill og udekøkken Lækkert kød af enhver art, aubergine-skiver med grillstreger, sprøde toast eller lune nanbrød. Den mobile grill Opti fra Tefal leverer det hele – uden kul eller gas.

Se, hvordan en rå kartoffel kommer til at redde din grillsæson

Grill og udekøkken Så er det slut med mad, der sidder fast på grillen.

6 genveje: Sådan rengør du grillen - og sparer tid

Grill og udekøkken Det er grilltid, og derfor giver vi dig 6 simple råd til at vedligeholdelse af grillen, så den holder længere.

5 ting du bør overveje, inden du bygger et udekøkken

Grill og udekøkken Når du realiserer drømmen om et udekøkken, er der en række praktiske ting, du bør overveje. Tænk eksempelvis over, om du vil tilberede maden på grill, over åben ild eller med gas.

Anna-Lise: Drømmen om et udekøkken – et jeg selv kan bygge

Grill og udekøkken I maj eksploderer udelivet hjemme hos idényts chefredaktør, Anna-Lise. Den der umiskendelige duft af grill i næseborene, kombineret med det...

Grillbriketter og grilltilbehør - find de lækre accessories

Grill og udekøkken En elektrisk grillbørste, en wok til grillen eller briketter af kokos - se sæsonens lækre grillgear.

Pas på grillskader og brug af ild i haven

Grill og udekøkken Hvert år kommer mange børn og voksne til skade, når der grilles eller hygges ved bålet i haven. Der sker også mange brandskader efter uheld med ukrudtsbrændere. Sådan dækker forsikringen, hvis det går galt.

Sådan tænder du op i grillen

Grill og udekøkken En god og succesfuld grilloplevelse handler ikke kun om at tilberede maden. Hele processen tæller med: Typen af grill, optænding, varmebehov...

Brug grillen hele året

Grill og udekøkken Vi griller som aldrig før, men hvor vi tidligere holdt os til pølser og koteletter, kaster vi os nu gerne ud i mere krævende menuer med...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.