Grillet hummer

Når der også skal være tid til gæsterne, er hummeren festlig og let at lave.


Ingredienser (8 pers.):

4 hummere eller 16 jomfruhummere
olivenolie med basilikum
salt
peber

Tilbehør:

2 hele blomkål
2 bægre rygeost
1⁄2 dl olivenolie
1⁄4 dl hvid- vinseddike
krydderurter fx purløg og kørvel

Sådan gør du:

Halvér hummerne, dryp med krydderolie og krydr med salt og peber. Del blomkålen i små buketter og gem halvdelen af de pæneste buketter til salaten. Resten af blomkålsbuketterne koges møre i letsaltet vand.

Hæld vandet fra og damp dem tørre. Mos blomkålen og rør sammen med rygeost. Smag til med salt og peber.
Pisk olivenolie, hvidvinseddike, salt og peber sammen, og vend de rå blomkålsbuketter i dressingen. Drys med hakkede krydderurter.

Grill hummerne 2-3 min. på en varm grill og server med blomkålscreme og sprød salat.

Mest læste artikler