Lækker mad til en grillaften

Grill og udekøkken
Det er hyggeligt at mødes omkring grillen. Vi har fundet fire spændende retter til en god hverdagsmiddag på terrassen en sommeraften.
Lækker mad til en grillaften

Barbecuegris med nudler og mangosalat
4 pers.

Det skal du bruge:
500 g skinkemignon eller svinemørbrad
1 fed knust hvidløg
1⁄4 dl sød soja
1 spsk. risvin eller tør sherry
1⁄4 dl hoisinsauce
250 g risnudler

Mangosalat:
4-6 forårsløg
1-2 store chilier
1 mango
1⁄4 dl limesaft
1⁄4 dl fishsauce

1 bdt. frisk

Sådan gør du:

Lad kødet trække i en marinade af hvidløg, soja, risvin og hoisinsauce i mindst 30 min. i køleskabet. Grill kødet ved indirekte varme eller ikke for tæt på gløderne i ca. 25 min. Tilbered nudlerne som anvist. Snit forårsløgene fint, flæk chilien, fjern kernerne, og skær kødet i tynde strimler. Skær mangokødet fri af stenen, og skær det i tynde skiver. Vend forårsløg, chili og mango i en dressing af limesaft og fishsauce. Drys godt med frisk koriander før servering.

Foto: Marianne Bjerre

Burger med raita og karrykartofler
4 pers.

Det skal du bruge:
500 g hakket oksekød (10-12% fedt)
1 spsk. karry
salt og peber
sprød salat, gerne forskellige slags
4 naanbrød

Raita:

1⁄2 agurk
salt
200 g græsk yoghurt
1 bdt. finthakket frisk mynte
1 knsp. stødt koriander
lidt peber
Karrykartofler
3⁄4 kg små kartofler
1 spsk. karry
evt. 1 spsk. sesamfrø
olie
salt

Sådan gør du:
Bland kødet med karry. Del og form 4 store, flade bøffer. Skrub kartoflerne, halver de største, og vend dem i karry, sesamfrø, olie og salt. Læg kartoflerne i en bradepande, og bag dem ved 200° i ca. 30 min. De kan selvfølgelig også bages i kuglegrillen ved indirekte varme. Skær agurken i tynde stave, drys med salt, og sæt dem til afdrypning i mindst 15 min.
Dup agurkestavene tørre, og rør dem sammen med yoghurt og finthakket mynte. Smag til med koriander og peber. Steg bøfferne i 2-3 min. på hver side ved kraftig varme, og krydr med salt og peber. Lun naanbrødene, og halvér dem. Læg naanbrødene sammen omkring salat, burger og raita. Server resten af raitaen til sammen med kartoflerne.


Foto: Mariane Bjerre

Kalkunsandwich
4 pers.

Det skal du bruge:

1 lille kalkunbryst (ca. 500 g)
salt og peber
basilikumolie eller olivenolie og tørret basilikum
2 peberfrugter (rød og gul)
4 skiver lufttørret skinke
1 glas grillede artiskokker
salat (fx rucola og romaine)
ciabatta eller focaccio
2 dl cremefraiche 18%
1 bdt. frisk basilikum
salt og peber

Sådan gør du:
Kalkunbrystet krydres med salt og peber og smøres med basilikumolie. Halvér peberfrugterne, fjern kernehuset, tryk dem flade, og grill dem på skindsiden, til skindet er mørkt og bobler op. Afkøl, pil skindet af, og skær kødet i strimler. Grill skinkestykkerne, til de er sprøde. Sæt artiskokkerne til afdrypning. Rør cremefraiche og finthakket basilikum sammen. Smag dressingen til med salt og peber. Skær brødet i 2-4 lige store stykker afhængigt af størrelse og appetit, og lun det i ovnen. Grill kødet ca. 30 min ved indirekte varme eller ikke for tæt på gløderne. Flæk brødene og smør dressing på. Læg brødene sammen omkring salat, kalkun i tynde skiver, grillet
peber, artiskok og skinke – og dryp dressing på til sidst.


Foto: Marianne Bjerre

Hakkebøf med grønsager på spyd

4 pers.


