Brug grillen hele året

Grill og udekøkken

Vi griller som aldrig før, men hvor vi tidligere holdt os til pølser og koteletter, kaster vi os nu gerne ud i mere krævende menuer med både forretter, stege og desserter. Men grillen er ikke kun til sommerens terrassehygge - du kan sagtens grille hele året.

Foto: Weber

Rejer på en varm sommerdag

Grillet rejecocktail med middelhavssalsa:
  • Lav en marinade af havsalt, peber, hvidløg, citronskal, hakket tørret estragon, citronsaft og olivenolie.
  • Sæt rejer og/eller andre gode skaldyr på spyd og smør blandingen godt ind på begge sider.
  • Grill direkte i 1 minut på hver side.
  • Servér sammen med en salsa af tomat, agurk, løg, sorte oliven og kapers i mundvenlige stykker evt. blandet sammen med en let saltet olie/eddike marinade.

Lækkert til en forårsaften
Marineret lammekølle:
  • Smør en benfri lammekølle med en marinade af spidskommen, nelliker og kanelstang ristet på en tør pande, stødt i en morter og blandet sammen med ca. 2 dl yoghurt naturel.
  • Kom lammet i en plastikpose og mariner koldt i ca. 24 timer.
  • Tør kødet af og kom en blanding af hakkede mandler, persille, hvidløg og frisk ingefær ind i køllen, hvor benet har siddet. Krydr udvendigt med salt og peber – luk med kødnåle.
  • Brun lammekøllen godt på alle sider ved direkte varme. Lad den grille færdig ved indirekte og svagere varme i ca. 2 timer. Husk at vende den ofte. 

Efterår og vinter
Kylling på dåse:
  • Gnid en kylling med en blanding af salt, peber, paprika og brun sukker – giv evt. retten mere karakter med senneps- og hvidløgspulver.
  • Placer kyllingen ned over en fyldt og åbnet øldåse og stil den sikkert i grillen. Luk låget og steg den indirekte ved ca. 200 grader i ca. 70 min.
  • Tjek fra tid til anden, om kyllingen bliver brændt – dæk evt. med alufolie.

Mere efterår og vinter

American Spareribs:
  • Gnid spareribs ind i en blanding af salt, peber, paprika og brun sukker og stil dem evt. lodret med fedtkanten øverst i en såkaldt rib-rag.
  • Grill benene indirekte med låget på i ca. 1 time. Først derefter pensler man med en marinade og steger nu benene direkte over gløderne, mens man passer på, de ikke bliver brændt.

Vent med marinaden
Du skal gnide dit kød ind i krydderier, før du steger det. Men du må først pensle med marinade kort før, kødet er færdig. Marinerer du kødet fra starten af, risikerer du, at sukkerstofferne i marinaden brænder og dermed skader smagen.


23 april 2009
0

Undgå mavepine og brand, når du griller

Lige nu bliver mange af vores måltider lavet udendørs. Intet er bedre, men glem ikke de tre vigtigste grillråd og pas på gasblusset i udendø...

1

ADVARSEL: Din FYRKAT grill kan bryde i brand

Har du en FYRKAT picnic grill, må du ikke tænde op i den, før du har modtaget en ny indsats til grillen.

0

10 gode grill-gadgets

Der er ikke noget som smagen af grill på lune aftner. idényt viser dig, hvilke grill-gadgets du ikke kan undvære.

0

Grillet hummer

Når der også skal være tid til gæsterne, er hummeren festlig og let at lave.

0

Gang i grillen - hver gang

Gløderne er helt centrale for en god grillmiddag. Se her, hvordan du får optimal udnyttelse af kul og briketter.

0

Pas på maden i varmen

Jo varmere vejr, jo flere bakterier. Hold maden kold længst muligt, så grill og picnic ender godt.

0

Culottesteg på grillen

Den traditionelle steg tilberedt på grillen - sådan gør du. Her er opskriften og stegtiderne til både okseculotte og kalveculotte. Og så...

0

Grillet mørbrad

Invitér til studentergilde eller bålfest, og server kolde drinks og mad, der smager af sol og sommer. Læg din mørbrad på grillen – det...

3

Lav et udekøkken – det her skal du overveje før anskaffelse

Find ud af, hvilket udekøkken du har brug for med disse 7 tips til valg af køkken. Skal det være fastmonteret eller mobilt? Og skal det...

12

Test: Hvilket stegetermometer skal du vælge til grill og ovn?

idenyts grillnørd Jan Olesen har testet fem forskellige stegetermometre til grill og ovn. Der findes flere forskellige typer - trådløse,...

0

Byg din egen pizzaovn

Drømmer du om at lave ægte italienske pizzaer i baghaven? Så byg din helt egen pizzaovn, og gør drømmen til virkelighed!

0

En gasgrill giver nem og hurtig sommermad

Med en gasgrill er det nemt og hurtigt at grille, og smagen kan sagtens måle sig med kulgrillen. Den tændes på en knap, du kan let styre...

0

Lækre og sunde opskrifter til grillen

Sund mad fra grillen - du kan sagtens tilberede sunde, farverige og velsmagende retter på din grill. Det kræver ikke mere arbejde, end det...

0

Test: Vælg den rigtige grillbriket til en perfekt grillaften

En grillbriket er ikke bare en grillbriket. idényts grillnørd har testet seks af de nyeste grillbriketter i sin kuglegrill – og selvom der...

0

Perfekt stegte grillbøffer - hele året

Lækkert kød af enhver art, aubergine-skiver med grillstreger, sprøde toast eller lune nanbrød. Den mobile grill Opti fra Tefal leverer det...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.