Lækker mad til en grillaften

Grill og udekøkken
Det er hyggeligt at mødes omkring grillen. Vi har fundet fire spændende retter til en god hverdagsmiddag på terrassen en sommeraften.
Lækker mad til en grillaften

Barbecuegris med nudler og mangosalat
4 pers.

Det skal du bruge:
500 g skinkemignon eller svinemørbrad
1 fed knust hvidløg
1⁄4 dl sød soja
1 spsk. risvin eller tør sherry
1⁄4 dl hoisinsauce
250 g risnudler

Mangosalat:
4-6 forårsløg
1-2 store chilier
1 mango
1⁄4 dl limesaft
1⁄4 dl fishsauce

1 bdt. frisk

Sådan gør du:

Lad kødet trække i en marinade af hvidløg, soja, risvin og hoisinsauce i mindst 30 min. i køleskabet. Grill kødet ved indirekte varme eller ikke for tæt på gløderne i ca. 25 min. Tilbered nudlerne som anvist. Snit forårsløgene fint, flæk chilien, fjern kernerne, og skær kødet i tynde strimler. Skær mangokødet fri af stenen, og skær det i tynde skiver. Vend forårsløg, chili og mango i en dressing af limesaft og fishsauce. Drys godt med frisk koriander før servering.

Foto: Marianne Bjerre

Burger med raita og karrykartofler
4 pers.

Det skal du bruge:
500 g hakket oksekød (10-12% fedt)
1 spsk. karry
salt og peber
sprød salat, gerne forskellige slags
4 naanbrød

Raita:

1⁄2 agurk
salt
200 g græsk yoghurt
1 bdt. finthakket frisk mynte
1 knsp. stødt koriander
lidt peber
Karrykartofler
3⁄4 kg små kartofler
1 spsk. karry
evt. 1 spsk. sesamfrø
olie
salt

Sådan gør du:
Bland kødet med karry. Del og form 4 store, flade bøffer. Skrub kartoflerne, halver de største, og vend dem i karry, sesamfrø, olie og salt. Læg kartoflerne i en bradepande, og bag dem ved 200° i ca. 30 min. De kan selvfølgelig også bages i kuglegrillen ved indirekte varme. Skær agurken i tynde stave, drys med salt, og sæt dem til afdrypning i mindst 15 min.
Dup agurkestavene tørre, og rør dem sammen med yoghurt og finthakket mynte. Smag til med koriander og peber. Steg bøfferne i 2-3 min. på hver side ved kraftig varme, og krydr med salt og peber. Lun naanbrødene, og halvér dem. Læg naanbrødene sammen omkring salat, burger og raita. Server resten af raitaen til sammen med kartoflerne.


Foto: Mariane Bjerre

Kalkunsandwich
4 pers.

Det skal du bruge:

1 lille kalkunbryst (ca. 500 g)
salt og peber
basilikumolie eller olivenolie og tørret basilikum
2 peberfrugter (rød og gul)
4 skiver lufttørret skinke
1 glas grillede artiskokker
salat (fx rucola og romaine)
ciabatta eller focaccio
2 dl cremefraiche 18%
1 bdt. frisk basilikum
salt og peber

Sådan gør du:
Kalkunbrystet krydres med salt og peber og smøres med basilikumolie. Halvér peberfrugterne, fjern kernehuset, tryk dem flade, og grill dem på skindsiden, til skindet er mørkt og bobler op. Afkøl, pil skindet af, og skær kødet i strimler. Grill skinkestykkerne, til de er sprøde. Sæt artiskokkerne til afdrypning. Rør cremefraiche og finthakket basilikum sammen. Smag dressingen til med salt og peber. Skær brødet i 2-4 lige store stykker afhængigt af størrelse og appetit, og lun det i ovnen. Grill kødet ca. 30 min ved indirekte varme eller ikke for tæt på gløderne. Flæk brødene og smør dressing på. Læg brødene sammen omkring salat, kalkun i tynde skiver, grillet
peber, artiskok og skinke – og dryp dressing på til sidst.


