Tilbered juleanden og flæskestegen på grillen

Grill og udekøkken

Lad grillen overvintre på terrassen, for der er rigtig mange gode grillmiddage at hente her vinteren igennem. Og juleanden og flæskestegen kan sagtens tilberedes på grillen - få gode tips til, hvordan du gør.

Grill tager lidt længere tid om vinteren

Griller du om vinteren, eller når det er koldt og blæsende, kræver det ofte lidt mere tid og lidt mere varme, før maden er færdig. På kuglegrillen bør du anvende gode grillbriketter. Husk, at bruge ekstra briketter, hvis det er meget koldt.

Grillen skal stå i læ

Det bedste – både for grillen og for den, der skal passe den – er at stille grillen et sted med læ. Men selvfølgelig skal den ikke stå alt for langt fra døren. Hvis det blæser meget omkring grillen, kan briketterne brænde hurtigere af end normalt; så regn med at skulle efterfylde, hvis du griller i lang tid.

Sådan griller du julemiddagen!

Grillet and eller steg giver lidt udeaktiviteter midt i juletravlheden – og kan være med til at underholde de spændte børn. Anden bliver fantastisk sprød og flæskesværen er en sikker vinder.

Læs også:

Fyldte squash

Udhul en squash og kom lækkert og dekorativt fyld i.

Ingredienser til grillet and:

1 and på ca. 3 kg

Æbler, svesker

Salt og peber

Sådan gør du

Anden vaskes godt med koldt vand og duppes tør. Gnides både ind- og udvendigt med salt og peber. Hvis du ønsker at fylde den med æbler og svesker, gør du det nu.

Læs også:

Moussaka med squash

Udskift auberginen med en en squash i din moussaka.

Fars giver ekstra stegetid

Ønsker du at farsere anden, skal du regne med ekstra stegetid, så fyldet kan nå at gennemstege. Sæt anden op som ved ovnstegning.

Fedtet skal kunne løbe fra

Med en skarp kniv skærer du et fint snit i skindet mellem vinger og ryg, så overflødigt fedt kan løbe fra under stegning. Prik huller i skindet med en gaffel. Anden anbringes i en stegholder og sættes over indirekte varme på grillen. Den skal ligge på ryggen hele stegetiden.

Husk foliebakkerne

Sæt to store foliebakker på underste rist i grillen, så fedt og sky til sovsen opfanges. Hvis du vil være helt sikker på at have varme nok, kan du efterfylde med glødende briketter fra en halvt fuld grillstarter efter ca. en times grilltid. Husk også at flytte and og drypbakke i sikkerhed for flyveaske, før du efterfylder.

Læs også:

Råmarineret squash-salat

Lad squash være hovedingrediens i din salat.

Stegetid

Mellem 1¾-2 timer – alt efter vægt – og om den er farseret. Når stegetermometeret viser 70°, er anden gennemstegt. Gås kan steges efter helt den samme opskrift.

Sprød flæskesvær i grillen!

    • Rids flæskestegen sirligt. Snit kun i fedtet.

    • Sværen gnides med rigeligt groft salt og smør, også ned imellem sværene. Lav en “pølse” af stanniol og læg den under stegen, så stegen kommer til at ligge lidt vinklet, og fedtet kan løbe fra sværen. Brug gerne en stegholder.

    • Der må ikke være fordybninger på oversiden, hvor fedt og saft kan samle sig. Her bliver sværen ikke sprød.

    • Steges ved indirekte varme i kuglegrill. En steg på 2-2 ½ kg skal grilles 70-90 minutter til sværen er sprød.

  • Stegetermometeret skal vise 65° for medium stegt.

 

Opskrifterne er fra Glæsels Grillerier, Aschehough.

 

 
15 oktober 2007
Mere om Grill og udekøkken

10 grill-tricks, der gør grillsæsonen til en leg

Grill og udekøkken Med disse 10 grill-tricks får du meget mere aroma ind i maden, samtidig med at maden bliver meget nemmere at håndtere på grillen. Og så er der også det med rengørignen...

10 gode grill-gadgets

Grill og udekøkken Der er ikke noget som smagen af grill på lune aftner. idényt viser dig, hvilke grill-gadgets du ikke kan undvære.

Byg din egen pizzaovn

Grill og udekøkken Drømmer du om at lave ægte italienske pizzaer i baghaven? Så byg din helt egen pizzaovn, og gør drømmen til virkelighed. Se her 4 forskellig...

Sådan bygger du selv et udekøkken

Grill og udekøkken Går du med tanker om at bygge et praktisk udekøkken, du kan bruge hele året rundt? Så viser gør-det-selv eksperten Björn Christiernsson dig her, hvordan du gør.

Fra nybegynder til grillmester

Grill og udekøkken Bliv villavejens grillmester i år. Vi giver dig de smagfulde tricks.

NU skal vi grille

Grill og udekøkken Varmrøget laks, pulled pork og langtidsstegt svinekød er årets hotte retter fra grillen. En Smoker er perfekt – men retterne kan også lykkes...

Perfekt stegte grillbøffer - hele året

Grill og udekøkken Lækkert kød af enhver art, aubergine-skiver med grillstreger, sprøde toast eller lune nanbrød. Den mobile grill Opti fra Tefal leverer det hele – uden kul eller gas.

Se, hvordan en rå kartoffel kommer til at redde din grillsæson

Grill og udekøkken Så er det slut med mad, der sidder fast på grillen.

6 genveje: Sådan rengør du grillen - og sparer tid

Grill og udekøkken Det er grilltid, og derfor giver vi dig 6 simple råd til at vedligeholdelse af grillen, så den holder længere.

5 ting du bør overveje, inden du bygger et udekøkken

Grill og udekøkken Når du realiserer drømmen om et udekøkken, er der en række praktiske ting, du bør overveje. Tænk eksempelvis over, om du vil tilberede maden på grill, over åben ild eller med gas.

Anna-Lise: Drømmen om et udekøkken – et jeg selv kan bygge

Grill og udekøkken I maj eksploderer udelivet hjemme hos idényts chefredaktør, Anna-Lise. Den der umiskendelige duft af grill i næseborene, kombineret med det...

Grillbriketter og grilltilbehør - find de lækre accessories

Grill og udekøkken En elektrisk grillbørste, en wok til grillen eller briketter af kokos - se sæsonens lækre grillgear.

Pas på grillskader og brug af ild i haven

Grill og udekøkken Hvert år kommer mange børn og voksne til skade, når der grilles eller hygges ved bålet i haven. Der sker også mange brandskader efter uheld med ukrudtsbrændere. Sådan dækker forsikringen, hvis det går galt.

Sådan tænder du op i grillen

Grill og udekøkken En god og succesfuld grilloplevelse handler ikke kun om at tilberede maden. Hele processen tæller med: Typen af grill, optænding, varmebehov...

Brug grillen hele året

Grill og udekøkken Vi griller som aldrig før, men hvor vi tidligere holdt os til pølser og koteletter, kaster vi os nu gerne ud i mere krævende menuer med...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.