5 ting du bør overveje, inden du bygger et udekøkken

Grill og udekøkken

Når du realiserer drømmen om et udekøkken, er der en række praktiske ting, du bør overveje. Tænk eksempelvis over, om du vil tilberede maden på grill, over åben ild eller med gas.

Foto: istockphoto

1. Udekøkkenet bør være tæt på huset

Placer dit udekøkken i en passende afstand fra huset. Ligger det for langt væk fra køkkenet (og en stikkontakt) bruger man det ikke så meget, som man gerne ville.

2. Grill, ild eller gas?

I dit udekøkken, kan du naturligvis vælge, om maden skal tilberedes på grill, over åben ild eller med gas. Måske vil du gerne have adgang til flere muligheder?

Læs også:

Udekøkkenet er både praktisk og findes i mange prisklasser

Nyd sommeren og haven i fuld længde, lav mad udendørs sammen med familien, og spar de mange pendlerture fra havebordet til køkkenet.

3. Husk rindende vand i udekøkkenet

Rindende vand er nødvendigt blandt andet for at kunne skylle frugt og grønsager og for at vaske op. Dette klarer du enkelt ved, at tilkoble vand fra hanen sammen med haveslangen.

Vandet ledes ud i haven eller opsamles i en balje, og indeholder det ikke opvaskemiddel, kan det efterfølgende anvendes til at vande haven med.

4. Hav styr på diverse ledninger

Glem ikke at gøre plads til eventuelle el-ledninger og vandslanger, når du murer.

Læs også:

Sæt stikdåser op i haven til udekøkken, lys og redskaber

Bruger du elektrisk havegrej, og er du træt af at bakse med forlængerledninger, så sørg for at få strømmen ud i haven. Som tommelfingerreg...

5. Et godt arbejdsbord er alfa omega

Det er vigtigt at have et ordentligt arbejdsbord, og her skal du vælge et materiale, der tåler alt slags vejr, og som er let at holde rent. Du kan lægge klinker eller mosaik på et holdbart underlag, som efterfølgende placeres direkte på teglkonstruktionen, men det er også muligt at vælge træ for eksempel teak. 

Kilde: Kalk- og Teglværksforeningen

04 maj 2015
Mere om Grill og udekøkken

Undgå mavepine og brand, når du griller

Grill og udekøkken Lige nu bliver mange af vores måltider lavet udendørs. Intet er bedre, men glem ikke de tre vigtigste grillråd og pas på gasblusset i udendørskøkkenet.

ADVARSEL: Din FYRKAT grill kan bryde i brand

Grill og udekøkken Har du en FYRKAT picnic grill, må du ikke tænde op i den, før du har modtaget en ny indsats til grillen.

Grillet hummer

Grill og udekøkken Når der også skal være tid til gæsterne, er hummeren festlig og let at lave.

Gang i grillen - hver gang

Grill og udekøkken Gløderne er helt centrale for en god grillmiddag. Se her, hvordan du får optimal udnyttelse af kul og briketter.

Pas på maden i varmen

Grill og udekøkken Jo varmere vejr, jo flere bakterier. Hold maden kold længst muligt, så grill og picnic ender godt.

Culottesteg på grillen

Grill og udekøkken Den traditionelle steg tilberedt på grillen - sådan gør du. Her er opskriften og stegtiderne til både okseculotte og kalveculotte. Og så...

Grillet mørbrad

Grill og udekøkken Invitér til studentergilde eller bålfest, og server kolde drinks og mad, der smager af sol og sommer. Læg din mørbrad på grillen – det giver krydderi til kødet.

Lav et udekøkken – det her skal du overveje før anskaffelse

Grill og udekøkken Find ud af, hvilket udekøkken du har brug for med disse 7 tips til valg af køkken. Skal det være fastmonteret eller mobilt? Og skal det...

Test: Hvilket stegetermometer skal du vælge til grill og ovn?

Grill og udekøkken idenyts grillnørd Jan Olesen har testet fem forskellige stegetermometre til grill og ovn. Der findes flere forskellige typer - trådløse,...

En gasgrill giver nem og hurtig sommermad

Grill og udekøkken Med en gasgrill er det nemt og hurtigt at grille, og smagen kan sagtens måle sig med kulgrillen. Den tændes på en knap, du kan let styre varmen, og så er den nem at gøre ren. Ligesom med en kulgrill skal du tage dine forholdsregler og bruge grillen på den rigtige måde. Få også en grill-opskrift på lækre muffins med skinke og ost.

Lækre og sunde opskrifter til grillen

Grill og udekøkken Sund mad fra grillen - du kan sagtens tilberede sunde, farverige og velsmagende retter på din grill. Det kræver ikke mere arbejde, end det...

Test: Vælg den rigtige grillbriket til en perfekt grillaften

Grill og udekøkken En grillbriket er ikke bare en grillbriket. idényts grillnørd har testet seks af de nyeste grillbriketter i sin kuglegrill – og selvom der...

Perfekt stegte grillbøffer - hele året

Grill og udekøkken Lækkert kød af enhver art, aubergine-skiver med grillstreger, sprøde toast eller lune nanbrød. Den mobile grill Opti fra Tefal leverer det hele – uden kul eller gas.

Lækker mad til en grillaften

Grill og udekøkken Det er hyggeligt at mødes omkring grillen. Vi har fundet fire spændende retter til en god hverdagsmiddag på terrassen en sommeraften.

Udekøkkenet er både praktisk og findes i mange prisklasser

Grill og udekøkken Nyd sommeren og haven i fuld længde, lav mad udendørs sammen med familien, og spar de mange pendlerture fra havebordet til køkkenet.