Det skal du bruge:
500 g hakket oksekød
1 tsk. knust peber
4 skiver bacon

Remouladesauce:
2 dl cremefraiche 18%
1 lille hakket rødløg
2 spsk. kapers
2 spsk. hakket drueagurk
1 spsk. grønne peberkorn
2 spsk. hakket frisk estragon eller persille
salt og peber

Grønsagsspyd:
8 små rødløg
4 små fennikler
1 squash
8 store champignoner
lidt olie
salt og peber


Sådan gør du:
Bland knust peber med kødet. Del kødet, og form 4 høje bøffer. Sno en skive bacon omkring hver. Rør alle ingredienserne til remouladesaucen sammen, og smag til med salt og peber. Pil løgene, og skær toppen af fenniklerne. Kog de to grønsager, til de er næsten møre. Halver løg og fennikler, skær squashen i tykke skiver, og rens champignonerne. Fordel grønsagerne på 8 spyd, pensl med lidt olie, og krydr med salt og peber. Grill bøfferne i ca. 5 min. på hver side, og grill grønsagsspydene i 3-4 min. på hver side. Server med remouladesaucen.



Af Gitte Heidi Rasmussen, 504
Fotos: Marianne Bjerre

4. maj 2005
Mere om Grill og udekøkken

10 grill-tricks, der gør grillsæsonen til en leg

Grill og udekøkken Med disse 10 grill-tricks får du meget mere aroma ind i maden, samtidig med at maden bliver meget nemmere at håndtere på grillen. Og så er der også det med rengørignen...

10 gode grill-gadgets

Grill og udekøkken Der er ikke noget som smagen af grill på lune aftner. idényt viser dig, hvilke grill-gadgets du ikke kan undvære.

Byg din egen pizzaovn

Grill og udekøkken Drømmer du om at lave ægte italienske pizzaer i baghaven? Så byg din helt egen pizzaovn, og gør drømmen til virkelighed. Se her 4 forskellig...

Sådan bygger du selv et udekøkken

Grill og udekøkken Går du med tanker om at bygge et praktisk udekøkken, du kan bruge hele året rundt? Så viser gør-det-selv eksperten Björn Christiernsson dig her, hvordan du gør.

Fra nybegynder til grillmester

Grill og udekøkken Bliv villavejens grillmester i år. Vi giver dig de smagfulde tricks.

NU skal vi grille

Grill og udekøkken Varmrøget laks, pulled pork og langtidsstegt svinekød er årets hotte retter fra grillen. En Smoker er perfekt – men retterne kan også lykkes...

Perfekt stegte grillbøffer - hele året

Grill og udekøkken Lækkert kød af enhver art, aubergine-skiver med grillstreger, sprøde toast eller lune nanbrød. Den mobile grill Opti fra Tefal leverer det hele – uden kul eller gas.

Se, hvordan en rå kartoffel kommer til at redde din grillsæson

Grill og udekøkken Så er det slut med mad, der sidder fast på grillen.

6 genveje: Sådan rengør du grillen - og sparer tid

Grill og udekøkken Det er grilltid, og derfor giver vi dig 6 simple råd til at vedligeholdelse af grillen, så den holder længere.

5 ting du bør overveje, inden du bygger et udekøkken

Grill og udekøkken Når du realiserer drømmen om et udekøkken, er der en række praktiske ting, du bør overveje. Tænk eksempelvis over, om du vil tilberede maden på grill, over åben ild eller med gas.

Anna-Lise: Drømmen om et udekøkken – et jeg selv kan bygge

Grill og udekøkken I maj eksploderer udelivet hjemme hos idényts chefredaktør, Anna-Lise. Den der umiskendelige duft af grill i næseborene, kombineret med det...

Grillbriketter og grilltilbehør - find de lækre accessories

Grill og udekøkken En elektrisk grillbørste, en wok til grillen eller briketter af kokos - se sæsonens lækre grillgear.

Pas på grillskader og brug af ild i haven

Grill og udekøkken Hvert år kommer mange børn og voksne til skade, når der grilles eller hygges ved bålet i haven. Der sker også mange brandskader efter uheld med ukrudtsbrændere. Sådan dækker forsikringen, hvis det går galt.

Sådan tænder du op i grillen

Grill og udekøkken En god og succesfuld grilloplevelse handler ikke kun om at tilberede maden. Hele processen tæller med: Typen af grill, optænding, varmebehov...

Brug grillen hele året

Grill og udekøkken Vi griller som aldrig før, men hvor vi tidligere holdt os til pølser og koteletter, kaster vi os nu gerne ud i mere krævende menuer med...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.