Brug grillen hele året

Grill og udekøkken

Vi griller som aldrig før, men hvor vi tidligere holdt os til pølser og koteletter, kaster vi os nu gerne ud i mere krævende menuer med både forretter, stege og desserter. Men grillen er ikke kun til sommerens terrassehygge - du kan sagtens grille hele året.

Foto: Weber

Rejer på en varm sommerdag

Grillet rejecocktail med middelhavssalsa:
  • Lav en marinade af havsalt, peber, hvidløg, citronskal, hakket tørret estragon, citronsaft og olivenolie.
  • Sæt rejer og/eller andre gode skaldyr på spyd og smør blandingen godt ind på begge sider.
  • Grill direkte i 1 minut på hver side.
  • Servér sammen med en salsa af tomat, agurk, løg, sorte oliven og kapers i mundvenlige stykker evt. blandet sammen med en let saltet olie/eddike marinade.

Lækkert til en forårsaften
Marineret lammekølle:
  • Smør en benfri lammekølle med en marinade af spidskommen, nelliker og kanelstang ristet på en tør pande, stødt i en morter og blandet sammen med ca. 2 dl yoghurt naturel.
  • Kom lammet i en plastikpose og mariner koldt i ca. 24 timer.
  • Tør kødet af og kom en blanding af hakkede mandler, persille, hvidløg og frisk ingefær ind i køllen, hvor benet har siddet. Krydr udvendigt med salt og peber – luk med kødnåle.
  • Brun lammekøllen godt på alle sider ved direkte varme. Lad den grille færdig ved indirekte og svagere varme i ca. 2 timer. Husk at vende den ofte. 

Efterår og vinter
Kylling på dåse:
  • Gnid en kylling med en blanding af salt, peber, paprika og brun sukker – giv evt. retten mere karakter med senneps- og hvidløgspulver.
  • Placer kyllingen ned over en fyldt og åbnet øldåse og stil den sikkert i grillen. Luk låget og steg den indirekte ved ca. 200 grader i ca. 70 min.
  • Tjek fra tid til anden, om kyllingen bliver brændt – dæk evt. med alufolie.

Mere efterår og vinter

American Spareribs:
  • Gnid spareribs ind i en blanding af salt, peber, paprika og brun sukker og stil dem evt. lodret med fedtkanten øverst i en såkaldt rib-rag.
  • Grill benene indirekte med låget på i ca. 1 time. Først derefter pensler man med en marinade og steger nu benene direkte over gløderne, mens man passer på, de ikke bliver brændt.

Vent med marinaden
Du skal gnide dit kød ind i krydderier, før du steger det. Men du må først pensle med marinade kort før, kødet er færdig. Marinerer du kødet fra starten af, risikerer du, at sukkerstofferne i marinaden brænder og dermed skader smagen.


23 april 2009
0

10 grill-tricks, der gør grillsæsonen til en leg

Her er løsningen på 10 ting, der kan gøre en ellers hyggelig grillaften til en pestilens. Med disse 10 greb får du meget mere aroma ind i...

0

Fra nybegynder til grillmester

Bliv villavejens grillmester i år. Vi giver dig de smagfulde tricks.

0

Sådan bygger du selv et udekøkken

Går du med tanker om at bygge et praktisk udekøkken, du kan bruge hele året rundt? Så viser gør-det-selv eksperten Björn Christiernsson dig...

0

Test: Vælg den rigtige grillbriket til en perfekt grillaften

En grillbriket er ikke bare en grillbriket. idényts grillnørd har testet seks af de nyeste grillbriketter i sin kuglegrill – og selvom der...

0

Undgå mavepine og brand, når du griller

Lige nu bliver mange af vores måltider lavet udendørs. Intet er bedre, men glem ikke de tre vigtigste grillråd og pas på gasblusset i udendø...

0

NU skal vi grille

Varmrøget laks, pulled pork og langtidsstegt svinekød er årets hotte retter fra grillen. En Smoker er perfekt – men retterne kan også lykkes...

1

ADVARSEL: Din FYRKAT grill kan bryde i brand

Har du en FYRKAT picnic grill, må du ikke tænde op i den, før du har modtaget en ny indsats til grillen.

12

Test: Hvilket stegetermometer skal du vælge til grill og ovn?

idenyts grillnørd Jan Olesen har testet fem forskellige stegetermometre til grill og ovn. Der findes flere forskellige typer - trådløse,...

2

Tilbered juleanden og flæskestegen på grillen

Lad grillen overvintre på terrassen, for der er rigtig mange gode grillmiddage at hente her vinteren igennem. Og juleanden og flæskestegen...

0

Pas på maden i varmen

Jo varmere vejr, jo flere bakterier. Hold maden kold længst muligt, så grill og picnic ender godt.

0

Grillet blåbærkylling

Grillen kan bruges til meget mere end bøffer og brød – det er budskabet i "Den store grillbog". Forfatteren, Paul Kirk, giver blandt andet...

0

Grill på nye måder

Tag grillen under armen, eller disk op med én per mand. Der er griller til hver en lejlighed.

0

Grillet mørbrad

Invitér til studentergilde eller bålfest, og server kolde drinks og mad, der smager af sol og sommer. Læg din mørbrad på grillen – det...

0

Grillet hummer

Når der også skal være tid til gæsterne, er hummeren festlig og let at lave.

0

Culottesteg på grillen

Den traditionelle steg tilberedt på grillen - sådan gør du. Her er opskriften og stegtiderne til både okseculotte og kalveculotte. Og så...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.