Foto: Marianne Bjerre

Hakkebøf med grønsager på spyd

4 pers.


Det skal du bruge:
500 g hakket oksekød
1 tsk. knust peber
4 skiver bacon

Remouladesauce:
2 dl cremefraiche 18%
1 lille hakket rødløg
2 spsk. kapers
2 spsk. hakket drueagurk
1 spsk. grønne peberkorn
2 spsk. hakket frisk estragon eller persille
salt og peber

Grønsagsspyd:
8 små rødløg
4 små fennikler
1 squash
8 store champignoner
lidt olie
salt og peber


Sådan gør du:
Bland knust peber med kødet. Del kødet, og form 4 høje bøffer. Sno en skive bacon omkring hver. Rør alle ingredienserne til remouladesaucen sammen, og smag til med salt og peber. Pil løgene, og skær toppen af fenniklerne. Kog de to grønsager, til de er næsten møre. Halver løg og fennikler, skær squashen i tykke skiver, og rens champignonerne. Fordel grønsagerne på 8 spyd, pensl med lidt olie, og krydr med salt og peber. Grill bøfferne i ca. 5 min. på hver side, og grill grønsagsspydene i 3-4 min. på hver side. Server med remouladesaucen.



Af Gitte Heidi Rasmussen, 504
Fotos: Marianne Bjerre

4 maj 2005
0

10 grill-tricks, der gør grillsæsonen til en leg

Her er løsningen på 10 ting, der kan gøre en ellers hyggelig grillaften til en pestilens. Med disse 10 greb får du meget mere aroma ind i...

0

Fra nybegynder til grillmester

Bliv villavejens grillmester i år. Vi giver dig de smagfulde tricks.

0

Sådan bygger du selv et udekøkken

Går du med tanker om at bygge et praktisk udekøkken, du kan bruge hele året rundt? Så viser gør-det-selv eksperten Björn Christiernsson dig...

0

Test: Vælg den rigtige grillbriket til en perfekt grillaften

En grillbriket er ikke bare en grillbriket. idényts grillnørd har testet seks af de nyeste grillbriketter i sin kuglegrill – og selvom der...

0

Undgå mavepine og brand, når du griller

Lige nu bliver mange af vores måltider lavet udendørs. Intet er bedre, men glem ikke de tre vigtigste grillråd og pas på gasblusset i udendø...

0

NU skal vi grille

Varmrøget laks, pulled pork og langtidsstegt svinekød er årets hotte retter fra grillen. En Smoker er perfekt – men retterne kan også lykkes...

1

ADVARSEL: Din FYRKAT grill kan bryde i brand

Har du en FYRKAT picnic grill, må du ikke tænde op i den, før du har modtaget en ny indsats til grillen.

12

Test: Hvilket stegetermometer skal du vælge til grill og ovn?

idenyts grillnørd Jan Olesen har testet fem forskellige stegetermometre til grill og ovn. Der findes flere forskellige typer - trådløse,...

2

Tilbered juleanden og flæskestegen på grillen

Lad grillen overvintre på terrassen, for der er rigtig mange gode grillmiddage at hente her vinteren igennem. Og juleanden og flæskestegen...

0

Pas på maden i varmen

Jo varmere vejr, jo flere bakterier. Hold maden kold længst muligt, så grill og picnic ender godt.

0

Grillet blåbærkylling

Grillen kan bruges til meget mere end bøffer og brød – det er budskabet i "Den store grillbog". Forfatteren, Paul Kirk, giver blandt andet...

0

Grill på nye måder

Tag grillen under armen, eller disk op med én per mand. Der er griller til hver en lejlighed.

0

Grillet mørbrad

Invitér til studentergilde eller bålfest, og server kolde drinks og mad, der smager af sol og sommer. Læg din mørbrad på grillen – det...

0

Grillet hummer

Når der også skal være tid til gæsterne, er hummeren festlig og let at lave.

0

Culottesteg på grillen

Den traditionelle steg tilberedt på grillen - sådan gør du. Her er opskriften og stegtiderne til både okseculotte og kalveculotte. Og så...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.